ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

[Заштита на точка за лемење со ултравиолетови зраци] TIANHUIUVLED машината за лекување се применува на процесот на заштита на заварувачките споеви

Заштитата на заварувачките споеви на таблата стана сè попопуларна, особено некои електронски индустрии со повисоки барања. Се повеќе се цени заштитата на заварените споеви на линиската табла. Од една страна, тоа е да се спречи истекување. За да се избегнат абнормалности предизвикани од влажност или туѓи тела. Tianhui контактира со многу клиенти на кои им е потребна таква побарувачка и се користи UV лепак, бидејќи UV лепилото може да се трансформира од течна во цврста состојба за краток временски период преку UVLED машината за лекување на Tianhui. Должината зависи од степенот на усогласување на лепилото и UVLED машината за лекување. Неодамна, клиент во делтата на реката Јангце го најде Тианхуи и беше тестиран процесот на стврднување на лепак УВ за заштита на заварувачките зглобови. Лепилото обезбедено од самите нив и UVLED-точка машина за стврднување со извор на светлина на Тианхуи беше многу висок. Тестирањето, времето на стврднување е приближно околу 2-3 секунди, а ефектот исто така е потврден од клиентот. На самото место, во Тианхуи беше нарачана серија на извори на UVLED точки на светлина. Технологијата за стврднување на УВ лепак на процесот на заштита на заварувачкиот спој во моментов е многу зрела. TIANHUI има различни модели и богати решенија. Верувам дека ќе може да ви препорача многу исплатлив производ и решение.

[Заштита на точка за лемење со ултравиолетови зраци] TIANHUIUVLED машината за лекување се применува на процесот на заштита на заварувачките споеви 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
[UV LED] Контрола на излезна моќност на UV LED машина за лекување
[UV LED] Контрола на излезна моќност на UV LED машина за лекување
Контролата на излезната моќност на UVLED машината за лекување е важен параметар на уредот. Тоа директно го одредува ефектот на зацврстување. Во различни прилики, интензитетот на потребната светлина е различен. Затоа, со различна моќност, ги користиме производите на Zhuhai Tianhua Electronic Co., како пример за да илустрираме како да се постигне различна излезна моќност. Пред сè, постои интерактивен интерфејс за контрола на софтверот. Можете да ги поставите надворешните услови за внесување од 10% до 100%. Кога надворешен влез внесува одредена вредност, системот ќе генерира DA сигнал. Прифаќајќи го изворот на постојана струја на изворот на светлина, напојувањето ќе ја обезбеди соодветната моќност на изворот на светлина според барањата, ќе го контролира изворот на светлина, а работата е едноставна и удобна. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
0603 LED светилка мониста 0603 LED светилка мониста
0603 LED светилка мониста 0603 LED светилка мониста
Каде се монистра од 0603LED светилки? Производи производи треба. Опис на производот: 1.0603 Patch LED осветлување Пакет Спецификација: Laughing Боја: Сина (Може да бидат достапни различни бои) 2.0603 Patch LED осветлување Структура на мушка: Тип на контакт со лице 3.0603 Patch LED осветлување Пакет: безбојна проѕирна смола пакување; 4.06033; 4,0603 Закрпи LED светилки: Производите се широко користени во електронски речници, PDA, MP3/MP4, слушалки, дигитални фотоапарати, VCD, ДВД-а, автомобилски аудио, комуникации, компјутери, засилувачи, инструменти, подароци, електронски играчки и мобилни. многу полиња како повици. 5,0603 Пач LED осветлување топката Карактеристики на производот: силна светлина, мала потрошувачка на енергија, добра доверливост, долг живот, заштеда на енергија и заштита на животната средина. Добредојдовте на новите и старите клиенти да дознаат за продажбата на мониста за лампи 0603LED, инсталација на ламба за 0603LED, дилер на мониста за светилки 0603LED, мониста за лампи 0603LED, имаме многу информации за производи/услуги кои ве чекаат да се распрашате Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
0402 Кои се боите на монистрата на светилката во LED, параметрите за инсталирање на светлите LED мониста
0402 Кои се боите на монистрата на светилката во LED, параметрите за инсталирање на светлите LED мониста
0402 Кои се шарените мониста на светилките за LED, параметрите на осветленоста се колку 0402 големина на светилки: 1.0mm*0.5mm*0.4mm, така што мониста на светилките 0402 се нарекуваат и светилки 1005.0402. За автомобилска електроника, електронска потрошувачка, извори на LED позадинско осветлување, електронски електрични апарати, компјутери, мобилни дигитални производи итн. 0402 Patch LED0402 Patch LED LED е многу доверлив, со висока конзистентност на осветленоста, прозрачен агол и мал надворешен волумен и големина. Суровото верување на крајот на зрната на светилката е исфрлено на пазарот во серии. Монистра од светилката монохроматски 0402: 0402 бело светло, 0402 црвено светло, 0402 портокалово светло, 0402 жолто светло, 0402 смарагдно зелено, 0402 жолто-зелено, 0402 сино светло, 0402 двобојни монистра светилка22-полнобојни, 0402 мониста, итн. 0402 Patch LED0402 Patch LED моделот е разведен: 0402 црвено светло: EH-C281krkt мулти-боја LED светилка 0402 портокалова светлина: EH-C281kfkt0402 Емералд зелена: EH-C281TGKT-5A0402 EH-C281TGKT-5A0402 EH-BH0T2 бела светлина: EH- C281ds5 Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Модул на камерата] УВ лепак за стврднување Специјален UVLED извор на ладна светлина
[Модул на камерата] УВ лепак за стврднување Специјален UVLED извор на ладна светлина
Бидејќи барањата за оптичко стврднување CMOS/CCD се стврднување на ниски температури, не е препорачливо да се избере голем систем за стврднување на топлина, како што се поставките за осветлување со жива при употреба на системи за зацврстување, тогаш CMOS/CCD стврднување на ниска температура мора да се избере како UVLED светлина на извори на ладна светлина. CICF. Се разбира, предностите на UVLED оптичките системи за стврднување не се ограничени на извори на ладна светлина, туку имаат и предности на заштеда на енергија, заштита на животната средина, висока ефикасност, долг животен век и ниска цена. Состав на модулот на камерата: Модулот на камерата се состои од леќа, огледало, чип, коло, конектор, во кој УВ лепак на спојот на објективот и седиштето на огледалото, како што е прикажано во четирите точки подолу, точка UV лепак: за Целта Ова многу тешко зацврстување, Tianhui конкретно го дизајнираше најновиот UVLED уред за стврднување, кој не само што може да го реши проблемот со зацврстувањето, туку и ефектот е доста значаен. Дијаграмот на специфичниот уред е прикажан на сликата подолу: Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Driver] Вовед во методот на драјвер UVLED
[Driver] Вовед во методот на драјвер UVLED
При дизајнирање на UVLED драјвери, треба да се избере соодветниот метод на двигател според барањата за големината на моќноста, приликата за примена, перформансите на возењето и економичноста. Ако перформансите на изворот на возење не се совпаѓаат со UVLED, се очекува. Оваа статија сумира неколку најчесто користени методи на возење. UVLED двигател на константен напон UVLED извор на постојан напон се дефинира како излезниот напон е константен кога дозволеното оптоварување е константно и нема да се промени со промената на оптоварувањето (излезна струја). Всушност, излезот на напонот на изворите на постојан напон сè уште има одредено бранување. Може да се види од карактеристиките на UVLED Волдеморт дека UVLED работи во нелинеарна област. Малите промени на напонот ќе предизвикаат голема струја на UVLED. , Висока точност на изворот на погонот. Слика 1 ја прикажува локалната I-V крива шема на UVLED. Слика 1 UVLED двигател УВЛЕД изворот на константна струја се карактеризира со постојана излезна струја, која не се менува поради промените во оптоварувањето (излезен напон). Возачот на постојана струја генерално е поделен на линеарна постојана струја и префрлувачка константна струја. Константната струја на префрлување е широко користена во извори на површина со висока моќност на UVLED и извори на светлина од жици поради високата ефикасност и добрата стабилност. Слика 2 го прикажува основниот дијаграм на рамката на решение за возење со постојана струја. Слика 2 При дизајнирање на шемата за двигател на UVLED, без оглед на употребата на двигател со постојан напон или постојана струја, со цел да се подобри доверливоста на системот, потребни се различни мерки за заштита, како што се заштита од преоптоварување, заштита од над температура итн. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Разлика] Разликата помеѓу машината за лекување TianhuileDuv и машината за лекување од типот на светилка
[Разлика] Разликата помеѓу машината за лекување TianhuileDuv и машината за лекување од типот на светилка
Во моментов, повеќето компании ја сфатија важноста на зачувувањето на енергијата и заштитата на животната средина, особено компаниите кои прават технологија за лекување со ултравиолетови зраци. Многу клиенти имаат многу сомнежи кога се консултираат со шемата за лекување со УВ. Зошто да ја користите машината за лекување LEDUV, која е разликата помеѓу машината за лекување LEDUV и машината за лекување со УВ тип на светилка? Како одговор на ова прашање, Тианхуи специјално направи табела за споредба, надевајќи се дека ќе им помогне на овие пријатели да го најдат одговорот што го сакаат! Тианхуи е посветен на обезбедување производи и решенија со висока ефикасност и заштита на животната средина за целата индустрија, со што на клиентите ќе им се донесат поефикасни и пониска потрошувачка на енергија LED машини за лекување со УВ ладна светлина. Системот за ладење, системот за возење и оптичкиот систем развиени од Tianhui освоија многу пофалби од повеќето клиенти. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Прашања поврзани со CICS за опструкција на кислород за лекување на УВ лепак
Прашања поврзани со CICS за опструкција на кислород за лекување на УВ лепак
Сега кога правиме тестирање на лепилото за клиентите, ќе наидеме на употреба на UVLED уреди за зрачење и цврсто, и ќе биде малку лепливо да ја допираме површината на лепилото со рацете. Во внатрешноста на лепилото за сечење и стврднување, можеме да видиме дека лепилото е целосно зацврстено откако лепилото ќе се пука со UVLED светлина. Зошто имате таква имагинација? Ова го прошири важен проблем во индустријата за лекување со UVLED. УВ лепак е проблемот на отпорност на кислород при стврднување со UVLED уред. Затворањето со кислород е чест проблем во реакцијата на оптичкото стврднување. Во UVLED оптичката реакција, слободните радикали генерирани од пукнатината светлина причина за светлината ќе бидат заробени од кислородот за да формираат пероксични слободни радикали. Проблемот. Методот за надминување на блокирањето на кислородот може да се подели на два вида: хемиски и физички методи. Методот на инертен гас што се користи во физичките методи за изолирање на кислородот е многу ефикасен метод. Најчесто користените инертни гасови се обично азот или сорб. Цената на азот и гасовитиот гас е релативно висока, а другиот инертен гас што може да се користи е јаглерод диоксид. Употребата на јаглерод диоксид има некои предности што ги немаат другите гасови: Прво, јаглеродниот диоксид лесно се добива, а цената е мала. Второ, бидејќи јаглерод диоксидот е потежок од воздухот, лесно се одржува во контејнерот, така што ќе има помали загуби. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Параметри] Параметри на зрачење на извор на светлина UVLED
[Параметри] Параметри на зрачење на извор на светлина UVLED
UVLED машината за лекување се користи во сите сфери на животот. Како да им дозволите на производите на клиентите да постигнат најдобар ефект на солидација. Ова е проблемот што најмногу треба да се реши. За да го решите овој проблем, пред сè, треба да ги разберете следните 3 параметри: 1. Интензитетот на зрачењето UVLED CICF (MW/CM2 или W/CM2) е енергетската моќност што ја емитува изворот на светлина на UVLED цврстата машина. Се одредува со посебен илуминатор и има моментална вредност и врв. 2. Енергија на осветлување на машината за лекување UVLED (MJ/CM2 или J/CM2), јачина на зрачење*време на зрачење, различни производи имаат различни потреби. 3. Висина на зрачење на машината за стврднување UVLED (MM), различни висини на зрачење и големи разлики во интензитетот на експозиција. УВЛЕД машината за лекување има недостаток на енергија, производот не може да се зацврсти, а енергијата е превисока, што ќе предизвика производот да избели и да падне. Затоа, општиот клиент ќе ги обезбеди параметрите што им се потребни на нивните сопствени производи, а производителите се дизајнирани и произведени врз основа на овие параметри. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV Ink] Некои проблеми што постојат во UVLED мастилата
[UV Ink] Некои проблеми што постојат во UVLED мастилата
Како што сите знаеме, печатењето со UV мастило има големи предности во споредба со традиционалното печатење со мастило, но во исто време, навистина има некои проблеми кои треба да се решат и подобрат. Следното зборува за нашите ставови и идеи во овој поглед. Првата е цената на мастилото за печатење со УВ. УВ мастилата ги имаат предностите на моментално зацврстување и добри перформанси на конјунктивата, но цената е поскапа од обичното мастило, а мора да користи и специјална УВ гумена крпа и ролери со мастило со УВ. Зголемување на трошоците. Меѓутоа, со популарноста и технолошкиот развој на УВ мастилата, се верува дека и неговата цена постепено ќе се намалува; второ, УВ мастилата ќе се зацврстат. Поради внатрешните компоненти и агрегацијата, моменталните промени во волуменот ќе предизвикаат голем внатрешен стрес, што ќе резултира со парови мастило на печатениот печат на мастилото. Адхезијата на материјалите се намалува. Со површинска обработка и модификација на печатениот материјал, овој проблем може да се подобри. Дополнително, наоѓањето и развојот на УВ мастила со добра адсорпција и мала контракција, исто така, може да го подобри овој проблем. Материјалите и подготовката на мастила од различни материјали за печатење и мастила не се исти, затоа се бара да има широка приспособливост за да се осигура дека е потребен квалитет на печатење. Веруваме дека со зрелоста на поврзаните технологии и континуираното проширување на полињата за примена, УВ мастилата дефинитивно брзо ќе се развиваат; Широко ќе се користи и УВ печатењето. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
УВ ЛЕД Вовед во УВ LED линија извор на светлина
УВ ЛЕД Вовед во УВ LED линија извор на светлина
Изворите на светлината на UVLED се претежно праволиниски извори на светлина. Преку дизајнот на специјални светлосни патеки, со оптички леќи, повеќе светлосни точки емитирани од UVLED се конвергираат во тесна, униформа и висок интензитет светлина во облик на жица. Различно од стандардните светлосни точки во изворот на светлина, линискиот извор на светлина е целосно дизајниран според потребите на купувачот. Нема фиксна должина. Контрола на панелот, едноставна работа, лесно може да емитува светлина со различни јачини. 2 > Контролорот може да контролира повеќе извори на светлина од UVLED жица во исто време. 3 > Веднаш осветлена, веднаш достигне 100% моќност на ултравиолетовиот излез, висок интензитет на зрачење. 4 > Еднообразноста на зрачењето е добра, а јачината на светлината на секоја точка на изворот на светлина од UVLED жица е релативно стабилна. 5 > Доаѓа со системот за дисипација на топлина за да се обезбеди долгорочен прекин. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

 +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.  Тука сме.
бр. 2207B, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина 
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет