Shërbimet ODM/OEM të moduleve të ndryshme të dezinfektimit të ajrit dhe ujit dhe ofruesit të zgjidhjeve të përgjithshme UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV).

Kërkimi i Zbatimit të UV LED në Sterilizimin dhe Dezinfektimin-Pastrimin e Ujit

2022-11-24

Kërkimi i Zbatimit të UV LED në Sterilizimin dhe Dezinfektimin-Pastrimin e Ujit 1

UV-LED, ose diodat që lëshojnë dritë ultravjollcë, janë bërë një teknikë praktike për dezinfektimin e ujit gjatë dhjetë viteve të fundit. Përparësitë e llambave tradicionale UV të merkurit ndaj kimikateve Dezinfektimi i ujit UV   Teknikat janë ende atje me UV-LED, por ato gjithashtu heqin disa të meta.

Teknologjia e Sterilizimit

Aplikime të shumta të Sterilizimi UV LED teknologjia mund të gjendet në jetën e përditshme. Për shembull, përdoret në ushqim, mjekësi, ujë dhe sistemet e ujërave të zeza. Kimikatet, nxehtësia, rrezatimi UV dhe ozoni përdoren shpesh Sterilizimi UV LED   teknikat.

Për shkak të thjeshtësisë së tyre, kimikatet (të tilla si klori, peroksidaza, etj.) përdoren shpesh për Sterilizimi UV LED ; megjithatë, ato mund të kenë efekte të pafavorshme, si ndryshimi i cilësisë së objektivit. Disavantazhi i përdorimit të klorit për Sterilizimi UV LED është prodhimi i kimikateve me erë të keqe dhe bio të rrezikshme.

Uji nuk mund të mbajë rrezet ultravjollcë dhe ka pak ndikim në ekosistem. Për më tepër, nuk rezulton në rezistencë ndaj antibiotikëve bakterial. Kështu, Sterilizimi UV LED , e cila kohët e fundit është shfaqur në qendër të vëmendjes si një alternativë klorinimi, pastron në mënyrë efektive pa përbërje kimike.

Llambat UV, të tilla si llambat relativisht të ulëta dhe mesatare me avull merkur, përdoren në teknikat tradicionale të sterilizimit UV. Këto përdoren në laboratorët biologjikë dhe objektet mjekësore për të dezinfektuar mjediset dhe pajisjet e punës. Për sa i përket efikasitetit të përthithjes së UV-së nga ADN-ja, dritat UV lëshojnë UV në një gjatësi vale specifike, e cila përputhet shumë ngushtë me majat e kurbës së efikasitetit anti-mikrobik.

Kërkimi i Zbatimit të UV LED në Sterilizimin dhe Dezinfektimin-Pastrimin e Ujit 2

Rrezatimi UV me një frekuencë prej 365 nm kategorizohet si UV-A (320-400 nm), dhe UV-A ka më pak potencial dëmtimi sesa UV-C (100-280 nm). Një UV-LED prodhon dritë me një gjatësi vale prej 365 nanometra, e cila është më pak e dëmshme për sytë dhe lëkurën e njeriut sesa një llambë me një gjatësi vale 254 nanometër.

Për më tepër, për shkak se UV-LED është pa merkur, nuk ka efekte negative në mjedis ose në njerëz. Një sterilizues i vetëdijshëm për mjedisin është një UV-LED. Mërkuri, i cili është i dëmshëm për mjedisin dhe shëndetin e njeriut, është i pranishëm në llambat me avull merkuri.

Sterilizuesit UV duhet të bëhen që të përshtaten me formën e llambave, të cilat shpesh janë të mëdha dhe zënë shumë hapësirë. Kështu, pa përdorur materiale të rrezikshme, të reja Sterilizimi UV LED   pajisjet me konsum të ulët të energjisë mund të krijohen në forma dhe madhësi të ndryshme.

Krahasimi i LED UV me LED konvencionale; S

UV-LED janë më elastike, më të vogla dhe pa merkur sesa homologët e tyre konvencionalë. Ato gjithashtu zgjasin më shumë dhe arrijnë fuqinë e plotë më shpejt. Këto përfitime, me kohë nisjeje pothuajse të menjëhershme dhe gjatësi vale të personalizueshme, ofrojnë dizajne të reaktorëve UV-LED me fleksibilitet të madh dizajni.

Pavarësisht këtyre përfitimeve, aplikimet konvencionale të reaktorëve UV-LED janë përqendruar në rrjete më të vogla, të cilat janë joefektive për trajtimin e ujit komunal. Për shkak të madhësisë së tyre modeste, e cila varion nga 1 deri në 4 mm, UV-LED-të mund të pozicionohen për të lëshuar rrezatim në drejtime të ndryshme.

Krahasuar me llambat konvencionale UV, këto modele rrezatimi shumë të përqendruara lejojnë më shumë opsione orientimi dhe për rrjedhojë, reaktorë unikë të ndarjes. Përsëri Dezinfektimi i ujit UV , UV-LED-të kanë treguar të jenë të paktën po aq efektive sa llambat UV të reduktuara (LPUV) në një spektër të gjerë frekuencash anti-mikrobike (p.sh. 250 –285 nm).

Këto variabla po përmirësohen vit pas viti. Përdorimi i gjerë i teknologjisë së duhur të kanalizimeve UV-LED është kufizuar nga kostot e larta fillestare, fuqia e dobët e prodhimit dhe efikasiteti i ulët i fasadës.

Si rezultat, përdorimi i teknologjisë ka qenë kryesisht i kufizuar në aplikimet e grupeve në shkallë të vogël në pikën e përdorimit, ku mangësitë e teknologjisë kapërcehen me periudha të zgjatura ekspozimi për të arritur dozën e nevojshme UV.

Megjithatë, krijimi i reaktorëve të parë në shkallë të plotë UV-LED që mund të përdoren në punët e ujit komunal (WTW) është bërë i mundur nga përparimet e shpejta në teknologjinë UV-LED dhe optimizimi i dizajnit dhe performancës së reaktorëve.

Reaktorë të tillë janë bërë nga një tub qelqi kristali me UV-LED të vendosura në një seri përgjatë skajit të cilindrit, i cili lejon që drita UV të hyjë në ujin që rrjedh nëpër reaktor. Kontrolli termik realizohet duke shpërndarë nxehtësinë e prodhuar nga LED-të që funksionojnë duke përdorur një sistem qarkullimi të lëngjeve që rrethon enën e reaktorit.

Biodosimetria

Për të përcaktuar nëse UV-LED mund të përdoren për shkallë të gjerë Dezinfektimi i ujit UV,   një vlerësim i saktë i Dezinfektimi i ujit UV   kërkohet efikasiteti i reaktorëve në shkallë të plotë. Biodosimetria është metoda aktuale e vërtetimit për reaktorët konvencionalë UV (duke përdorur llambat e merkurit)

Kërkimi i Zbatimit të UV LED në Sterilizimin dhe Dezinfektimin-Pastrimin e Ujit 3

Në këtë kontekst, vlerësimi i ndjeshmërisë së një mikroorganizmi testues zëvendësues ndaj ekspozimit ndaj UV-së mbi doza të ndryshme me kinetikë aktivizimi të kalibruar quhet biodosimetri. Kurba e dozës-përgjigje për reaktorët UV përcaktohet në mënyrë tipike nëpërmjet testimit të rrezeve të kolimuara duke përdorur mikroorganizmin e ujit të testuar.

Një dozë relative e reduktuar (RED) (mJ/cm2) llogaritet duke përdorur lakoren e kalibruar dhe çaktivizimin e matur të biodosimetrit.

Kurba e dozës-përgjigje UV për reaktorët

Organizmi i sfiduar duhet të rritet në mënyrë të ngjashme nga i njëjti stok mikroorganizmash. Një kurbë e reagimit ndaj dozës UV për reaktorët krijohet si rezultat i operacionit dhe tregon dozën e reduktimit për çdo inaktivim log të arritur në shkallë të plotë.

Për më tepër, qasja përfshin transmetimin UV (UVT) në llogaritjen e dozës UV, duke standardizuar kurbat e reagimit ndaj dozës UV të reaktorit në nivele të ndryshme treguese të cilësisë së ujit të bazuara thjesht në UVT.

Prandaj, qëllimi kryesor i kësaj pune ishte të përcaktonte performancën e sistemit UV-LED duke përdorur mikroorganizma testues zëvendësues dhe duke e krahasuar atë me atë të llambave tradicionale UV.

Cryptosporidium spp

zgjodhi Cryptosporidium spp. si organizmi ynë i synuar pasi që UV aplikohet shpesh në situata me një probabilitet më të madh të incidencës së Cryptosporidium. Faktorët e rrezikut për Cryptosporidium përfshijnë praninë e tyre në ujërat burimore, rezistencën ndaj klorit (kohëzgjatjet e raportuara të kontaktit të klorit të 1000 –10,000 mg min/L), dhe prirje për të shmangur pirjen e ujit të filtruar për shkak të madhësisë së tyre të vogël (4 –6 m).

Trajtimi i inaktivizimit UV për Cryptosporidium parvum është 0,16 cm2/MJ, që është dukshëm më pak se konstantja përkatëse për klorin e lirë.

Nga mund ta blini sterilizimin tuaj UV LED UV LED?

Ne me siguri ju kemi të mbuluar nëse kërkoni të besueshme UV L prodhuesit ed . Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd.,   një nga prodhuesit kryesorë UV LED, i specializuar në dekontaminimin e ajrit UV LED, ujin UV LED Sterilizimi UV LED , Sistemet e printimit dhe shërimit me UV LED, diodë UV LED, modul UV LED dhe mallra të tjera.

 

https://www.tianhui-led.com/sterilization-module.html

Ka një R të aftë &D dhe ekipi i shitjeve për t'u ofruar konsumatorëve UV LED Solutions, dhe mallrat e tij kanë fituar gjithashtu lavdërimin e shumë klientëve. Me një prodhim të plotë, cilësi dhe besueshmëri të qëndrueshme dhe kosto të përballueshme, Tianhui Electronics ka punuar në tregun e paketave UV LED.

Kërkimi i Zbatimit të UV LED në Sterilizimin dhe Dezinfektimin-Pastrimin e Ujit 4

 

rekomandohet për ju
nuk ka të dhëna
Merrni kontakt me ne
një nga furnizuesit më profesionistë UV LED në Kinë
Na kontaktoni

+86-0756-6986060

@Thuvled.com.

  +86 13018495990

@Thuvled.com.

+86-0756-86743190


Mund të gjesh.   Ne këtu.
Nr 2207B, Ndërtesa Vanke Yingxin, Rruga Shihua West Nr.66, rrethi Xiangzhou, Zhuhai, Guangdong, Kinë.  
E drejta e autorit © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui-led.com | Sitemap
bisedë në internet