ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

[Ботаничка фабрика] UVLED Примена во фабрики за растенија

Според Лиу Венке од Истражувачкиот институт за земјоделско опкружување и одржлив развој на Кинеската академија за земјоделски науки, акумулацијата на самотоксични супстанции во одгледувањето без почва со затворен крај, додека ултравиолетова светлина каталитичка деградација на секретот на коренот и деградација на лушпата на оризот во нутритивниот раствор на производите за хранливи материи, сончевата светлина содржи само 3% од ултравиолетова светлина и материјали за покривање на објекти, како што е филтрирање на стакло за повеќе од 60%, и не може да се примени во објекти; ниски температури вдовица фотографии на зеленчук во анти-сезона на зеленчук го прават ниска и слаба стабилност, и не може да одговори на фабриката за зеленчук Побарувачката за производство. Земјите ширум светот активно ја проучуваат можноста за користење на UVLED како извор на светлина за групна обука. Во однос на монохроматската светлина за одгледување садници, истражувањето покажа дека црвено светло UVLED може да го поттикне растот на садници во групи на орхидеи, но содржината на хлорофил, стеблата и корените се малку пониски од флуоресцентната светилка од флуоресцентните светилки. Променете го квалитетот на светлината со користење на UVLED за дополнување на монохроматско црвено светло или далеку црвено светло, а потоа контролирајте ја должината и растот на групите компири за одгледување садници. Студиите веруваат дека прекумерното проширување на стеблата на СРЈ на црвено светло UVLED и групата хризантеми предизвикува стеблото и столбовите да бидат кревки, а други важни индикатори исто така се намалени. Општо земено, тоа не е погодно за нормален раст и развој на растението. Главната причина е што монохроматската црвена светлина доведе до неурамнотежена дистрибуција на светлосната енергија достапна во системот, што го инхибира растот на стеблата. Истражувањата покажаа дека целокупното геномско групно одгледување грозје на групи грозје под процес на чисто црвено светло UVLED е значително подолго од третманот со флуоресцентна светилка, но содржината на хлорофил и бројот на порите на листовите се базираат на монохроматски Blu-ray UVLED, црвено црвено. , црвено црвено, црвено црвено, црвено црвено, црвено црвено, црвено црвено, црвено црвено, црвено црвено, црвено црвено, црвено црвено, црвено, црвено, црвено, црвено UVLED. Лесната UVLED обработка е најниска. Ова покажува дека висината на растението е директно поврзана со односот на коренот. Црвената светлина на долгата бранова должина е неопходна за да се изгради коренот на грозјето. Детален опис на информации Добредојдовте да се најавите.

[Ботаничка фабрика] UVLED Примена во фабрики за растенија 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
УВЦ LED пазарот се проширува со повеќе домашни апарати и производи за широка потрошувачка Усвојувајќи ја технологијата
УВЦ LED пазарот се проширува со повеќе домашни апарати и производи за широка потрошувачка Усвојувајќи ја технологијата
УВЦ LED технологијата привлече значително внимание во последниве години и не е изненадување што пазарот се шири со повеќе домашни апарати и производи за широка потрошувачка кои ја прифаќаат технологијата. Пандемијата COVID-19 само ја поттикна побарувачката за UVC LED производи бидејќи потрошувачите и бизнисите бараа ефективни начини за дезинфекција на нивната околина. УВЦ LED диоди нудат безбеден, сигурен и ефикасен начин за убивање бактерии и вируси, што ги прави популарен избор за различни апликации. Оваа статија ќе го испита пазарот на UVC LED, најновите трендови и идната перспектива. Ве молиме прочитајте понатаму! Зголемената побарувачка за UVC LED производи Побарувачката за UVC LED производи се зголеми во последниве години. Еве неколку причини зошто: · Дизинфекција на воздух: Производите со UVC LED го дезинфицираат воздухот во внатрешните простори, како што се домовите, канцелариите и болниците. Тие се особено ефикасни во убивањето на вируси и бактерии кои можат да предизвикаат респираторни заболувања. · УВ дезинфекција на вода: УВЦ LED диоди, исто така, ја дезинфицираат водата во домовите и деловните објекти. Тие се безбеден и сигурен начин за убивање на вируси, бактерии и други микроорганизми кои можат да бидат присутни во водата за пиење. · УВ LED производители: Многу производители сега произведуваат UVC LED производи, вклучувајќи UV LED диоди. и UV LED решенија. Оваа зголемена конкуренција помогна да се намалат цените и да се направат UVC LED производите подостапни за потрошувачите. · Напредокот во UVC LED технологијата: Неодамнешните достигнувања во UVC LED технологијата ги направија овие производи поефикасни и поефикасни. На пример, некои UVC LED производи сега користат далеку UVC светлина, која може да убие вируси и бактерии без да му наштети на човечката кожа или очи. Генерално, зголемената побарувачка за UVC LED производи може да се припише на нивната ефикасност, безбедност и разноврсност. Како што повеќе луѓе стануваат свесни за придобивките од UVC LED технологијата, очекуваме да видиме континуиран раст на пазарот за овие производи. Како функционираат UVC LED диодите и зошто се ефективни УВЦ LED диоди емитуваат ултравиолетова-C (UVC) светлина, која има бранова должина од 200 до 280 нанометри. Овој тип на светлина е многу ефикасен во уништувањето на бактериите и вирусите со оштетување на нивната ДНК или РНК, што ги спречува да се репродуцираат и на крајот ги убива. Една од причините зошто UVC LED диодите се толку ефикасни е тоа што тие можат да се користат за дезинфекција на широк опсег на површини и средини. На пример,: · Дизинфекција на воздух: Производите со UVC LED може да го дезинфицираат воздухот во внатрешните простори, како што се домовите, канцелариите и болниците. Ова може да помогне да се намали ширењето на болести како грип и СОВИД-19. · УВ дезинфекција на вода: УВЦ LED диоди може да ја дезинфицираат водата во домовите и деловните објекти. · Разновидни апликации: УВЦ LED диоди исто така се користат во многу други апликации, вклучувајќи дезинфекција на површината, преработка на храна и пијалоци и стерилизација на медицинска опрема. И покрај нивната ефикасност, UVC LED диоди се безбедни за луѓето да ги користат правилно. Сепак, важно е да се следат безбедносните упатства и да се користат UVC LED производи само според упатствата за да се избегне ризикот од оштетување на кожата или очите. Предностите на UVC LED диоди над традиционалните методи за дезинфекција Постојат неколку предности на UVC LED технологијата во однос на традиционалните методи за дезинфекција. Еве неколку клучни придобивки: · Брзина: УВЦ LED диоди може брзо да ги дезинфицираат површините и околината, често за неколку секунди или минути. · Безбедност: За разлика од традиционалните методи на дезинфекција, UVC LED диодите не се потпираат на груби хемикалии или топлина, што ги прави безбедни за луѓето. · Ефикасност: УВЦ LED диоди се многу ефикасни во убивањето бактерии и вируси, дури и при мали дози. · Вертикалноста: УВЦ LED диоди може да дезинфицираат различни површини, вклучувајќи воздух и вода. · Ефективност на трошоците: UVC LED производите стануваат сè подостапни и достапни, што ги прави економично решение за многу апликации. Генерално, UVC LED технологијата нуди неколку предности во однос на традиционалните методи за дезинфекција, што ја прави популарен избор за различни апликации. Примени на UVC LED диоди во апарати за домаќинство и производи за широка потрошувачка УВЦ LED технологијата се повеќе се користи во домашните апарати и производите за широка потрошувачка поради нејзината ефикасност и безбедност. Еве неколку апликации: · Прочистувачи на воздух: УВЦ LED диоди може да се користат во прочистувачите на воздух за да ги убијат бактериите и вирусите, обезбедувајќи поздрава средина за домаќинствата. · Прочистувачи на вода: УВЦ LED диоди ефикасно ја дезинфицираат водата за пиење, што ја прави безбедна за консумирање. · Преносливи стерилизатори: Рачните стерилизатори кои користат UVC LED диоди може да ги дезинфицираат површините, како што се телефони, лаптопи и тастатури. · Фрижидери и машини за миење садови: УВЦ LED диоди може да се интегрираат во фрижидери и машини за миење садови за дезинфекција на храна и садови. · Дезинфекција за четки за заби: Дезинфикаторите за четки за заби кои користат UVC LED диоди стануваат популарни бидејќи нудат пригоден начин за стерилизирање на четките за заби. Ова се само неколку примери на UVC LED технологија што се користи во домашните апарати и производите за широка потрошувачка. Како што напредува технологијата, можеме да очекуваме да видиме уште повеќе апликации. Најновите случувања во UVC LED технологијата Пазарот на UVC LED постојано се развива, при што секогаш се појавуваат нови случувања и иновации. Некои од најновите случувања вклучуваат: · Far-UVC LED технологија која е безбедна за изложување на луѓе · Подобрена ефикасност и излезност на UVC LED диоди · Интеграција на UVC LED диоди во повеќе производи за широка потрошувачка и апарати · Напредокот во производствените техники кои ги прават UVC LED производите попристапни и достапни Овие случувања го поттикнуваат растот на пазарот на UVC LED и го прошируваат опсегот на апликации за оваа технологија. Клучни играчи на UVC LED пазарот и нивните стратегии Пазарот на UVC LED станува сè поконкурентен, со многу компании кои влегуваат во просторот за да капитализираат од зголемената побарувачка за UVC LED производи. Некои од главните играчи на денешниот пазар вклучуваат: · Тианхуи Електрик: Кинеска компанија која е главен играч на пазарот на UVC LED, фокусирајќи се на производство на висококвалитетни UVC LED производи за прочистување на воздухот и третман на вода. · Сеул Виосис: Корејска компанија специјализирана за UVC LED технологија и обезбедување УВЦ LED решенија на различни индустрии. · LG Innotek: Подружница на LG Corporation која развива и произведува UVC LED диоди за различни апликации, вклучувајќи прочистувачи на воздух и стерилизатори на вода. · Кристал Е: Компанија со седиште во САД специјализирана за UVC LED технологија и обезбедува производи за дезинфекција на вода и воздух. · Ничија: Јапонска компанија водечки производители на LED производи, вклучително и UVC LED диоди. Овие компании користат различни стратегии за да се натпреваруваат на пазарот на UVC LED, вклучувајќи инвестирање во истражување и развој за подобрување на перформансите и ефикасноста на производите, проширување на нивните производни портфолија за да таргетираат нови апликации и индустрии и формирање стратешки партнерства и соработки за да го прошират својот дофат на пазарот. Предизвици и можности за производителите на UVC LED Додека пазарот на UVC LED претставува многу можности за производителите, некои предизвици мора да се решат. Еден од најголемите предизвици е едукацијата на потрошувачите за придобивките и правилната употреба на UVC LED производите. Други предизвици вклучуваат високата цена за производство на UVC LED диоди и потребата за стандардизирани прописи и безбедносни упатства. Сепак, овие предизвици им овозможуваат на производителите да се разликуваат и да ги подобрат своите производи. Со инвестирање во истражување и развој, развивање нови апликации и партнерства и подобрување на ефикасноста и достапноста, производителите на UVC LED може да ги надминат овие предизвици и да успеат на пазарот. Регулативи и безбедносни размислувања за UVC LED производи Регулативите и безбедносните размислувања се клучни кога станува збор за производство и употреба на UVC LED производи. Еве неколку клучни прописи и безбедносни размислувања за кои треба да бидат свесни производителите и корисниците на UVC LED: · Должина на бранот: УВЦ LED диодите треба да испуштаат светлина со бранова должина помеѓу 200-280 nm, бидејќи ова е најефикасен опсег за дезинфекција на површини и убивање бактерии и вируси. · Ограничувања на изложеност: Меѓународната комисија за заштита од нејонизирачко зрачење (ICNIRP) постави граници на изложеност на UVC зрачењето за да се осигура дека е безбедно за луѓето. Производителите треба да се погрижат нивните производи да ги исполнуваат овие безбедносни стандарди. · Заштита на очите и кожата: УВЦ зрачењето може да предизвика оштетување на очите и кожата доколку не се користи соодветна заштита. Производителите треба да дадат јасни упатства за безбедно користење на UVC LED производите и да ги советуваат корисниците да носат заштитна облека и очила. · Стандарди за производство: UVC LED производите треба да ги исполнуваат релевантните производствени стандарди, како што е ISO 9001, за да се обезбеди безбедност и ефикасност. · Регулаторни одобренија: Производите со UVC LED може да бараат регулаторни одобренија пред да се продаваат во одредени региони или апликации. Производителите треба да се погрижат нивните производи да се усогласат со релевантните прописи и да ги добијат потребните одобренија пред да ги лансираат. Генерално, производителите и корисниците на UVC LED мора да ги знаат овие прописи и безбедносни размислувања за да се осигураат дека UVC LED производите се користат безбедно и ефикасно. Иднината на UVC LED технологијата и проекции за раст на пазарот Иднината на UVC LED технологијата е ветувачка, а се очекува континуиран раст и развој во наредните години. Еве неколку трендови и проекции за UVC LED пазарот: · Зголемување на посвојувањето: Побарувачката за UVC LED производи се очекува да расте, поттикната од потребата за ефективни методи за дезинфекција во светот пост-COVID-19. Ова ќе доведе до зголемено прифаќање на UVC LED производи во апликации како што се дезинфекција на воздухот и дезинфекција на вода со УВ. · Технолошкиот напредок: UVC LED технологијата ќе продолжи да го подобрува производството и безбедноста на производот. На пример, развојот на далеку UVC LED технологија безбедна за човечка изложеност ветува. · Нови апликации: Опсегот на апликации за UVC LED технологијата се очекува да се прошири, со зголемено усвојување во индустриите како што се преработка на храна и пијалоци и стерилизација на медицинска опрема. · Раст на пазарот: Се предвидува дека пазарот на UVC LED ќе расте постојано, при што некои проценки сугерираат дека пазарот ќе достигне над 1 милијарда долари до 2026 година. · Зголемена конкуренција: Како што расте пазарот на UVC LED, очекуваме зголемена конкуренција меѓу нив УВ ЛЕД производители , поттикнување на иновациите и намалување на трошоците на потрошувачите. Севкупно, иднината на UVC LED технологијата и растот на пазарот изгледа светла, со зголемената побарувачка и технолошкиот напредок што го поттикнуваат растот и иновациите во индустријата. Заклучок. UVC LED технологијата стана сè попопуларно решение за дезинфекција, поттикнато од пандемијата COVID-19 и зголемената свест за ефикасноста и безбедноста на UVC LED производите. Пазарот за UVC LED производи се проширува, со зголемено усвојување во апликации како што се дезинфекција на воздухот и дезинфекција со УВ вода, како и нови апликации во индустриите како што се преработка на храна и пијалоци и стерилизација на медицинска опрема. Технолошкиот напредок во UVC LED технологијата ќе продолжи да ја подобрува ефикасноста на производот, излезот и безбедноста, при што далеку UVC LED технологијата ќе се појави како ветувачки развој. Како што расте пазарот, очекуваме зголемена конкуренција меѓу производителите на UV LED LED, поттикнувајќи ги иновациите и намалувајќи ги трошоците на потрошувачите. Во овој контекст, Тианхуи Електрик е главен играч на пазарот на UVC LED, фокусирајќи се на производство на висококвалитетни UVC LED производи за прочистување на воздухот и третман на вода. Со континуиран проект за раст и развој во наредните години, иднината на UVC LED технологијата и растот на пазарот изгледа светла. Ви благодариме за Читањето!
