ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

Индустрија за правење картички UVLED CITS Пластично печатење

1. Користете го UVLED мастилото UVLED мастило како мастило за оптичка апсорпција, бидејќи многу картички треба да го покриваат слојот на мембраната, функцијата сама по себе е особено важна. Центарот главно ги има следните точки: 1. Потребна е висока температура и висок притисок за да се спротивстави, а високата температура и високиот притисок на пресата за слоеви не се менуваат. 2. Адхезијата помеѓу пластичниот филм е голема, и. 3. Покрај индикаторите за квалитет на самото мастило, тоа мора да се совпадне со печатената должина на светлосниот бран UVLED. 4. Обидете се да изберете жолта и црвена боја од големината на нијансата. Зелено мастило. Дополнително, кога ќе се подготви специјалното мастило во боја, обидете се да изберете мастило со низок вискозитет и добра активност. 2. UVLED оптички систем за стврднување UVLED извор на светлина е зелен, еколошки и штедлив систем за лекување. Тоа не само што може да ги намали трошоците за претпријатијата, туку и да ја подобри ефикасноста на работата до максимален степен. Во UVLED мастилото има фотокатализатор. Само кога брановата должина на светлосниот катализатор е потребна од соодветниот оптички извор, тој може да се зацврсти за краток временски период. На бранова должина од 395 nm, најлесно се апсорбира катализаторот на светлината на мастилото, така што машината за оптичко стврднување UVLED мора да биде 395 nm, а степенот на светлина е 16W/CM^2 или повеќе. 3. Користете специјална верзија за печатење на специјалната верзија за печатење на наменската верзија за печатење на UVLED лепилото. Не треба да го заштитува лепилото кога е запрено на половина пат. Старата верзија може да се користи повторно и е многу погодна за пренос на UVLED мастило. Може да достигне 2% од штекерите не се изгубени, може да се разликуваат 98% од продажните места. Со оглед на трошоците за печатење, за кратки изданија со помали серии, текстот може соодветно да се користи во нормална верзија, но филмот е многу лесен за носење. Обрнете повеќе внимание при печатење. 4. Црница и постава за да се обезбеди оптимална метастаза и намалување на точките на UVLED мастилата. Најдобро е да користите гумена крпа за воздушно перниче, бидејќи има добра отпорност на киселина и отпорност на масло. Хидрофстиката и добрите машини за пренос на мастило можат да обезбедат дека излезите се минимални за време на печатењето, графиката за печатење е јасна, секторот со висок профил има добра репродуктивност, верзијата за печатење е мала. 5. ПВЦ (поливинил хлорид) Лист ПВЦ и другите парчиња се поделени на лесни и подлесни површини. Светлосната површина е релативно рамна, а подлесната површина е релативно зафатена. Важно е да се избере површината за печатење. Може да избегне многу проблеми со квалитетот на печатењето. Вообичаено, подлесната површина на ПВЦ и другите парчиња листови се користи како површина за печатење за да се осигури дека не влече влакна или излези при печатење на печатење со мастило. Дополнително, притисокот на притисокот за печатење е соодветно зголемен за 0,02 0,05 mm. 6. Вода за миење автомобили и средство за чистење гумена крпа што се користи во помошниот материјал за печатење со UVLED гума. Специјални производи е најдобро да се користи чиста верзија на течност, која е за ролери со мастило UVLED. Работниот век и функцијата на UVLED гумената ткаенина и верзијата за печатење UVLED се особено важни. Иако цената ќе биде поголема, таа може флексибилно да се користи во согласност со фактичката ситуација. Погрижете се ролерот за мастило да се чисти еднаш неделно; исчистете ја гумената крпа со специјално средство за одговор при исклучувањето, што може да обезбеди ефективна еластичност на гумената ткаенина, но и да се осигура дека бојата е конзистентна во рамнотежа при повторно подигање и да избегнете разлики во бојата. Zhuhai TIANHUI Technology Development Co., Ltd. специјализирана за развој и производство на UVLED оптичка опрема за стврднување, мали UV машини за лекување, UVLED-точки извори на светлина, UVLED линија извори на светлина, UVLED површински извори на светлина, UVLED оптички зацврстувачи. Сеопфатно претпријатие за висока технологија. Добијте ги најновите информации за UVLED индустријата, ве молиме одете на официјалната веб-страница на Tianhui http:////

Индустрија за правење картички UVLED CITS Пластично печатење 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
LED RGB директно вметнување Целосна боја Структура на пакет со мониста за светилка со три бои
LED RGB директно вметнување Целосна боја Структура на пакет со мониста за светилка со три бои
LED диодата што емитува светлина може да се подели на монохроматски, две бои, три бои и RGBW четири бои четири бои LED според различни светлечки бои. Монистрата со три бои LED светилки се инкапсулирани и мониста со три бои LED светилки се формирани по ред, како што се 5mmRGB трибојни LED светилка, 5050RGB лепенка итн. Светлечката диода со три бои е инкапсулирана заедно со три различни бои на јадрата на цевките. Монистрата за LED директна боја со целосна боја со три бои имаат четири пинови. Четирите иглички се различни. Најдолгите пинови се јавни иглички. , Според различниот поларитет на јавната игла, постојат заеднички јин и јанг. На пример, обичните јанг LED светилки со директна боја со целосна боја од 5 мм се поврзани со трите светлечки бои (црвена, зелена и сина боја). Стапалата се со три различни бои: црвена, зелена и сина. Кога го користите, јавноста е позитивна, а другите пинови може да се поврзат на работниот напон по потреба. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
UVLED развој UVLED и автоматизација
UVLED развој UVLED и автоматизација
По две години атрофија на глобалниот пазар на автоматизација, тој ќе се врати на раст и се појавува нов тренд на глобалниот пазар на технологија за производство. Според најновите податоци објавени од IHS, развојот на производството во 2017 година покажа седум главни трендови. Во 2017 година, глобалниот пазар на опрема за индустриска автоматизација (IAE) ќе порасне со стапка од 1,5%. Со цел да се подобри ефикасноста и да се заштедат трошоци, сè повеќе фабрики го прифаќаат автоматското производство наместо традиционалната вештачка вештачка извештаченост за да се справат со растечкиот тренд. UVLED на Tianhui е во врска со автоматизиран развој. Индустријата за стврднување и печатење UVLED и други серии, како и изворот на светлина за лице UVLED на Tianhui користи совршен надворешен интерфејс I/O, а карактеристиките на светлосната глава се лесни. поврзете се! Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED Point Light Source] Tianhua го лансираше новиот UVLED точка извор на светлина
[UVLED Point Light Source] Tianhua го лансираше новиот UVLED точка извор на светлина
Точката UVLED извор на светлина на Tianhui е долго развиено подобрување за создавање на тековниот LX-C40. Тоа не само што може добро да ги задоволи потребите на клиентите, туку и да произведува висока енергија. Прво воведете UVLED точкести извори на светлина. Секоја точка на извори на светлина се состои од една LED диода. Општо земено, контролерот за точкести извори на светлина може да донесе 4-8 точки на извори на светлина за да ја осветли главата. Се разбира, има 12 застрелани глави. Тианхуи точка извор на светлина е рутина да има 4 или 8 осветлени влакна со контролер. Со цел да се задоволат различните потреби на клиентите, Tianhui има два извора на светлина со UVLED точки, едниот е модел од типот клуч LX-D40, а сликата на производот е следна како новиот екран на допир LX-C40. Производите на Duo Tianhui се добредојдени да се најавите на официјалната веб-страница на компанијата Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
5050RGBW светла директно вметнати LED светилка Добавувач на мониста, Zhuzhu
5050RGBW светла директно вметнати LED светилка Добавувач на мониста, Zhuzhu
Zhuhai TIANHUI [Консултации: 400 676 8616] Зрната на светилките од 5050RGBW се комбинираат со RGB шарена и бела светлина (спецификациите на мониста за LED светилка со бела светлина може да се приспособат според потребите на клиентите). Осветлувањето користи, конфузната боја е побогата од 5050RGB. Која е употребата на монистра од 5050RGBW светилки на крајот? Мониста на светилки од 5050RGBW може да се користат за производи за надворешно осветлување и интелигентни производи, како што се: појас за светилки 5050RGBW, светла на панели 5050RGBW, меурчиња од 5050RGBW, светла за сцена од 5050RGBW и други производи. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
3528 зрнца со инфрацрвена светлина главно се користат во индустријата за убавина и физикална терапија
3528 зрнца со инфрацрвена светлина главно се користат во индустријата за убавина и физикална терапија
Инструментот за убавина со маска е исто така доста жежок во изминатите две години. Има десетици ламби, а има илјадници. Предноста е што може да се користи директно на лицето, а може да се користи и структурата за заштита на очите. Може да се користи и за да поминете и да го поминете вашиот мобилен телефон. Недостаток е што има некои маски, без композитен режим на светлина. На пример, црвената, портокаловата и сината се три посебни светла, а потоа моќноста е релативно мала. Едната е затоа што има повеќе типови на полнење, а другата е затоа што светлата со големи редови се изложени на интервал од 15-20 см, а маската директно се прикачува на лицето на лицето. Нема загуба на енергија предизвикана од растојанието во средината, па затоа не треба да биде многу високо. Маската на пазарот се движи од десетици јуани до десетици илјади јуани, што има одредена врска со бројот, функционалниот модел и позиционирањето на брендот на нивните ламби. 3528 Зрната на инфрацрвена светлина главно се користат во индустријата за убавина и физикална терапија, вклучувајќи инструменти за подмладување на фотони, инструменти за убавина со радио фреквенција RF, инструменти за ладна терапија со топла компресија, мерачи на очи за убавина, инструменти за терапија со црвена и сина светлина, светилки со голем ред, маски за фототерапија, простор за избелување, црвено светло, црвено светло, црвено светло, црвено светло, црвено светло, црвено светло, црвено светло, црвено светло Инфрацрвени тераписки појаси, табани за терапија со црвена светлина, душеци за терапија со инфрацрвена црвена светлина, душеци за јога со инфрацрвена терапија со црвена светлина, црвено светло инфрацрвени реки на вратот, црвено светло инфрацрвени колена, итн. Производителите на Zhuhai се специјализирани за производство на 3528 инфрацрвени ламби за лепенка. Новите и старите клиенти на кои им треба може да дојдат да се распрашаат или да го контактираат нашиот официјален персонал за услуги на клиентите. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
0603 Patch LED Red Light Батерија за прикажување на мапа на моќност
0603 Patch LED Red Light Батерија за прикажување на мапа на моќност
Користете три LED црвени светла со големина на пакување 0603 за да ја прикажете моќта, користете го контролното коло за дизајн на чип со четири пресметковни компаратори LM339, контролирајте го трисегментниот LED екран за нагласување, може да се користи како 2-5 низа литиумска батерија/никел-хидрид батерија/разни батерии/разни батерии Се прикажува количината на електрична енергија. Интелигентна контрола на електронскиот прекинувач и исклучување на колото. Кога напојувањето не ја прикажува струјата, не троши енергија, мирувањето не троши енергија и заштеда на енергија и заштита на животната средина. Напојувањето на батеријата е јасно на прв поглед со светлосен прекинувач на допир. Издржлив. Едноставна апликација: Нема потреба да се контролира микрокомпјутерот со еден чип, нема програма за снимање. Погоден е за дизајнирање на дизајнот на колото на статусот на електрична енергија на различни батерии. Погоден за електронски ентузијасти DIY/приказ на батерија со електрична батерија/исто така може да помогне во дизајнот на апликацијата Batai. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Предности] Предностите на традиционалната UV жива ламба од UVLED светлината
[Предности] Предностите на традиционалната UV жива ламба од UVLED светлината
Предностите на традиционалната УВ жива светилка на соодносот на светлината UVLED на целата машина 1. Безбеден и еколошки, нема да произведува озон и не содржи жива. 2. Животот е подолг од традиционалните живи светилки, околу 25.000 до 30.000 часа, што е 10 пати повеќе од традиционалните живи светилки. 3. Загрејте неколку минути пред да користите живи светилки. LED светлата се осветлени веднаш без да се чека. 4. Потрошувачката на енергија е 10% од живата светилка, што ги заштедува трошоците за електрична енергија. 5. На работниот век не влијае бројот на употреби 6. Изворот на ладна светлина нема топлинско зрачење. Филмот за печатење и материјалите од рабовите на LCD нема да бидат засегнати и нема да бидат оштетени од топлина. 7. Ефективната површина на зрачење може да се прилагоди, од 20 mm до 1000 mm. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Одржување] Одржување на системот за стврднување UVLED
[Одржување] Одржување на системот за стврднување UVLED
Системот за стврднување UVLED има долг животен век од живините светилки, но сепак постои одреден век на траење. Животот на UVLED машината за стврднување и материјалите на опремата се поврзани со времето на користење. Го земаме производот на Zhuhai Zhuhai Tianhua Electronic Co., како пример за накратко да зборуваме за одржување на UVLED машините за лекување. 1 > Уверете се дека работната средина е чиста и уредна, приспособувањето на температурата и влажноста се користат за да се спречи опремата од влага и истекување. 2 > Избришете ја површинската прашина на површината за да ја спречите внатрешноста на UVLED уредот. 3 > Чувајте ја опремата во воздух и мазниот излез, спречете ги емисиите на топлина за време на работата, предизвикајте ја опремата да се оштети. 4 > Проверувајте го изворот на светлина на изворот на светлина секој ден и потврдете дали зрната на светилката не светат. Дали светлечката боја на светлосните зрна се ненормални. Ако постои горенаведената ситуација, заменете ги монистрата на светилката навреме. 5 > Редовно мерете го мерењето на моќноста на светлината на мерачот на моќност на светлината е ненормално. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Енергетски мерач] UVLED Ratal тест мерач на моќност
[Енергетски мерач] UVLED Ratal тест мерач на моќност
UVLED тестерот се користи во сите сфери на животот. Интензитетот на светлината е најважниот индикатор за UVLED. Подолу воведуваме два тестери кои најчесто ги користи Tianhui. 1. UIT-250 на опашката на волот USHIO во Јапонија е прикажана на сликата подолу. Тестерот е оптичка моќност со бранова должина од 365 nm. Може да ја тестира моменталната вредност и максималната вредност. високо. 2 LS128 UV тестер е прикажан на сликата подолу. Брановата должина што LS128 може да ја тестира е релативно широка. Може да се тестира бранова должина од 340nm-420nm. Задниот дел е светлосен сензор. Исто така, тестира 3 параметри, моќност, енергија и температура. Точноста на вредноста на тестот не е висока. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Неуспех] Вообичаени дефекти и методи на лекување на опремата за стврднување UVLED
[Неуспех] Вообичаени дефекти и методи на лекување на опремата за стврднување UVLED
Уредот за стврднување UVLED се користи во многу индустрии. Овде го користиме уредот на Zhuhai Zhuhai Tianhua Electronic Co., како пример за анализа на најчестите дефекти и решенија на овие уреди во секојдневниот живот. 1. Ставете го алармот. Со цел да се осигура дека работата е нормална, опремата за стврднување UVLED ќе го открие сензорот во изворот на светлина при подигнување. Ако не се открие, проверете дали поврзаниот кабел е добро изложен. Ако нема проблем, заменете го сензорот внатре во изворот на светлина. Готово. 2. Температурата на изворот на светлина е ненормално покачена. Поради огромната топлина на изворот на светлина, генерално се користат двата начини на дисипација на топлина и водено ладење со вентилатори и водено ладење. Ако се работи за ладење со вентилатор, проверете дали секој вентилатор работи нормално. Треба да проверите дали мијалникот во изворот на светлина е блокиран. 3. Ефектот на зрачење не е задоволителен. Прво, користете го растојанието за проверка дали растојанието на зрачење е нормално, дали различните UVLED светла на изворот на светлина можат да светнат и дали има абнормален феномен на емитување светлина. Се разбира, некои грешки, како што се неможноста да се вози машината, екранот на допир не реагира итн. Тие бараат стручен и технички персонал на производителот да ги реши. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

 +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.  Тука сме.
бр. 2207B, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина 
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет