ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

2828COB Разлика во изворот на светлина

Монистрата за лепенка за LED светилки се направени од FPC коло, LED светла и висококвалитетни силиконски чаури. Водоотпорни перформанси, користете нисконапонско еднонасочно напојување безбедност, удобна боја, разновидна боја, светли бои; употребата на отворено може да му одолее на стареењето на УВ, LED светлата на панелите можат да дизајнираат различни форми, различни извори на светлина, интегрирани панелни светла според потребите на луѓето, зошто е тоа зошто е тоа? Ќе има толку многу светилки на панели на ресторани, толку посебни причини. 2828COB Извор на светлина Од 2009 година, со цел да го пробие монополот на странските производители на теренот, Ксионг Дакси го водеше тимот со силна поддршка на Кинеската академија на науките, Џиангсу, Сужоу и високотехнолошките зони, фокусирајќи се на развојот и индустријализација на специјални LED извори на светлина. LED извор на светлина R & Технологијата за дизајн и производство на Д се фокусира на истражување и развој и пробивање на друг начин и постигна големи откритија. Долг живот: LED извор на светлина е нов тип на електро-оптички извор. Нејзиниот принцип на работа е сосема различен од другите постоечки електро-оптички извори. Механизмот за конверзија е композитен од електроника од под во дупка, кој припаѓа на типот на извор на ладна светлина (греење без електроди од светлина). Структурата на изворот на LED светлина е едноставна, прозрачното тело е тело од цврста легура, заедно со неговиот многу мал волумен, единствена LED моќност, значително загревање и без проблем со пожар. Животниот век на LED е значително поголем од цевката на флуоресцентната светилка, што е од голема вредност за намалување на трошоците за одржување. Предностите на пожолтување и анти-висока температура, овој производ е широко користен во областа на градење на контурни светла, прецизно осветлување на декорацијата во местата за забава и осветлување на осветлувањето за рекламна декорација. Под Шенжен LED лепенка за осветлување на мониста Производител технологија Co., Ltd. ќе ги воведе карактеристиките на монистрата на LED лепенка светилка: висока осветленост: спектарот на ЛЕР е речиси целиот концентриран во видливи светлосни ленти. Светлината на LED улични светилки ја снимаме во областа каде што е потребна светлина, што може да ја направи светлината поефикасна. На многу места, тие се подготвени да изберат да користат LED улични светилки. Уличните LED светла имаат долг работен век. По 10 години користење, LED уличните светилки сè уште имаат висока употребна вредност. Тие не се толку добри како 3% во процесот на континуирана употреба од една година. Светлосните диоди на LED улични светилки се уред со низок напон, кој е безбеден за користење напон. Пакет за Cob “COB- модул за извор на светлос →LED лампати ”, Можете директно да инкапсулирате повеќе чипови на MCPCB на плочката за печатење базирана на метал и директно да ја исфрлите топлината низ подлогата за да заштедите трошоци за LED пакување, трошоци за производство на модул за лесен мотор и трошоци за секундарно осветлување. Во однос на перформансите, преку разумен дизајн и микроскопија, модулот за извор на светлина COB може ефикасно да ги избегне недостатоците на светлината и отсјајот што постојат во комбинацијата на уреди за сепарација со извори на светлина; исто така може ефикасно да ја подобри бојата на изворот на светлина со додавање соодветни комбинации на црвени чипови секс. Ефикасноста на изворот на светлина на 2828COB може да достигне 80% до 90%, додека ефикасноста на видлива светлина на ламбите со вжарено е само 10%. Теоретската гранична ефикасност на видливата светлина на LED може да достигне најмалку 500lm/W, што има огромен потенцијал за заштеда на енергија. Изберете го овој бесплатен LED извор на светлина, изворот на светлина COB може едноставно да се разбере како интегрирани површински извори на светлина со висока моќност. Можете да ја дизајнирате светлината и големината на обликот на изворот на светлина според структурата на обликот на производот. Индексот на рендерирање на бојата на сончевата светлина е дефиниран како 100, а индексот на рендерирање на бојата на ламбите со вжарено е многу блиску до сончевата светлина, па затоа се смета за идеален репер извор на светлина. Овој систем е тестиран со стандардни примероци во боја со 8-chroma средна и средна големина. Во споредба со степенот на отстапување (отстапување) во тест изворот на светлина и истата температура на бојата, за да се измери индексот на прикажување на бојата на изворот на светлина, земете ја просечната вредност на отстапувањето RA20-100, со 100 како највисока, толку е поголема просечна разлика во боја, толку е помала вредноста на RA. Изворите на светлина под 20 обично не се погодни за општа употреба. Ефектот на транзиторна светлина на ЛЕД се однесува на ефикасноста на осветлувањето на изворот на LED светло кога почнува да работи, исто така познат како почетен светлосен ефект во ладна состојба. Тоа е моменталниот оптички флукс измерен со одредена кратка импулсна струја од мерниот извор. Временската константа на загревање на подлогата, ширината на пулсот на загревање е обично 1- десетици ms. 2828COB извор на светлина COB (CHIP on Board) е да го фиксира чипот на подлогата преку сребрената гума за џвакање, се спроведува методот на електрично поврзување на чипот и подлогата и.

2828COB Разлика во изворот на светлина 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
[UV LED] Производителот ви го кажува начинот на примена на UV LED изворот на светлина
[UV LED] Производителот ви го кажува начинот на примена на UV LED изворот на светлина
Методите на примена на UVLED системите со извори на светлина се различни. За различни технологии, Tianhui ќе дава различни решенија. Тоа е сумирано. Постојат три вида: УВ LED извори на светлина и озрачените работници не се движат; УВ ЛЕД изворите на светлина се движат, и тие се поместуваат, и тие се преместуваат, и тие се преместуваат. Работното парче за зрачење не се движи; UVLED изворот на светлина не се движи, а работното парче со зрачење се поместува. Tianhui UV LED извор на светлина користи интелигентен погонски модул за придвижување на 1 или повеќе глави UVLED светилки. Во изборот на бранова должина, можете да изберете бранова должина од 365, 385, 395, 405 nm. Во однос на светлината на зрачењето, можете да го поставите интензитетот на зрачење (опсег од 10%-100%) и времето на зрачење (опсег од 0,5 до 9999) според специфичните барања на процесот. Се разбира, можете да изберете помеѓу континуирани или активирачки операции. Tianhuiuvled висок волумен на зрачење ви носи поголеми придобивки и подобро го прави операторот да се чувствува опуштено и нема да ги натера луѓето да се чувствуваат уморни. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED Automation] TIANHUIUVLED е совршено интегриран со автоматизација
[UVLED Automation] TIANHUIUVLED е совршено интегриран со автоматизација
Неодамна, трошоците за работна сила стануваат се повисоки и повисоки, а големото производство не може да ги исполни барањата, па создаде автоматизиран производствен модел. Неговите предности: Употребата на автоматски линии во голем број на производство може да ја подобри продуктивноста на трудот, стабилноста и да го подобри квалитетот на производот, да ја подобри работната сила, квалитетот на трудот, да ги подобри условите за работна сила, да ја намали површината на производство, да ги намали трошоците за производство, да го скрати производниот циклус. , обезбедување рамнотежа на производството и значителни економски придобивки. Во производството на многу производи за лекување со УВ, многу од нив се применуваат на автоматизација. Традиционалните живи светилки не можат да се вклучат и не можат да ги исполнат барањата во однос на автоматизацијата. Затоа, ќе се користи UVLED. UVLED е светла и мала. Мала моќност, можете да користите 220V напон. UVLED на TIANHUI, контролиран од микрокомпјутер со еден чип, прекинувач, ниво, PLC контрола, IO и TCPIP надвор од надворешната сериска порта, која може совршено да соработува со автоматизацијата. Во моментов, многу автоматизирани производители пронајдоа tianhui во пронаоѓањето на UV зацврстување. Нашата компанија располага со специјален комуникациски тим и програмски тим кој може да формулира соодветно решение според барањата на секоја автоматизација и на крајот да соработува со автоматизацијата. Во моментов, има многу автоматизирани компании кои соработуваат. Ако сакате да им дадете на клиентите совршена автоматизација на системот за лекување со УВ, изберете Tianhui. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED жица извор на светлина] Испорака серија на UVLED жица извори на светлина
[UVLED жица извор на светлина] Испорака серија на UVLED жица извори на светлина
Тианхуи отсекогаш размислувал и решавал проблеми од перспектива на клиентите. Со цел да создаде вредност и да ги зголеми придобивките за повеќе клиенти, Tianhui континуирано проширува нови бизниси и нови технологии. За повеќето врсници, во основа не постои праг за извори на светлина за лице UVLED. Сè додека разбирате малку, можете да го направите тоа. Броеви, особено изворот на светлина сличен на UVLED линија, приспособен за реалните потреби на клиентите. Оптичките инженери на Tianhui комбинираат сопствено искуство во оптички дизајн и вистинска симулација на оптички систем, што може да го прилагоди оптималното оптичко решение според потребите на клиентите. Благодарение на оптичката симулација, жичаните извори на светлина на Тианхуи беа фаворизирани од клиентите. Неодамна, еден стар клиент на Тианхуи нарача неколку серија извори на светлина слични на UVLED линија. Доколку и вие имате слични потреби, контактирајте со Тианхуи! Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED Hot Conduction] Неколку концепти на UVLED Hot Transfer методот
[UVLED Hot Conduction] Неколку концепти на UVLED Hot Transfer методот
Дизајнирањето на комплетен сет на UVLED уреди за стврднување вклучува сè покомплексно знаење, вклучувајќи електроника, софтверско инженерство, механичка структура, оптика, наука за топлина, наука за материјали итн. Неколку начини да помине. 1 > Еколошкиот воздух обично може да ги одземе калориите на UVLED преку три канали, кои се пренос, конвекција и зрачење. Всушност, спроводливоста на воздухот има мал ефект врз UVLED, бидејќи стапката на воздушно водење на воздухот е многу мала, 0,02 W/m-K. , Во основа, можете да ја игнорирате неговата топлинска спроводливост. 2 > Циркулацијата често се јавува во течност со температурна разлика, бидејќи разликата во температурата ќе предизвика различна густина помеѓу течностите. Конвекцијата е посложена, што е поврзано со големината и состојбата на предметите во воздухот и природата на воздухот. Посебно, мора да се земат предвид локацијата, големината и обликот на другите предмети околу објектот. 3 > Температурата е повисока од апсолутната нула степени која може да генерира топлинско зрачење. Колку е повисока температурата, толку е поголема вкупната енергија на зрачењето. Зрачењето го следи законот на Стефан-Болцман. Зрачење на стапката. Методот на топлинска спроводливост UVLED што се користи во индустријата главно вклучува течно ладење, ладно и самоладно. Кој метод на топлинска спроводливост се користи за дизајнирање и избор според различни барања за густина на моќност и процес. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[365nm] брановата должина на UVLED машината за лекување е 365nm
[365nm] брановата должина на UVLED машината за лекување е 365nm
Како што полето на примена на UVLED машините за лекување продолжи да се шири, некои пријатели кои претходно не биле изложени на UVLED, тие исто така почнаа да се консултираат со Tianhui за UVLED машините за лекување. Многу пријатели не го знаат проблемот со UVLED бендовите, и кој од нивните производи е применлив Бенд лекување машина. Всушност, вообичаените ленти на UVLED се 400nm, 395nm, 390nm, 385nm, 380nm, 375nm, 365nm, 310nm, 254nm, итн. Меѓу нив. Денес, Tianhui ќе ви дозволи да зборувате за тоа кои индустрии се погодни за UVLED машини за стврднување со опсег од 365 nm! Во UVLED, ултравиолетовата светлина од опсегот од 365 nm припаѓа на чист излез на ултравиолетова светлина, монохроматската светлина не содржи инфрацрвени зраци, избегнувајќи го влијанието на зрачењето од опсегот на светлосниот бран во 350 nm 400 nm. UVLED машината за стврднување со појас од 365 nm не е содржана во инфрацрвено и топлинско зрачење, што може ефикасно да ја намали температурата на зголемувањето на температурата на работното парче. Многу е погоден за технолошки апликации кои бараат ниска температура, висока прецизност и минимална термичка деформација, како што е склопување на оптички леќи итн., и генерално се зацврстува. Појасот на УВ лепак е исто така 365 nm. Треба да се напомене дека ако користите UVLED машина за зацврстување за да го стврднете УВ лепак, не треба само да ги земете предвид проблемите како што се лентата, силната светлина и областа на зрачење, туку и совпаѓањето на машината за лекување и лепилото. Во ред, ефектот на зацврстување не е идеален. Во моментов, UVLED машината за стврднување на Тианхуи е многу високо на УВ лепак што одговара на повеќе брендови. За повеќе информации, ве молиме најавете се на официјалната веб-страница на Tianhui Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Само ве научи да го изберете вистинскиот LED извор на светлина
Само ве научи да го изберете вистинскиот LED извор на светлина
