ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

Развој на УВ лед под епидемија

2022-11-24

Инфекциите поврзани со здравјето и преку вода го чинат светот милијарди долари годишно и илјадници животи годишно. Еден важен превентивен чекор е стерилизацијата, која може да се постигне со користење на различни методи, вклучително и ултравиолетово (УВ) зрачење. Бидејќи правилните процедури за стерилизација можат да го запрат преносот на заразни болести, ова барање стана поитно поради светската епидемија на коронавирус.

Во споредба со полупроводничките извори на светлина, тековните извори како живините светилки се гломазни, опасни и имаат помалку опции за примена.

Што? Дали УВ LED диоди ?

УВ-ЛЕД диоди се LED диоди кои произведуваат УВ зраци со бранова должина од 400 nm или помалку. Тие се поделени во длабоко-ултравиолетови LED диоди (DUV-LED), кои имаат бранова должина од околу 200-3 2 0 nm и речиси ултравиолетови диоди што емитуваат светлина (NUV-LED), кои имаат бранова должина од околу 3 2 0-400 nm.

УВ-ЛЕД-диодите се ветувачки кандидати за неколку апликации, вклучително и замена на УВ ламби, извори на флуоресцентна светлина за дисплеи и осветлување, добри извори на осветлување за микроскопи и опрема за експозиција,
извори на светлина за хемиско возбудување 4 се користи во биотехнологијата, медицината и смолата за лекување, извори на светлина за возбудување за спектроскопија што се користат во идентификација на валути, ДНК чипови и мониторинг на животната средина, и санитарни извори на светлина за дезинфекција и стерилизација.

Развој на УВ лед под епидемија 1

Создавање на УВ ледови

Дури и во тековната епидемија, дезинфекцијата на фомитите е клучна практика на јавното здравство за запирање на преносот на многу заразни болести. Несомнено постои интерес за создавање технологија која ќе овозможи редовна дезинфекција со голема брзина, особено на високо посетувани јавни места, со оглед на неодамнешното знаење за блиската улога на контактот и гужвата во затворени простории во преносот на вирусот

И покрај нивната ефикасност, активните хемикалии во традиционалните хемиски средства за дезинфекција во клинички и лабораториски услови претставуваат ризици за климата, јавното здравје и инфраструктурата што го отежнуваат нивното широко распространето распоредување. Дополнително, ефективноста на хемиските средства за дезинфекција може да варира во зависност од корисникот и колку внимателно ги следат повторливите процедури за чистење. Како алтернатива, ултравиолетовото (УВ) зрачење е широко користено за деактивирање на бројни микроорганизми, вклучително и вируси. Ултравиолетовата светлина може да се автоматизира за да произведе повторлива гермицидна доза.

Воведувањето на Uv воден диод го дава истото ниво на деконтаминација како и традиционалните живи светилки, но со неколку предности, вклучително и едноставноста на доградба во различни вообичаени извори на светлина, со зголемени способности за дезинфекција.

Ефективноста на УВ за чистење се покажува со неговиот едноставен начин на работа. Додека соседните тимински бази (или базите на урацил во случајот на РНК) страдаат од димеризација, што ја нарушува структурата на нуклеотидните секвенци и создава „препреки“ во репликацијата на геномот, соседните нуклеотидни бази во ДНК и РНК уникатно ги апсорбираат УВ фотоните

Истражувачите ја демонстрираа антивирусна ефикасност на а Uv воден модулComment со деактивирање на два вируса: сезонскиот човечки Коронавирус 229E (hCoV-229E) и вирусот на имунодефициенција тип 1 (ХИВ-1). Истражувачите демонстрираат значително намалување на репликацијата на вирусите во рок од неколку секунди по изложувањето на UV-LED со симулирање на вообичаени еколошки случаи на расејување на вирусот (на пр., кивање, кашлица, капки крв) користејќи пристапи за растурање капки.

Развој на УВ лед под епидемија 2

Нашето истражување придонесува за целокупното знаење за користење на UV-LED-диоди за дезинфекција на јавни места со висок контакт. УВ-LED диоди претставуваат дополнителен, многу ефикасен слој на одбрана од ширење на патогенот, бидејќи тие се евтини и едноставни за инсталирање во низа постоечки светлосни тела, особено за време на тековната пандемија на респираторни инфекции.

Барања за UV-LED диоди

Девет LED диоди од 275 nm во низа 3 3 и дваесет LED диоди од 380 nm во низа 4 5 ги сочинуваа двата комплети на UV-LED диоди што беа испорачани. Растојанието помеѓу LED диодите и изложениот примерок беше околу 5 cm, а излезот на UV светлина од секоја низа се движеше од 0,4 до 0,6 mW/cm2.

Највисокото времетраење на зрачењето беше 30 секунди, а комбинираните низи обезбедија вкупна доза на радиоактивните примероци во опсег од 8 mJ/cm2 до 20 mJ/cm2. Целата осветлена површина на уредот беше околу 10 cm на 20 cm, или 200 cm2, значително поголема од озрачениот примерок, и доби вкупна доза на аквифер од 1,6 J до 4 J.

Резултати од истражувањето за развој на UV LED под епидемија

Uv воден модулComment   беа покажани во овие студии дека се ефикасни во деактивирање на бактерии отпорни на УВ, ХИВ-1 и човечкиот коронавирус 229Е. Во случајот со човечкиот коронавирус, видовме намалување на вирусната репликација до 5,8-Log. Бидејќи оштетувањето на РНК е специфичен механизам на бришење со УВ зрачење и како-229E е РНК вирус, истражувачите предвидуваат слично намалување на заразноста по изложување на УВ.

Развој на УВ лед под епидемија 3

Сепак, тие директно не процениле дали ова намалување на репликацијата на hCoV-229E кореспондира со слично намалување на инфективноста. Истражувачите предупредуваат дека нашите резултати би можеле директно да се применат за да се процени ефикасноста во дезинфицирањето на вирусите без обвивка, бидејќи тие обично се поотпорни на УВ од вирусите со обвивка.

Во оваа студија, испитувањата покажуваат дека нашите избрани дизајни на вируси се сите вируси со обвивка, избрани за да се проценат можните разлики во приемливоста на УВ поради должината на вирусниот геном.

Деактивирањето на Б. спорите на пумилус, кои се познати по тоа што поседуваат високо ниво на отпорност на УВ, беа демонстрирани во нашите испитувања. Истражувачите велат дека ова е можеби првиот доказ дека вирусите без обвивка можат да се деактивираат со УВ светлина. Предложено е да се користи Б. спори на пумилус како основа за тестирање на инактивација на необвиен човечки ротавирус од УВ зрачење.

https://www.tianhui-led.com/uv-led-diode.html  

Од каде можете да ги купите вашите УВ ЛЕД?

Со целосен производствен циклус, постојан квалитет и доверливост и прифатливи трошоци, Тианхуи Електроникс   работел во УВ ЛЕД решенот   Пазарот. UV   L ед производители   доаѓаат во UVA, UVB и UVC бранови должини. Врз основа на различни UV апликации, бројни видови на Uv воден диод   се достапни, како на пр UV LED   стапици за комарци, UV LED   шишиња за стерилизација и монтирани на возилото UV LED   прочистувачи на воздух.

Модерно УВ ЛЕД решенот   се користи за искоренување на патогени во воздухот и фотокаталитичко прочистување во автомобилската индустрија UV LED   прочистувачи на воздух.

Со врвна UVC LED технологија за стерилизација, која е нетоксична и без жива, без зрачење или мирис, стапката на UV стерилизација за UVC LED чашите за дезинфекција термички може да достигне и до 99%.

Кога се користи во а UV LED   стапица за комарци, УВ LED диоди со максимален оптички излез може ефикасно да привлече комарци на поголема површина. Тие исто така произведуваат CO2 преку фотокаталитичка реакција со обложена TiO2 на внатрешната страна на горниот покрив.

Препорачано за тебе
нема податок
Стапи во контакт со нас
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

  +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.   Тука сме.
Бр. 2207Б, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина.  
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет