Layanan ODM/OEM saka macem-macem modul disinfeksi udara lan banyu lan panyedhiya solusi UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) sakabèhé.

Riset Aplikasi LED UV Ing Sterilisasi Lan Disinfeksi-Pemurnian Banyu

2022-11-24

Riset Aplikasi LED UV Ing Sterilisasi Lan Disinfeksi-Pemurnian Banyu 1

UV-LED, utawa dioda pemancar sinar ultraviolet, wis dadi teknik praktis kanggo disinfecting banyu sajrone sepuluh taun kepungkur. Kaluwihan saka lampu UV merkuri tradisional tinimbang kimia Disinfeksi banyu UV   Techniques isih ana karo UV-LEDs, nanging uga adoh karo sawetara drawbacks.

Teknologi Sterilisasi

Akeh aplikasi saka Sterilisasi LED UV teknologi bisa ditemokake ing urip saben dina. Contone, digunakake ing panganan, obat-obatan, banyu, lan sistem limbah. Bahan kimia, panas, radiasi UV, lan ozon kabeh asring digunakake Sterilisasi LED UV   teknik.

Amarga kesederhanaan, bahan kimia (kayata klorin, peroksidase, lan liya-liyane) asring digunakake kanggo Sterilisasi LED UV ; Nanging, bisa uga duwe efek sing ora becik, kayata ngganti kualitas target. Kerugian nggunakake klorin kanggo Sterilisasi LED UV yaiku produksi bahan kimia sing ambu ora enak lan biohazardous.

Banyu ora bisa nahan sinar ultraviolet lan ora ana pengaruhe marang ekosistem. Kajaba iku, ora nyebabake resistensi antibiotik bakteri. Mangkono, Sterilisasi LED UV , sing bubar muncul ing sorotan minangka alternatif klorinasi, kanthi efektif ngresiki tanpa senyawa kimia.

Lampu UV, kayata lampu uap merkuri sing relatif kurang lan moderat, digunakake ing teknik sterilisasi UV tradisional. Iki digunakake ing laboratorium biologi lan fasilitas medis kanggo disinfect lingkungan kerja lan peralatan. Babagan efisiensi panyerepan UV dening DNA, lampu UV ngetokake UV ing dawa gelombang tartamtu, sing cocog banget karo puncak kurva khasiat anti-mikroba.

Riset Aplikasi LED UV Ing Sterilisasi Lan Disinfeksi-Pemurnian Banyu 2

Radiasi UV kanthi frekuensi 365 nm dikategorikaké minangka UV-A (320-400 nm), lan UV-A duweni potensi karusakan luwih sithik tinimbang UV-C (100-280 nm). UV-LED ngasilake cahya kanthi dawa gelombang 365 nanometer, sing kurang mbebayani kanggo mata lan kulit manungsa tinimbang lampu kanthi dawa gelombang 254-nanometer.

Kajaba iku, amarga UV-LED ora merkuri, ora ana efek negatif ing lingkungan utawa wong. Sterilisasi sing sadar lingkungan yaiku UV-LED. Mercury, sing mbebayani kanggo lingkungan lan kesehatan manungsa, ana ing lampu uap merkuri.

Sterilisasi UV kudu digawe supaya pas karo bentuk lampu, sing asring gedhe lan akeh ruangan. Mangkono, tanpa nggunakake bahan mbebayani, anyar Sterilisasi LED UV   peralatan karo konsumsi energi kurang bisa digawe ing macem-macem wangun lan ukuran.

Perbandingan LED UV Kanthi LED Konvensional; S

UV-LED luwih tahan banting, luwih cilik, lan bebas merkuri tinimbang pasangan konvensional. Dheweke uga tahan luwih suwe lan entuk kekuwatan kanthi luwih cepet. Keuntungan kasebut, kanthi wektu wiwitan sing meh langsung lan dawa gelombang sing bisa disesuaikan, nyedhiyakake desain reaktor UV-LED kanthi keluwesan desain sing apik.

Senadyan keuntungan kasebut, aplikasi reaktor UV-LED konvensional wis konsentrasi ing jaringan sing luwih cilik, sing ora efektif kanggo ngobati banyu kotamadya. Amarga ukuran andhap asor, kang kisaran saka 1 kanggo 4 mm, UV-LEDs bisa dipanggonke kanggo emit radiation ing macem-macem arah.

Dibandhingake karo lampu UV konvensional, pola radiasi sing fokus banget iki ngidini opsi orientasi luwih akeh lan mula, reaktor fisi unik. Kanggo Disinfeksi banyu UV , UV-LED wis ditampilake paling ora efektif kaya lampu UV suda (LPUV) ing spektrum frekuensi anti-mikroba sing amba (contone, 250 –285 nm).

Variabel kasebut nambah saben taun. Adopsi teknologi sanitasi sing tepat UV-LED wis diwatesi amarga biaya ngarep sing dhuwur, daya output sing kurang, lan efisiensi fasad sing sithik.

Akibaté, panggunaan teknologi kasebut utamane diwatesi kanggo aplikasi batch skala cilik, ing ngendi kekurangan teknologi kasebut diatasi kanthi wektu cahya sing suwe kanggo nggayuh dosis UV sing dibutuhake.

Nanging, nggawe reaktor UV-LED skala lengkap pisanan sing bisa digunakake ing karya banyu kotamadya (WTWs) wis bisa ditindakake kanthi kemajuan teknologi UV-LED lan optimalisasi desain lan kinerja reaktor.

Reaktor kasebut digawe saka tabung kaca kristal kanthi UV-LED sing disusun kanthi seri ing pinggir silinder, sing ngidini sinar UV bisa mlebu ing banyu sing mili liwat reaktor. Kontrol termal ditindakake kanthi ngilangi panas sing diasilake dening LED operasi nggunakake sistem sirkulasi cairan ing saubengé wadhah reaktor.

Biodosimetri

Kanggo nemtokake manawa UV-LED bisa digunakake kanggo skala gedhe disinfeksi banyu UV,   penilaian sing tepat saka Disinfeksi banyu UV   efisiensi reaktor skala penuh dibutuhake. Biodosimetri minangka metode validasi saiki kanggo reaktor UV konvensional (nganggo lampu merkuri)

Riset Aplikasi LED UV Ing Sterilisasi Lan Disinfeksi-Pemurnian Banyu 3

Ing konteks iki, evaluasi sensitivitas mikroorganisme tes pengganti kanggo paparan UV liwat macem-macem dosis kanthi kinetika aktivasi sing dikalibrasi diarani biodosimetri. Kurva nanggepi dosis kanggo reaktor UV biasane ditemtokake liwat tes sinar collimated nggunakake mikroorganisme banyu tes.

Dosis relatif suda (RED) (mJ/cm2) diitung kanthi nggunakake kurva kalibrasi lan mateni biodosimeter sing diukur.

Kurva Tanggapan Dosis UV Kanggo Reaktor

Organisme sing ditantang kudu ditanam kanthi cara sing padha saka stok mikroorganisme sing padha. Kurva respon dosis UV kanggo reaktor diprodhuksi minangka asil operasi, lan nuduhake dosis pangurangan kanggo saben inaktivasi log sing digayuh kanthi skala lengkap.

Kajaba iku, pendekatan kasebut kalebu transmisi UV (UVT) ing pitungan dosis UV, standarisasi kurva respon dosis UV reaktor menyang macem-macem tingkat kualitas banyu indikatif adhedhasar UVT.

Mula, tujuan utama karya iki yaiku kanggo nemtokake kinerja sistem UV-LED kanthi nggunakake mikroorganisme tes pengganti lan mbandhingake karo lampu UV tradisional.

Cryptosporidium spp

milih Cryptosporidium spp. minangka organisme sing ditargetake amarga UV asring ditrapake ing kahanan kanthi kemungkinan kedadeyan Cryptosporidium luwih gedhe. Faktor risiko kanggo Cryptosporidium kalebu anané ing sumber banyu, tahan kanggo klorin (kacarita durasi kontak klorin saka 1000 –10.000 mg min/L), lan kecenderungan kanggo nyingkiri ngombe banyu sing disaring amarga ukurane cilik (4 –6 m).

Perawatan UV inaktivasi kanggo Cryptosporidium parvum yaiku 0,16 cm2/MJ, sing kurang saka konstanta klorin gratis sing cocog.

Ngendi Sampeyan Bisa Tuku Sterilisasi LED UV LED UV Sampeyan?

Kita mesthi wis dijamin yen sampeyan nggoleki dipercaya UV L produsen ed . Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd.,   salah siji saka ndhuwur UV LED prodhusèn, spesialisasine ing UV LED dekontaminasi udara, UV LED banyu Sterilisasi LED UV , UV Led sistem printing lan curing, uv dipimpin diode, uv dipimpin modul, lan barang liyane.

 

https://www.tianhui-led.com/sterilization-module.html

Wis trampil R &D lan tim sales kanggo kurban konsumen UV LED Solutions, lan barang uga wis menangaké pujian saka akeh pelanggan. Kanthi produksi lengkap, kualitas konsisten lan ketergantungan, lan biaya terjangkau, Tianhui Electronics wis makarya ing pasar paket UV LED.

Riset Aplikasi LED UV Ing Sterilisasi Lan Disinfeksi-Pemurnian Banyu 4

 

Disaranake kanggo sampeyan
Ora ana data
Hubungi kita
salah siji saka supplier UV LED paling profesional ing China
Hubungi Kita

+86-0756-6986060

my@thuvled.com

  +86 13018495990

my@thuvled.com

+86-0756-86743190


Sampeyan bisa nemokake   kita kene
No 2207B, Gedung Vanke Yingxin, No.66 Shihua West Road, Distrik Xiangzhou, Zhuhai, Guangdong, China.  
Hak Cipta © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -www.tianhui-led.com | Sitemap
Ngobrol Online