УВ LED технологија Најдобра опција за печатење со мала миграција
УВ LED технологија Најдобра опција за печатење со мала миграција
УВ LED технологија ја револуционизираше печатарската индустрија, нудејќи сигурна и ефикасна алтернатива на традиционалните методи на печатење. Една од најзначајните предности на UV LED технологијата е нејзината способност да произведува висококвалитетни отпечатоци со својства со ниска миграција. Печатењето со ниска миграција е од суштинско значење во индустријата за храна и пијалаци, каде што печатените материјали доаѓаат во контакт со потрошни производи. УВ LED технологијата користи UV-LED ламби за да го залепи мастилото, што резултира со отпечатоци кои се издржливи, отпорни на избледување и не мигрираат во производите за храна или пијалоци. Ова прави UV LED диод најдобра опција за печатење со ниска миграција во индустријата за храна и пијалаци и други индустрии кои бараат печатење со ниска миграција. Во оваа статија, ќе ги анализираме придобивките од UV LED технологијата и нејзините апликации во печатењето со ниска миграција. Што е печатење со ниска миграција? Терминот „ниска миграција“ опишува амбалажа во која поединечните компоненти, како што се облоги, мастила за печатење и мастила за лепило, имаат малку мирис, непријатен вкус и нивоа на миграција, со што се осигурува дека производот внатре е безбеден за потрошувачка. Ниската миграција се појави како клучна грижа за многу компании кога бараат решение за пакување кое обезбедува безбедност и на храната и на животната средина. Конечно, печатењето со ниска миграција го обезбедува тоа: · Не се користат неодобрени хемикалии. · Нема несакани ефекти врз храната. Предности на UV LED технологијата за печатење со ниска миграција УВ LED технологијата има неколку предности за печатење со ниска миграција. Една голема придобивка е тоа што UV LED светилките имаат многу мала излезна топлина, што значи дека мастилото се стврднува на пониска температура. Ова го намалува ризикот од мигрирање или ширење на мастилото, што може да предизвика проблеми со читливоста или квалитетот на сликата. УВ LED светлата имаат многу тесен спектар на светлина, кој може да се прилагоди за да одговара на специфичните потреби за стврднување на различни мастила. Ова овозможува попрецизно стврднување, што резултира со поостри слики и поживописни бои. Друга предност на UV LED технологијата е ефикасна од традиционалните методи на лекување со УВ. УВ LED светилките користат значително помалку енергија од конвенционалните УВ ламби, што може да доведе до значителни заштеди на трошоците. Дополнително, УВ ЛЕД светилките имаат многу подолг животен век од традиционалните УВ ламби, така што ќе треба да се менуваат поретко, што дополнително ги намалува трошоците. Понатаму, UV LED технологијата има и неколку еколошки придобивки. УВ LED светлата не произведуваат озон или други штетни нуспроизводи, што значи дека тие се поеколошки опција. Дополнително, тие имаат помалку емисии на стакленички гасови бидејќи се енергетски поефикасни. Генерално, UV LED технологијата е многу ефикасна и ефикасна опција за печатење со ниска миграција, која нуди низа предности, вклучувајќи прецизно стврднување, енергетска ефикасност и еколошка одржливост. Споредба на UV LED технологијата со други методи за печатење УВ LED технологијата е метод за стврднување на мастилото што се користи во различни апликации за печатење, како што се дигитално печатење, печатење на екран и флексографија. УВ LED технологијата има неколку предности и недостатоци во споредба со другите методи на печатење. Една од главните предности на UV LED системот за печатење е тоа што овозможува побрзо време на стврднување. Конвенционалните практики на печатење, како што е офсет печатењето, бараат мастилото да се исуши преку испарување, што може да потрае значително време. Од друга страна, UV LED технологијата го лечи мастилото речиси веднаш, така што процесот на печатење може да се заврши многу побрзо. Ова овозможува побрзо време на пресврт и зголемена продуктивност. Друга предност на UV LED печатење на система е тоа што произведува висококвалитетни отпечатоци со остри слики и живописни бои. УВ LED светлата имаат многу тесен спектар на светлина, кој може да се прилагоди за да одговара на специфичните потреби за стврднување на различни мастила. Ова овозможува попрецизно стврднување, што резултира со поостри слики и поживописни бои. Покрај тоа, UV LED системот за печатење е енергетски поефикасен од другите методи на печатење. УВ LED светилките користат значително помалку енергија од традиционалните УВ ламби, што може да доведе до значителни заштеди на трошоците. Дополнително, УВ ЛЕД светилките имаат многу подолг животен век од обичните УВ ламби, така што ќе треба да се менуваат поретко, што дополнително ќе ги намали трошоците. Сепак, UV LED технологијата има и некои недостатоци, како што се повисоките почетни трошоци за опрема и материјали и ограничен опсег на мастила што се лекуваат со УВ. Дополнително, UV LED светилките се многу чувствителни на топлина, така што опремата треба да се ракува во ладна средина за да се избегне прегревање. Генерално, UV LED технологијата е многу ефикасна и ефикасна опција за одредени апликации за печатење, но може да биде погодна само за некои видови печатење. Оценувањето на специфичните барања и ограничувања на проектот за печатење е важно пред да се одлучи кој метод да се користи. Примени на UV LED технологијата во печатарската индустрија УВ LED технологијата има широк опсег на примени во индустријата за печатење. Некои од најчестите апликации вклучуваат: Дигитално печатење УВ LED технологијата е широко користена во дигиталното печатење, особено во производството на краткотрајни, висококвалитетни отпечатоци како пакување, етикети и графики. Печатење на екран УВ LED технологијата исто така се користи за создавање слики со притискање на мастило преку матрицата на подлогата. УВ LED технологијата овозможува побрзо време на сушење, така што процесот на печатење може да се заврши побрзо. Флексографија УВ LED диодата се користи и во флексографијата, метод за печатење кој користи флексибилни плочи за пренос на мастило на подлогата. УВ LED технологијата овозможува попрецизно лекување, што резултира со поостри слики и поживописни бои. Печатете на барање УВ ЛЕД технологијата се користи на барање, метод за печатење што овозможува производство на мали количини висококвалитетни отпечатоци по потреба и кога е потребно. УВ LED технологијата овозможува побрзо време на пресврт и зголемена продуктивност. 3D печатење УВ ЛЕД технологијата се користи и во 3D печатење, што создава 3-димензионални објекти со слоеви на материјали. УВ LED технологијата се користи за лекување на материјалите, што овозможува создавање висококвалитетни, детални 3D објекти. Инкџет печатење УВ ЛЕД технологијата исто така се користи во инк-џет печатење, метод на печатење кој користи мали капки мастило за создавање слики. УВ LED технологијата овозможува побрзо време на сушење и попрецизно стврднување, што резултира со поостри слики и поживописни бои. УВ LED диодата има широк опсег на апликации во индустријата за печатење. Широко се користи во различни методи на печатење како дигитално печатење, печатење на екран, флексографија, печатење по барање, 3D печатење и инк-џет печатење. Изгледите на UV LED технологијата за печатење со ниска миграција УВ ЛЕД технологијата има значителни изгледи за печатење со ниска миграција, кое користи мастила и облоги кои не мигрираат или префрлаат на прехранбени производи. Употребата на UV LED технологијата при печатење со ниска миграција е привлечна од неколку причини: Побрзи времиња на стврднување УВ LED технологијата го лечи мастилото речиси веднаш, така што процесот на печатење може да се заврши многу побрзо. Ова е особено корисно при печатење со ниска миграција, бидејќи го намалува ризикот од миграција при процесот на сушење. Побрзите времиња на стврднување се однесуваат на брзината со која мастилото или облогата што се користат за печатење може да се исуши и зацврсти. Во традиционалните методи на печатење, како што се печатење на сито или офсет печатење, мастилото или облогата обично се лечат со употреба на топлина или хемиски процес, кој може да потрае неколку минути или дури и часови за да се заврши. Спротивно на тоа, UV LED системот за печатење користи ултравиолетова (УВ) светлина за да го стврдне мастилото или облогата. Тоа е затоа што УВ светлината предизвикува хемиска реакција во мастилото или облогата, позната како полимеризација, што предизвикува мастилото или облогата да се исуши и да се зацврсти речиси веднаш. Побрзите времиња на стврднување што ги нуди UV LED технологијата имаат неколку предности во индустријата за печатење. Една од најзначајните придобивки е зголемената продуктивност, бидејќи овозможува побрзо време на обложување, што значи дека повеќе производи може да се испечатат за пократко време. Дополнително, побрзото време на стврднување го намалува ризикот од миграција при процесот на сушење, што е особено важно за печатење со ниска миграција. Зголемена продуктивност Системот за печатење со UV LED овозможува побрзо време на обложување, што значи дека повеќе производи може да се испечатат за пократко време. Ова е особено корисно за пакувањето на храната, каде што производството треба брзо и ефикасно да ја задоволи побарувачката на пазарот. Зголемената продуктивност се однесува на способноста да се произведат повеќе производи или аутпут за пократко време. Во контекст на UV LED технологијата, зголемената продуктивност се постигнува преку побрзо време на стврднување. Ова, пак, овозможува побрзо време на обложување, што значи дека повеќе производи може да се испечатат за пократко време. На пример, во индустријата за пакување храна, каде што производството треба да биде брзо, ефикасно и безбедно за потрошувачите, UV LED технологијата може брзо да печати пакување храна, што значи дека може да се произведат повеќе производи за пократко време. Ова овозможува побрза обработка, што на крајот може да доведе до зголемен профит. Подобрен квалитет на печатење УВ LED технологијата произведува висококвалитетни отпечатоци со остри слики и живописни бои. Ова е важно за печатење со ниска миграција, бидејќи создава висококвалитетно, визуелно привлечно пакување кое е поверојатно да го купат потрошувачите. Еден од најзначајните фактори е можноста за користење мастила и премази со повисок квалитет. УВ ЛЕД технологијата е компатибилна со широк спектар на мастила и облоги, овозможувајќи употреба на мастила и премази специјално дизајнирани за висококвалитетно печатење. Овие мастила и облоги често имаат подобра прецизност, резолуција и јасност на бојата, што може да доведе до подобрен квалитет на печатење. Поголема флексибилност УВ ЛЕД технологијата може да се користи со широк асортиман на мастила и облоги, што значи дека може да се прилагоди на специфичните барања на различните видови пакување храна. Ова е особено корисно за печатење со ниска миграција, бидејќи дозволува употреба на мастила и облоги кои не мигрираат или префрлаат на прехранбени производи. Поголемата флексибилност се однесува на прилагодување и прилагодување на различни потреби или барања за печатење. Во контекст на UV LED технологијата, поголема флексибилност значи дека може да се користи со широк спектар на мастила и облоги, што овозможува да се прилагоди на специфичните барања на различни апликации за печатење. На пример, UV LED технологијата може да се користи со мастила и премази специјално дизајнирани за печатење со ниска миграција - што е од клучно значење во индустријата за пакување храна. УВ ЛЕД технологијата може да се користи и со мастила и премази дизајнирани за различни материјали, како хартија, пластика или метал, што го прави разноврсно решение за печатење на широк опсег на подлоги. Еколошки УВ LED технологијата е поеколошка од другите методи на печатење. УВ LED светилките користат значително помалку енергија од традиционалните УВ ламби, што може да доведе до значителни заштеди на трошоците. Дополнително, УВ ЛЕД светилките имаат многу подолг животен век од обичните УВ ламби, така што ќе треба да се менуваат поретко, што дополнително ќе ги намали трошоците. УВ LED технологијата е многу ефикасна и ефикасна опција за печатење со ниска миграција. Неговото брзо време на стврднување, зголемената продуктивност, подобрениот квалитет на печатење, поголемата флексибилност и еколошката природа го прават одличен избор за пакување храна - каде што производството треба да биде брзо, ефикасно и безбедно за потрошувачите. Заклучок за UV LED технологијата како најдобра опција за печатење со ниска миграција. УВ LED технологијата е многу ефикасна и ефикасна опција за печатење со ниска миграција. Неговото брзо време на стврднување, зголемената продуктивност, подобрениот квалитет на печатење, поголемата флексибилност и еколошката природа го прават најдобриот избор за пакување храна, каде што производството треба да биде брзо, ефикасно и безбедно за потрошувачите. УВ LED технологијата за печатење со ниска миграција е особено атрактивна поради нејзината способност веднаш да го стврдне мастилото, намалувајќи го ризикот од миграција што се случува за време на процесот на сушење. Дополнително, UV LED технологијата овозможува побрзо време на обложување, што значи дека повеќе производи може да се испечатат за пократко време, што ја прави идеално решение за индустријата за пакување храна. Понатаму, УВ LED диодата произведува висококвалитетни отпечатоци со остри слики и живописни бои, што е важно за печатење со ниска миграција, бидејќи создава висококвалитетно, визуелно привлечно пакување кое е поверојатно да го купат потрошувачите. И на крај, UV LED технологијата може да се користи со широк асортиман на мастила и облоги, што значи дека може да се прилагоди на специфичните барања на различни видови пакување храна, што го прави многу разновидно решение за печатење со ниска миграција
Карактеристики за лансирање на инфрацрвена 2835 топка глава, видете колку знаете?
Карактеристики за лансирање на инфрацрвена 2835 топка глава, видете колку знаете?
Инфрацрвеното лансирање 2835 топчести глави користи бакарни држачи, сребро или злато на површината, а неговата топлина е мала, мала потрошувачка на енергија, моментално осветлување, силен антистатички капацитет и упатства за ROHS издадени од Европската Унија. Име на производ: 2835 Топчеста глава на инфрацрвена цевка за пренос моќност: 0,2W, 0,3W, 0,5W, 1W препорачан напон: 1,5-1,6V Препорачана струја: 60mA-350MA Преовладувачки агол: 15 степени, 30 степени, 60 степени боја Должина на бран: инфрацрвена 660, 730, 850, 940nm чип: Symnarian 12MIL, SEEST 14mil, SEEST 20mil Моќност на производот: 0,1W-0,2W Големина на производот: 3,5*2,8*2,65 Агол на стартување: 30 °И. 60 °Врвни опсези: производите од 850 nm и 940 nm широко се користат за следење на возила, камери за рикверц, камери за следење, паметен дом, медицински уреди, сигнали за далечински управувач, инфрацрвени камери, рекордери за спроведување на законот, скенирање итн. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Примена] Примена на UVLED опрема за стврднување во печатарската индустрија
[Примена] Примена на UVLED опрема за стврднување во печатарската индустрија
На изложбата за печатење во Јужна Кина, која заврши во Конвенцискиот и изложбен центар во Гуангжу оваа година, ни е лесно да откриеме дека многу уреди за печатење се опремени со извори на светлина за стврднување UVLED. Примената на UV LED стврднување во печатењето е процес на растворувач без мастило. Испарливите органски материи можат да го намалат загадувањето на животната средина. Со спроведувањето на забраната на СТО за жива, се повеќе опрема за печатење ќе ја менува претходната жива светилка во UVLED. Нашата компанија прави UVLED опрема за лекување повеќе од десет години. Има длабоки технички врнежи и група на високотехнолошки таленти за да им обезбеди на клиентите ефикасни и сигурни UVLED уреди за лекување. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Закрпи LED осветлување топки Вообичаени методи на заварување
Закрпи LED осветлување топки Вообичаени методи на заварување
Во моментов, има почести лепенки за LED светилки. Големо заварување со железо: 1. Температурните барања на рачката за лемење не надминуваат 300 C; 2. Времето на заварување е помалку од 3 секунди; 3. Позицијата на заварување треба да биде повеќе од 2 mm од колоидот. Заварување на врвот: 1. Температурните барања за време на заварувањето не надминуваат 260 C; 2. Времето на заварување е помалку од 5 секунди; 3. Позиционирачката положба на натопеното заварување треба да биде повеќе од 2 mm од колоидот. Горенаведеното е вовед во методот на заварување на монистра за лепенка LED светилка. Дали го разбираш? Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
UVLED Примени на инкџет печатење со звучници
UVLED Примени на инкџет печатење со звучници
Многу компании кои биле печатени и испрскани страдаат од инкџет опрема за прскање со ниска температура. Бидејќи материјалите треба да се ракуваат на ниска температура, многу корисници на живи светилки се соочуваат со овој тежок проблем, а ефектот не е многу добар при зацврстување на мастилото. Клиентите кои произведуваат звучници, инк-џет на сунѓерот на работ на звучникот, ќе има одредена деформација и трансформација под жива светилка. За оваа ситуација, само UVLED на Tianhui може да ги реши нивните проблеми. Tianhui UV LED извор на светлина е ниско-енергетски зацврстен извор на светлина, обично малку извор на светлина, линија извор на светлина и извор на светлина на лицето. Составен е од неколку блиско-ултравиолетови (УВ) LED чипови. Најочигледната предност на UVLED изворот на светлина на Tianhui е тоа што во споредба со традиционалните UV високонапонски живи светилки, нивната потрошувачка на енергија енергија е значително намалена, а трошоците за потрошувачка на енергија може значително да се намалат преку карактеристиките на ниската потрошувачка на енергија. Покрај тоа, температурата на површината на температурата на површината на печатењето за зацврстување на изворот UVLED на Tianhui е само околу 5 C повисока од температурата на околината, што може ефикасно да ја контролира температурата на површината на печатениот предмет во рок од 40 C, што го прави печатењето деформација со висока температура материјал можно дека тоа е можно. Во перспектива на економска перспектива или заштита на животната средина, UVLED системот за стврднување ќе го замени традиционалниот систем за стврднување на жива светилка со висок притисок UV. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Безбедна] Оваа можност да се користи UVLED зацврстување е побезбедна
[Безбедна] Оваа можност да се користи UVLED зацврстување е побезбедна
Со унапредувањето на точкастите извори на светлина UVLED, изворите на линиска светлина и изворите на светлина на лицето, скриените безбедносни опасности што ги носи стануваат се поголеми и поголеми. Ве молиме користете го на место каде што ултравиолетовата светлина не е многу силна. Не ја осветлувајте кожата со ултравиолетова светлина, во спротивно ултравиолетовата светлина ќе предизвика оштетување на вашиот вид и кожа. 2. За кабли кои се поврзуваат со исфрлената глава, немојте често да го свиткувате кабелот. Животот на жицата ќе се намали и жицата ќе биде скршена; ве молиме не расклопувајте го уредот. Опремата за расклопување може да предизвика краток спој или истекување на ултравиолетова светлина на електронска или ултравиолетова светлина. 3. Не допирајте ја главата за шут откако ќе се исклучи опремата или ќе се вклучи, бидејќи температурата не се намали брзо. 4. Кога UVLED озрачена површина, UVLED гума за џвакање треба да биде 45-55 C, бидејќи UV лепилото брзо се зацврстува на оваа температура, а интензитетот на прицврстување ќе стане посилен по стврднувањето. 5. Разредувачот во УВ лепилото има одреден стимулирачки ефект врз човечката кожа. Затоа, при операцијата со горната светлина, ако кожата наиде на масло од УВ светлина или УВ лепак, треба веднаш да се измие со вода со сапуница, во спротивно може да се појави кожата. УВ лепилото е течно во правилната средина, но по ултравиолетова светлина, како што се сончевата светлина и UVLED цврстите машини, ќе се стврдне веднаш откако ќе се запали светлината. Затоа, обрнете внимание на користењето на UVLED изворот на светлина. За повеќе информации, ве молиме најавете се на официјалната веб-страница на Tianhui Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV Paint Curing] Составните елементи и принципите на условите на стврднување на УВ облогите
[UV Paint Curing] Составните елементи и принципите на условите на стврднување на УВ облогите
Материјалите озрачени со УВ може да бидат облога, горна боја, мастило или лепило. Главните состојки се: 1. Слободна. 2. Пред-конвергенција .3. 4. 4. 5. Пигментот или бојата (мастило) УВ зрачи со потеклото на светлината во материјалот за стврднување за да ја апсорбира светлината од ултравиолетовиот спектар (бранова должина 200-400 nm) на светлината на светлината за да произведе скршен клуч. Единечната и пред-агломерацијата реагира на мостот и веднаш го менува овој материјал од течна во цврста состојба. Хардромација УВ материјал. Главни услови на стврднување се: 1.uv осветлување = > излезна јачина на светилката, одраз на рефлексијата, одраз на рефлексија, одраз Дизајнот на огледалото, растојанието на осветлувањето, дебелината на филмот за обложување. 2. УВ енергија = > ефикасност на производството, температура. Мерач на УВ енергија 3.Дистрибуција на УВ спектар = > избор на тип на цевка. Светлината, озрачениот УВ материјал, направи стврднување на УВ материјалите и ги достигна барањата на спецификациите на производот на индустријата. Ова го нарекуваме „УВ светлина“ како соодветна „состојба на стврднување“. Состав на UV мастило 10-50%, единечни 20-50, 2-10% од почетниот агенс (оптичко средство), адитив 1-5%. Категорија: Основно УВ мастило со четири бои, УВ мастило со специјална боја, УВ светло масло. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED Transfer] Апликација на UVLED во UV пренос
[UVLED Transfer] Апликација на UVLED во UV пренос
Процесот на пренос на УВ е исто така познат како процес на наводнување со УВ или процес покриен со УВ. Ги користи карактеристиките на УВ за пренос на лепак и метални нелепливи карактеристики за пренос на различни видови мобилни телефони на ПЕТ или компјутер или стаклен лист преку процесот на пренос на УВ. Во исто време, овој процес е широко користен во ПЕТ, компјутер, стакло и други табли, и направи различни ефекти како што се целата страна на силна, така што фундаментално го замени обликувањето со вбризгување и процесот на ултра тенки клучеви. Во минатото се користеше најголемиот дел од опремата за живи светилки, но бидејќи материјалите како компјутер, PET и други материјали треба да бидат подобри во околината со релативно ниска температура, ќе биде подобро. Затоа, UVLED може добро да се примени овде. UVLED има ниска температура, конверзија со висока ефикасност, поголема ефикасност, помала потрошувачка на енергија во споредба со живините светилки и поеколошки. Во моментов, UVLED на технологијата Tianhui се применува на многу пренос на УВ, а ефектот е доста добар. Повеќето од UVLED-овите што се користат овде се светлечка површина од 400*300 mm. Температурата на монистрата се контролира со метод на ладење со водено ладење. Екранот за прикажување од типот на допир е поинтуитивен и поудобен. Соодветен интензитет на светлина. Ако треба да го приспособите уредот, можете исто така да го контактирате нашиот инженерски персонал преку телефон или веб-страница и специјално да приспособите соодветно решение за повикување. Добредојдовте да се распрашате во секое време. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
UVLED Печатење UVLED Печатење Апликација извор на светлина
UVLED Печатење UVLED Печатење Апликација извор на светлина
Со брзиот развој и популаризација на UV LED, многу производители избраа да го заменат UV LED уредот и да го тестираат. Печатење од шишиња: УВ LED технологијата за лекување може целосно да се користи на машината за етикети за шишиња. Откако ќе се постави системот, може да се испечати директно на цилиндричниот опишувач. Бидејќи изворот на светлина на UVLED е мал, тој е многу погоден за вградување на ограничена печатена машина, а топлинското оптоварување се намалува. Ознаки и пакување (машина за ротирање): Системот за стврднување со UV LED може едноставно да се користи на печатачот за етикети за да им помогне на корисниците да печатат висококвалитетни материјали со максимална брзина. УВ ЛЕД системот за стврднување за етикетирање може да го подобри производството, да ја намали потрошувачката на енергија, да ги намали полиестерските филмски таблети и да има помало влијание врз животната средина. Кодирање и означување: Структурата на опремата за лекување со УВ ЛЕД е мала, со високи перформанси и ниска потрошувачка на енергија, што е многу погодно за кодирање и печатење ознаки Yongyu. УВ ЛЕД може да се користи веднаш, така што само кога мастилото ќе се зацврсти, ова ќе заштеди енергија и ќе го продолжи работниот век на уредот. Затоа, UV LED технологијата за стврднување е идеален избор за печатење со високи пиксели. За повеќе информации, добредојдовте да влезете на официјалната веб-страница Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

 +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.  Тука сме.
бр. 2207B, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина 
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет