loading

Tianhui- еден од водечките производители и добавувачи на UV LED чипови обезбедува услуга ODM/OEM UV LED чип.

Ве научи како да разликувате инфрацрвени преносни цевки и инфрацрвен прием

Цевките за лансирање на мониста на инфрацрвени LED светилки и цевката за примање на инфрацрвени LED светилки се нарекуваат зрнца на инфрацрвени LED светилки. Обликот на зрната на инфрацрвените LED светилки е сличен на обичната кружна ламба со LED светилка. Кога првпат ќе ги контактирате монистрата со инфрацрвени LED светилки, тешко е да се разликуваат емитер на инфрацрвени LED светилки и цевка за примање на зрнца на инфрацрвени LED светилки. R & Персоналот на Д изјави дека методот на проценка може да се користи за да се направи разлика: користење на мултиметар за мерење на идентификација за мерење на поларниот отпор на зрната на инфрацрвените LED светилки со мултиметар за да се утврди дали се работи за зрнца на инфрацрвена LED светилка. Определете 1: За време на зрната на инфрацрвените LED светилки, мерното мерење се намалува под услов на зрачење на светлина, напредната отпорност на пренесената цевка е мала, обратниот отпор е голем, а црното пенкало за маса е позитивно (долги иглички). отпорот е поврзан со отпорникот, а отпорникот Мал (1К —20K) е цевка за пренос на зрнца на инфрацрвени LED светилки. Големиот и обратен отпор е цевката за прием на инфрацрвени LED светилки. Пресуда 2: Кога црната маса е поврзана со негативниот пол е големиот отпор на зрната на инфрацрвената LED светилка. Кога отпорот е мал и тринаменскиот покажувач на мерачот се менува со светлината и слабоста на светлината, покажувачот ја замавнува цевката за примање на инфрацрвена LED светилка. Тест проценка на моќно напојување на зрната на инфрацрвените LED светилки Прво можеме да користиме ламба со LED светилка и —Овој отпор и тестираните зрна со инфрацрвени LED светилки се поврзани во серија, а ламбата со LED светилка се користи за прикажување на работниот статус на цевката со инфрацрвена цевка. Користете го далечинскиот управувач (далечински управувач на ДВД, итн.) за да го притиснете кое било копче од далечинскиот управувач на геодетската цевка. Кога LED светилката е светла, цевката е цевка за примање на инфрацрвени LED светилки. Ако не е светла, тоа е цевката за пренос на зрната на инфрацрвената LED светилка. Измерете ја работната струја на работниот напон на зрната на инфрацрвените LED светилки на колото на предавателот, со што едноставно може да се одреди како неговите работни перформанси. При мерење на работниот напон на двата краја на цевката, тој обично е нула под статички (односно, кога копчето не е притиснато), а динамиката (кога ќе притиснете одредено копче) ќе скокне на помала вредност на напонот, бидејќи кодирањето на системот за далечинско управување ќе биде Структурата на методот, структурата на погонското коло и напонот на работното напојување, вредноста на напонот обично е помеѓу 0,1 и 0,85 V. Ако вредноста не е преголема или разликата е преголема, можете да одредите дека зрната на инфрацрвените LED светилки работат ненормално. Зрната на инфрацрвените LED светилки треба да се чуваат чисти и недопрени, особено сферичниот преносен дел на предниот крај на предниот дел не може да има загадувачи како нечистотија, ниту оштетувања од триење. Феноменот на расејување директно влијае на ширењето на инфрацрвената светлина. Светлината може да ја намали чувствителноста на далечинскиот управувач и да го намали контролното растојание. Во процесот на работа во процесот на инфрацрвени LED светилки, нивните параметри не смеат да ја надминат границата. Затоа, при замена на моделот за избор, обрнете внимание на моделот и параметрите на оригиналната цевка. Дополнително, не смеете да ја менувате струјата на зрната на инфрацрвените LED светилки по желба. Бидејќи опсегот на бранови должини на инфрацрвена светлина е прилично широк, зрната на инфрацрвените LED светилки мора да се спојат со инфрацрвена диода, во спротивно тоа ќе влијае на чувствителноста на далечинскиот управувач, па дури и ќе предизвика надвор од контрола. Затоа, кога го заменувате типот на селекција, внимавајте да обрнете внимание на параметрите на брановата должина на сигналот за инфрацрвена светлина што ја зрачил инфрацрвената светлина. Зрната на инфрацрвените LED светилки имаат мала цврстина, а нивната изведба на отпорност на висока температура е полоша. За да се избегне оштетување, точката на лемење треба да биде далеку од коренот на игличките, а температурата на заварувањето не треба да биде премногу висока. Времето на заварување не треба да биде премногу долго. Најдобро е да го користите. Металната гарденија го штипнува коренот на игличките за да помогне во дисипацијата на топлината. Прицврстувањето на прекинувачот за закачување треба да се заврши пред заварувањето, а цевката и иглата не смеат да се напрегаат за време на заварувањето. Во врска со знаењето за инфрацрвените LED светилки, ќе објаснам овде денес. Откако ќе размислите за повеќе информации за зрната на LED светилки, продолжете да обрнувате внимание на Xiaobian. Ако ви требаат мониста за LED светилки, можете да го контактирате нашиот официјален персонал за услуги на клиентите!

Ве научи како да разликувате инфрацрвени преносни цевки и инфрацрвен прием 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
Контролата на излезната моќност на UVLED машината за лекување е важен параметар на уредот. Тоа директно го одредува ефектот на зацврстување. Во различни прилики
Каде се монистра од 0603LED светилки? Производи производи треба. Опис на производот: 1.0603 Patch LED осветлување Спецификација на пакетот: Laughing Боја: Сина (различни бои в
0402 Кои се шарените мониста на светилките за LED, параметрите на осветленоста се колку 0402 големина на светилки: 1,0mm*0,5mm*0,4mm, така што зрната на светилките 0402 се нарекуваат и 1005.040
Бидејќи барањата за оптичко стврднување CMOS/CCD се стврднување на ниски температури, не е препорачливо да се избере голем систем за стврднување на топлина како што се поставките за осветлување со жива
При дизајнирање на UVLED драјвери, треба да се избере соодветниот метод на двигател според барањата за големината на моќноста, приликата за примена, перформансите на возење
Во моментов, повеќето компании ја сфатија важноста на зачувувањето на енергијата и заштитата на животната средина, особено компаниите кои работат технологија за лекување со ултравиолетови зраци.
Сега кога правиме тестирање на лепак за клиентите, ќе наидеме на употреба на UVLED уреди за зрачење и цврсто, и ќе биде малку лепливо да се допре површината o
UVLED машината за лекување се користи во сите сфери на животот. Како да им дозволите на производите на клиентите да постигнат најдобар ефект на солидација. Ова е проблемот што треба
Како што сите знаеме, печатењето со UV мастило има големи предности во споредба со традиционалното печатење со мастило, но во исто време, навистина има некои проблеми што треба да се
Заштитата на заварувачките споеви на таблата стана сè попопуларна, особено некои електронски индустрии со повисоки барања. Проте
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Можеш да најдеш.  Тука сме.
2207F Yingxin International Building, бр.66 Shihua West Road, Jida, Xiangzhou District, Zhuhai City, Guangdong, China
Customer service
detect