Како да изберете LED извор на светлина? Од следните 5 аспекти, уредникот на производителот ќе го земе вистинскиот LED извор на светлина. 1. Погледнете го животниот век на ЛЕР. Според барањата на американската енергетска ѕвезда LM-80, изворот на LED светлина треба да помине 6000 H, соодветно на 25 C/55 C/85 C/105 C. Стандарден. Повисокото барање е дека според измерените податоци на L80 (12000H), животниот век на изворот на светлина е поголем од 50000h според податоците на TM-21. 5-годишната заштита на растението се предлага и врз основа на извештајот TM-21 50000h дека третата институција е тестирана и издадена од оваа трета институција. 2. Материјалите за пакување со добри материјали за пакување конечно ги одредуваат перформансите и ефектот на производот. Трите главни материјали за пакување на пакувањето се чипс, супстрати и флуоресцентен прав; Работите кои на крајот влијаат на квалитетот на ЛЕР. 3. Покрај тоа што ќе обрнуваме внимание на параметрите на производот, покрај тоа што ќе обрнеме внимание на моќноста/напонот/ефектот на светлината на LED, мораме да обрнеме внимание и на дисплејот на LED CRI/не-визуелна црвена сатурација R9/визуелна црвена сатурација R16/заситеност на боја RG/намалување на боја RF, итн. 4. Гледањето разлика во боја моментално се однесува на ANSI и IEC. Обично разликата во бојата помеѓу ЛЕР е 3-7 чекори dcm, но разликата во боја може да избере само пратки во BIN; Производите на Ourlangt имаат реализирано визуелна позадина во боја BIN серија производство размена на стоки. 5. Удобната светлина на светлата боја не е само осветлување, туку може да влијае на човечкиот ритам и здравје. Меѓу нив, Blu-ray Summit на LED ќе влијае на лачењето на мелатонин и ќе влијае на квалитетот на сонот; светлата боја на визуелното црвеникаво може да направи луѓето визуелно да се чувствуваат поудобно. Тоа е тоа денес. Ако ви треба LED, ве молиме контактирајте го нашиот официјален персонал за услуги на клиентите. Zhuhai City Co., Ltd., како креатор на зелениот извор на осветлување, има 16 години лепенка LED R & D и производствено искуство, придржувајќи се до концептот за совршен квалитет, извонредност, усвојување на врвни суровини во процесот на пакување, строги контролни процедури за контрола и зајакнување на имплементацијата на довербата. Сите аспекти на клиентите за симулација користат услови за експерименти и се стремат да направат квалитет на исто ниво на цена. Главните нестандардни производи на компанијата имаат акумулирано богато искуство во блескање, отпорност на високи температури, долги стапала, анти-распаѓање, високи прсти и мешани бои. Главните производи вклучуваат инфрацрвени LED, ултравиолетови LED и patch LED. Ја споделуваме вредноста со нашите клиенти. ЛЕР нема разлика во бојата на одвојувањето на нашиот бренд. Користи чипови со различна бранова должина за да ја направи конзистентноста на различните серии на бои. Кога сите ЛЕР компании можат само да ја направат конзистентноста на секоја серија на стоки, ние ќе ја намалиме. Добра стапка на производ, истрај. Со добар квалитет и став за интегритет, брендот искрено им служи на клиенти од средна до висока класа и брзо се издигнува за да стане брендови од втор ред во индустријата. Перформансите на производот постепено беа високо признати од познати домашни и странски компании. Компанијата дополнително го истражува домашниот пазар на автомобилска електроника, особено на автомобилски инструменти, автомобилско аудио, внатрешни индикатори и пазари за осветлување на автомобили. Во иднина, компанијата ќе продолжи да ја развива стратегијата за синиот океан, да инвестира повеќе во областа на автомобилската електроника и да се стреми да стане рано за да стане рано за да стане рано во полето на автомобилската електроника. Снабдувач. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Како да ја осветлите светлосната диода
Како да ја осветлите светлосната диода
Колку знаете за светлечките диоди? Денешната побарувачка на пазарот за диоди што емитуваат светлина е голема. Оние кои се користат во улични светла, медицински помагала, автомобилски светла, камери, индикаторски светла за напојување и други полиња се вклучени. Денес, уредникот главно сака да објасни како да ги запали диодите што емитуваат светлина. Земете го индикаторското светло како пример; кога нашата светлечка диода е поврзана со наизменична струја 220V, таа се користи како индикатор за напојување, а наједноставниот начин е да се поврзе отпорник за ограничување на струјата. Според видот на диодите што емитуваат светлина големината на. Општата диода што емитува светлина е 2,8-3,4V, материјалите за различни бои се различни, а напонот е различен. Сега цевката што емитува светлина со висока осветленост, сегашните 10mA е веќе доволно светла. За општа диода што емитува светлина, вредноста на работната струја е 1mA-15mA. Специфичната осветленост може да се промени со прилагодување на големината на тековната граница отпор. Главниот принцип на диодата што емитува светлина е всушност да формира одредена потенцијална бариера низ крајниот напон на јазолот PN. Кога позицијата на позитивниот напон на пристрасност се намалува, поголемиот дел од носачот во областа P и областа N се шири на другата страна. Поради тоа што стапката на електронска миграција е многу поголема од стапката на миграција на воздушната акупункција, голем број електронски се шири во областа P, формирајќи вбризгување на малцинскиот носач на областа P. Овие електрони се соединуваат од пештерата по цена, а енергијата добиена при композитот се ослободува во форма на светлосна енергија. Ова е принципот на сјај на јазолот PN. Горенаведеното е дел од објаснувањата за осветлувањето за диодата што емитува светлина денес, кои се сумирани од уредникот. Ако сакате да дознаете повеќе информации за диодата што емитува светлина или да купите производ, можете директно да ја контактирате услугата за клиенти преку Интернет или да го повикате телефонот за контакт за консултации. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Кои проблеми треба да се земат предвид за да се купи појас за светилка со модул со извор на LED светлина
Кои проблеми треба да се земат предвид за да се купи појас за светилка со модул со извор на LED светлина
Од гледна точка на индустријата, не е тешко да се купи појас за светилка со извор на светлина со LED модул. Само обрнете внимание на следниве прашања: 1. Пред да го купите, разберете го стилот и брендот на ременот на светилката. Од една страна, можете да го разберете рангирањето на стилот и брендот на светилката преку Интернет и да ја обезбедите основата за купување на купување. Од друга страна, можете да се распрашате и со пријателите околу вас, кој вид на лента за светилка има подобри перформанси и поприфатлива цена. 2. Според рендерите за реновирање, појасот за светилка со извор на светлина со LED модул со соодветни стилови. При одредување на стилот на светилката, задолжително одредете според рендерите на декорацијата. Секако, можете да комуницирате и со продажниот персонал на светлосниот појас, за да препорача соодветен стил на светилка. Само така може да се игра ефектот на декорација. 3. Разберете ја цената на светлосната лента. Според производителите на LED светлосни појаси, цената на различни брендови и различни стилови е различна. При изборот да купите, не заборавајте да го дознаете пазарот на цени и да помогнете во купувањето на сигурна и прифатлива зона на светилки. 4. Ако не ви се допаѓа стилот на светилката на пазарот, можете да ја контактирате и LED светилката со производителот на LED светлосни појаси за да ја прилагодите. Според извештаите, многу LED светла кај производителите започнале прилагодени услуги, обидувајќи се да обезбедат посоодветни светлосни ленти за корисниците. Предностите на појасот за светилки со извор на светлина со LED модул се многу очигледни: цената на LED светлосниот појас е сè помала и пониска, потрошувачката на електрична енергија е многу мала, само околу 20% од обичните светилки, а работниот век е до 100.000 часа. Десетици пати, исто така, има карактеристики на ниски трошоци за одржување, кратко време на одговор, без загадување итн. Во исто време, цената на лентата за светилка со извор на светлина со LED модул е ​​исто така сè помала и пониска, па затоа е многу поздравена од потрошувачите. Бидејќи појасот за LED светилки ги има предностите на ефикасна, долговечност, заштеда на енергија, заштита на животната средина итн., сега станува сè попопуларен на пазарот, а се повеќе и повеќе производители кои природно произведуваат LED ленти за светла. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Како да се заварат со мониста на светилки? Само совладете ги овие чекори
Како да се заварат со мониста на светилки? Само совладете ги овие чекори
Како да се заварат мониста на светилката? Денес, ќе ве одведам да дознаете повеќе за методот на LED заварување како што следува: 1. Најпрво, затегнете го фластерот со мазгата и затегнете го металниот дел од 1-крајот или од страната. Пластичен дел од силата, во спротивно ќе се притисне и деформира кога ќе се загрее рачката за лемење. Има зелена со негативна електрода. 2. Нанесете мала количина калај каша на жиците. Ви предлагам да ја видите сликата погоре, а можете да ја додадете според сопственото искуство. 3. Лева жица, десна рачка за лемење, најпрво се чисти главата на железото, а потоа делот од жицата со лимена паста се допира на металниот дел од LED делот. Користете ја рачката за лемење нежно. Металот е доволен (внимавајте да не се подлоги на металниот предмет, а температурата на ефектот на заварување не е стара поради добриот ефект на дисипација на топлина). По заварувањето, користете метални кнедли за да помогнете во растурање на топлината, внимавајте на изгореници. 4. По заварувањето како што е прикажано погоре, избришете го вишокот калај каша, а за возврат, истата страна е иста 234. 5. Откако ќе завршите низа дејства, поврзете го напојувањето! Xiaobian предложи дека нема ништо лошо да купите неколку кола за да направите тест за себе. Крпирање на мониста на LED светилки Метод на заварување I. Рачно заварување 1. Се препорачува да се користи повратно заварување во нормални околности, само рачно заварување кога се поправа само за време на поправка. 2. Максималната моќност на електричното рачка за лемење што се користи со рачно заварување не може да надмине 30 W, температурата на заварувањето се контролира во рок од 300 C, а времето на заварување е помало од 3 секунди. 3. Главата за заварување на рачката за лемење не може да се допре и може да се избегне колоидот на мониста на ламбата со лепенка за да се избегне оштетување на мониста на LED светилка висока температура. 4. Кога иглата се загрева на 85 C или повисока од оваа температура, не може да се притисне монистрата на LED светилката, инаку златната линија лесно ќе се исклучи. Второ, повратно заварување 1. Врвна температура на заварувањето со повторно проток: 260 C или пониска од оваа температурна вредност (температура на површината на ламбата). 2. Потребно време за пораст на температурата над 210 C: 30 секунди или помалку од 30 секунди. 3. Заварувањето наназад е генерално еднаш, и не надминува два пати. 4. По повратното заварување, зрната на LED светилката треба да се олади до собна температура пред да се допре површината на колоидноста на ЛЕД. Zhuhai City Co., Ltd., како креатор на зелениот извор на осветлување, има 16 години лепенка LED R & D и производствено искуство, придржувајќи се до концептот за совршен квалитет, извонредност, усвојување на врвни суровини во процесот на пакување, строги контролни процедури за контрола и зајакнување на имплементацијата на довербата. Сите аспекти на клиентите за симулација користат услови за експерименти и се стремат да направат квалитет на исто ниво на цена. Главните нестандардни производи на компанијата имаат акумулирано богато искуство во блескање, отпорност на високи температури, долги стапала, анти-распаѓање, високи прсти и мешани бои. Главните производи вклучуваат инфрацрвени LED, ултравиолетови LED и patch LED. Ја споделуваме вредноста со нашите клиенти. ЛЕР нема разлика во бојата на одвојувањето на нашиот бренд. Користи чипови со различна бранова должина за да ја направи конзистентноста на различните серии на бои. Кога сите ЛЕР компании можат само да ја направат конзистентноста на секоја серија на стоки, ние ќе ја намалиме. Добра стапка на производ, истрај. Со добар квалитет и став за интегритет, брендот искрено им служи на клиенти од средна до висока класа и брзо се издигнува за да стане брендови од втор ред во индустријата. Перформансите на производот постепено беа високо признати од познати домашни и странски компании. Компанијата дополнително го истражува домашниот пазар на автомобилска електроника, особено на автомобилски инструменти, автомобилско аудио, внатрешни индикатори и пазари за осветлување на автомобили. Во иднина, компанијата ќе продолжи да ја развива стратегијата за синиот океан, да инвестира повеќе во областа на автомобилската електроника и да се стреми да стане рано за да стане рано за да стане рано во полето на автомобилската електроника. Снабдувач. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Закрпи топки за осветлување со висок притисок Високо светли светла Животот, прашања со висока осветленост
Закрпи топки за осветлување со висок притисок Високо светли светла Животот, прашања со висока осветленост
Закрпи LED светилка со висок сјај, проблемот со висока осветленост, како да ги решите монистрата со високо-светла лепенка LED светилка за поврзување на долг животен век и висока осветленост. Пач LED светилка со мониста извор на светлина, високо-светла лепенка LED светилка дисипација на топлина од мониста, високо-светла крпеница LED светилка мониста Мирна четиригодишна ноќ. Важниот услов за истакнување на напојување со мониста на LED светилка Напојување со мониста на LED светилка е високата ефикасност. За производи со висока ефикасност, ниската температура е ниска, а променливоста не смее да биде висока. Секое изолација и неизолација во електроенергетскиот сектор; Дизајнот без изолација е ограничен на производи со двојна изолација, како што е производот за замена на жолчката на ламбата. Затоа, на крајот на краиштата, корисникот нема никаква опасност од струен удар. Типот на изолација е диоден производ. Обемот на изолација е премногу стар и има низок ефект. Во употреба, има многу проблеми со градовите во однос на инсталацијата. Со цел да се разбере проблемот со дисипација на топлина на мониста на LED светилки, изворот на светлина на главните точки на мониста на LED светилки. Изворот на светлина со LED распоред на поединецот е поставен на стапалото. Вметнете производи со мониста со LED светилка, а традиционалните мониста за лепенка LED светилки имаат разлики во квалитетот во дисипацијата на топлина. Температурата на јазолот на чипот нема да се акумулира, со што ќе се наплаќа извонредната искористеност на зрната на LED светилки со извор на светлина и мониста на LED светилки со долги извори на извор на светлина. Судбина, неуспех на слаба осветленост. Традиционалните производи за лепенка LED светилки можат да ги поврзат позитивните и негативните електроди преку златната жица на чипот, а во исто време, топлинската енергија на чипот се поврзува со сребрените стапала. Кога е наредено, тоа директно ќе влијае на животниот век на монистрата на LED светилките. Врвовите на LED светилките воведоа дисипација на топлина со инфрацрвено зрачење и се користат во цевката за флуоресцентна светилка, што е главното средство за подобрување на животниот век на цевката на светилката. Во разгледувањето на дисипација на топлина, дисипацијата на топлина на зрната на LED светилките и дисипацијата на топлина на напојувањето и напојувањето се одделени, за да не се мешаат едни со други, за да се провери правичноста на дисипацијата на топлина. Постојат три типа на пренос на топлина, проток, спроводливост и зрачење. Во случај на блокада, протокот и спроводливоста може да бидат помали од силата, а топлината ќе се испрати преку зрачење, што е во фокусот на цевката за сончева светлина. Најдобрите точки на монистрата на LED светилка сигурно се вели дека компјутерските пластични цевки отпорни на пламен. Бидејќи дисипацијата на инфрацрвена топлина може да навлезе во цевката на компјутерот, кога дизајнот е дизајниран да ја земе предвид употребата на мониста на LED светилки , Дури и ако користите неизолирана струја, можете апсолутно да ја контролирате безбедноста на употребата. Растот на мониста на LED светилки е доста долг. Како резултат на заштедата на енергија, неговата идна употребна површина е прилично напуштена. Покрај заштедата на енергија, употребата на мир и долг живот е она на што треба да обрнеме повеќе внимание. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

 +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.  Тука сме.
бр. 2207B, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина 
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет