ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

Што е со двобојниот топол COB извор на светлина

Шенџен Technology Co., Ltd. ја лансираше серијата 3030 лепенка за ламби, која во моментов е широко користена во индустриското осветлување, комерцијалното осветлување, пејзажното осветлување и други полиња. Оваа серија производи е извор на светлина за SMD лепенка изработен од PCT материјал. Изворот на светлина COB е технологија за интегриран површински извор на светлина со висока светлина која е директно прикачена на металната подлога на огледалото со висока светлина на високата стапка на рефлукс на LED чиповите. Повратно заварување и процес без лепенка, така што процесот се намалува за речиси една третина, а цената е исто така заштедена за една третина. Општо земено, тој е понапреден и попривлечен од ЛЕД светлата. Од анализата на бројот на чипови и интегрираната густина на чипот, откриено е дека температурата на белиот ЛЕД јазол на интегрираното пакување со повеќе чипови се зголемува со зголемувањето на бројот на интегрирани чипови. Емоционалната ефикасност се намали со зголемувањето на бројот на интегрирани чипови. Затоа, количината и интегрираната густина се исто така важен фактор што влијае во примената на интегрираната технологија за пакување. Изворот на светлина со две бои COB се споредува со предностите на мала, висока струја, висока моќност, дефект со висока осветленост, слаба осветленост, висока конзистентност, рентабилност и економичност во споредба со мејнстрим производите за лепенка на пазарот. Кој е изворот на LED светлина? Пријателите кои не се запознаени со ова прашање често бараат пријатели кои се запознаени со проекторот. Во споредба со традиционалните извори на светлина, волуменот на LED извори на светлина е помал. Затоа, сега има многу мали паметни проекции на пазарот. Бидејќи LED е рамно блескаво тело, неговата ефикасност на светлина е висока до 120LM/W, што е многу повисока од 70LM/W и 100LM/W на цевката на светилката T5, што го прави целокупниот светлосен ефект на LED светилката повисок. . И уште една превртена превртена структура ЛЕД, бидејќи може да се интегрира и масовно да се произведува, има едноставна подготовка и одлични перформанси, постепено го доби големото внимание на индустријата за осветлување. Превртената структура го користи чипот PN директно со позитивните и негативните полови ко-кристални врски на подлогата, и не ја користи златната жица, а максимумот се избегнува. За време на употребата на LED диоди со висока моќност, феноменот на големо струјно влијание е неизбежен. Во овој случај, ако стабилноста на големиот отпор на струјата на светилките не е добра, лесно е да се намали работниот век на светилката. Двобојниот топол COB извор на светлина е всушност затоа што се користи LED изворот на светлина. Затоа, може да има таква предност во волуменот. Традиционалниот извор на светлина на сијалицата бара поголем простор за да ја исфрли топлината. Евербрајт диодите обично се нарекуваат директно вметнати LED диоди. Светлечката диода е само мала електрична сијалица. Но, за разлика од обичните блескаво светилки, диодата што емитува светлина нема филаменти и нема да биде особено жешка. Ефектот на преодна светлина е светлосно време на светлината на LED изворите на светлина. Стапка, пропустливост на светлина, рефлексија на структурата на заградата (рефлекторска чаша) и други услови, кои во основа не се поврзани со температурата на јазолот на чипот. Го мери само споредбеното значење, а ефектот на минлива светлина не може да ја претставува вистинската работна состојба. Како стратешка нова индустрија во мојата земја, полупроводничка светлина. Меѓутоа, во областа на специјалните LED извори на светлина, поради високиот технички праг, пазарот е монополизиран од странски компании. Изворот на светлина со температура COB со две бои е сам со движењето на електроните во полупроводничкиот материјал да свети. Бидејќи диодите што емитуваат светлина се изгорени без филаменти, животниот век е подолг.

Што е со двобојниот топол COB извор на светлина 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
Карактеристики за лансирање на инфрацрвена 2835 топка глава, видете колку знаете?
Карактеристики за лансирање на инфрацрвена 2835 топка глава, видете колку знаете?
Инфрацрвеното лансирање 2835 топчести глави користи бакарни држачи, сребро или злато на површината, а неговата топлина е мала, мала потрошувачка на енергија, моментално осветлување, силен антистатички капацитет и упатства за ROHS издадени од Европската Унија. Име на производ: 2835 Топчеста глава на инфрацрвена цевка за пренос моќност: 0,2W, 0,3W, 0,5W, 1W препорачан напон: 1,5-1,6V Препорачана струја: 60mA-350MA Преовладувачки агол: 15 степени, 30 степени, 60 степени боја Должина на бран: инфрацрвена 660, 730, 850, 940nm чип: Symnarian 12MIL, SEEST 14mil, SEEST 20mil Моќност на производот: 0,1W-0,2W Големина на производот: 3,5*2,8*2,65 Агол на стартување: 30 °И. 60 °Врвни опсези: производите од 850 nm и 940 nm широко се користат за следење на возила, камери за рикверц, камери за следење, паметен дом, медицински уреди, сигнали за далечински управувач, инфрацрвени камери, рекордери за спроведување на законот, скенирање итн. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Примена] Примена на UVLED опрема за стврднување во печатарската индустрија
[Примена] Примена на UVLED опрема за стврднување во печатарската индустрија
На изложбата за печатење во Јужна Кина, која заврши во Конвенцискиот и изложбен центар во Гуангжу оваа година, ни е лесно да откриеме дека многу уреди за печатење се опремени со извори на светлина за стврднување UVLED. Примената на UV LED стврднување во печатењето е процес на растворувач без мастило. Испарливите органски материи можат да го намалат загадувањето на животната средина. Со спроведувањето на забраната на СТО за жива, се повеќе опрема за печатење ќе ја менува претходната жива светилка во UVLED. Нашата компанија прави UVLED опрема за лекување повеќе од десет години. Има длабоки технички врнежи и група на високотехнолошки таленти за да им обезбеди на клиентите ефикасни и сигурни UVLED уреди за лекување. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Закрпи LED осветлување топки Вообичаени методи на заварување
Закрпи LED осветлување топки Вообичаени методи на заварување
Во моментов, има почести лепенки за LED светилки. Големо заварување со железо: 1. Температурните барања на рачката за лемење не надминуваат 300 C; 2. Времето на заварување е помалку од 3 секунди; 3. Позицијата на заварување треба да биде повеќе од 2 mm од колоидот. Заварување на врвот: 1. Температурните барања за време на заварувањето не надминуваат 260 C; 2. Времето на заварување е помалку од 5 секунди; 3. Позиционирачката положба на натопеното заварување треба да биде повеќе од 2 mm од колоидот. Горенаведеното е вовед во методот на заварување на монистра за лепенка LED светилка. Дали го разбираш? Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
UVLED Примени на инкџет печатење со звучници
UVLED Примени на инкџет печатење со звучници
Многу компании кои биле печатени и испрскани страдаат од инкџет опрема за прскање со ниска температура. Бидејќи материјалите треба да се ракуваат на ниска температура, многу корисници на живи светилки се соочуваат со овој тежок проблем, а ефектот не е многу добар при зацврстување на мастилото. Клиентите кои произведуваат звучници, инк-џет на сунѓерот на работ на звучникот, ќе има одредена деформација и трансформација под жива светилка. За оваа ситуација, само UVLED на Tianhui може да ги реши нивните проблеми. Tianhui UV LED извор на светлина е ниско-енергетски зацврстен извор на светлина, обично малку извор на светлина, линија извор на светлина и извор на светлина на лицето. Составен е од неколку блиско-ултравиолетови (УВ) LED чипови. Најочигледната предност на UVLED изворот на светлина на Tianhui е тоа што во споредба со традиционалните UV високонапонски живи светилки, нивната потрошувачка на енергија енергија е значително намалена, а трошоците за потрошувачка на енергија може значително да се намалат преку карактеристиките на ниската потрошувачка на енергија. Покрај тоа, температурата на површината на температурата на површината на печатењето за зацврстување на изворот UVLED на Tianhui е само околу 5 C повисока од температурата на околината, што може ефикасно да ја контролира температурата на површината на печатениот предмет во рок од 40 C, што го прави печатењето деформација со висока температура материјал можно дека тоа е можно. Во перспектива на економска перспектива или заштита на животната средина, UVLED системот за стврднување ќе го замени традиционалниот систем за стврднување на жива светилка со висок притисок UV. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Безбедна] Оваа можност да се користи UVLED зацврстување е побезбедна
[Безбедна] Оваа можност да се користи UVLED зацврстување е побезбедна
Со унапредувањето на точкастите извори на светлина UVLED, изворите на линиска светлина и изворите на светлина на лицето, скриените безбедносни опасности што ги носи стануваат се поголеми и поголеми. Ве молиме користете го на место каде што ултравиолетовата светлина не е многу силна. Не ја осветлувајте кожата со ултравиолетова светлина, во спротивно ултравиолетовата светлина ќе предизвика оштетување на вашиот вид и кожа. 2. За кабли кои се поврзуваат со исфрлената глава, немојте често да го свиткувате кабелот. Животот на жицата ќе се намали и жицата ќе биде скршена; ве молиме не расклопувајте го уредот. Опремата за расклопување може да предизвика краток спој или истекување на ултравиолетова светлина на електронска или ултравиолетова светлина. 3. Не допирајте ја главата за шут откако ќе се исклучи опремата или ќе се вклучи, бидејќи температурата не се намали брзо. 4. Кога UVLED озрачена површина, UVLED гума за џвакање треба да биде 45-55 C, бидејќи UV лепилото брзо се зацврстува на оваа температура, а интензитетот на прицврстување ќе стане посилен по стврднувањето. 5. Разредувачот во УВ лепилото има одреден стимулирачки ефект врз човечката кожа. Затоа, при операцијата со горната светлина, ако кожата наиде на масло од УВ светлина или УВ лепак, треба веднаш да се измие со вода со сапуница, во спротивно може да се појави кожата. УВ лепилото е течно во правилната средина, но по ултравиолетова светлина, како што се сончевата светлина и UVLED цврстите машини, ќе се стврдне веднаш откако ќе се запали светлината. Затоа, обрнете внимание на користењето на UVLED изворот на светлина. За повеќе информации, ве молиме најавете се на официјалната веб-страница на Tianhui Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV Paint Curing] Составните елементи и принципите на условите на стврднување на УВ облогите
[UV Paint Curing] Составните елементи и принципите на условите на стврднување на УВ облогите
Материјалите озрачени со УВ може да бидат облога, горна боја, мастило или лепило. Главните состојки се: 1. Слободна. 2. Пред-конвергенција .3. 4. 4. 5. Пигментот или бојата (мастило) УВ зрачи со потеклото на светлината во материјалот за стврднување за да ја апсорбира светлината од ултравиолетовиот спектар (бранова должина 200-400 nm) на светлината на светлината за да произведе скршен клуч. Единечната и пред-агломерацијата реагира на мостот и веднаш го менува овој материјал од течна во цврста состојба. Хардромација УВ материјал. Главни услови на стврднување се: 1.uv осветлување = > излезна јачина на светилката, одраз на рефлексијата, одраз на рефлексија, одраз Дизајнот на огледалото, растојанието на осветлувањето, дебелината на филмот за обложување. 2. УВ енергија = > ефикасност на производството, температура. Мерач на УВ енергија 3.Дистрибуција на УВ спектар = > избор на тип на цевка. Светлината, озрачениот УВ материјал, направи стврднување на УВ материјалите и ги достигна барањата на спецификациите на производот на индустријата. Ова го нарекуваме „УВ светлина“ како соодветна „состојба на стврднување“. Состав на UV мастило 10-50%, единечни 20-50, 2-10% од почетниот агенс (оптичко средство), адитив 1-5%. Категорија: Основно УВ мастило со четири бои, УВ мастило со специјална боја, УВ светло масло. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED Transfer] Апликација на UVLED во UV пренос
[UVLED Transfer] Апликација на UVLED во UV пренос
Процесот на пренос на УВ е исто така познат како процес на наводнување со УВ или процес покриен со УВ. Ги користи карактеристиките на УВ за пренос на лепак и метални нелепливи карактеристики за пренос на различни видови мобилни телефони на ПЕТ или компјутер или стаклен лист преку процесот на пренос на УВ. Во исто време, овој процес е широко користен во ПЕТ, компјутер, стакло и други табли, и направи различни ефекти како што се целата страна на силна, така што фундаментално го замени обликувањето со вбризгување и процесот на ултра тенки клучеви. Во минатото се користеше најголемиот дел од опремата за живи светилки, но бидејќи материјалите како компјутер, PET и други материјали треба да бидат подобри во околината со релативно ниска температура, ќе биде подобро. Затоа, UVLED може добро да се примени овде. UVLED има ниска температура, конверзија со висока ефикасност, поголема ефикасност, помала потрошувачка на енергија во споредба со живините светилки и поеколошки. Во моментов, UVLED на технологијата Tianhui се применува на многу пренос на УВ, а ефектот е доста добар. Повеќето од UVLED-овите што се користат овде се светлечка површина од 400*300 mm. Температурата на монистрата се контролира со метод на ладење со водено ладење. Екранот за прикажување од типот на допир е поинтуитивен и поудобен. Соодветен интензитет на светлина. Ако треба да го приспособите уредот, можете исто така да го контактирате нашиот инженерски персонал преку телефон или веб-страница и специјално да приспособите соодветно решение за повикување. Добредојдовте да се распрашате во секое време. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
UVLED Печатење UVLED Печатење Апликација извор на светлина
UVLED Печатење UVLED Печатење Апликација извор на светлина
Со брзиот развој и популаризација на UV LED, многу производители избраа да го заменат UV LED уредот и да го тестираат. Печатење од шишиња: УВ LED технологијата за лекување може целосно да се користи на машината за етикети за шишиња. Откако ќе се постави системот, може да се испечати директно на цилиндричниот опишувач. Бидејќи изворот на светлина на UVLED е мал, тој е многу погоден за вградување на ограничена печатена машина, а топлинското оптоварување се намалува. Ознаки и пакување (машина за ротирање): Системот за стврднување со UV LED може едноставно да се користи на печатачот за етикети за да им помогне на корисниците да печатат висококвалитетни материјали со максимална брзина. УВ ЛЕД системот за стврднување за етикетирање може да го подобри производството, да ја намали потрошувачката на енергија, да ги намали полиестерските филмски таблети и да има помало влијание врз животната средина. Кодирање и означување: Структурата на опремата за лекување со УВ ЛЕД е мала, со високи перформанси и ниска потрошувачка на енергија, што е многу погодно за кодирање и печатење ознаки Yongyu. УВ ЛЕД може да се користи веднаш, така што само кога мастилото ќе се зацврсти, ова ќе заштеди енергија и ќе го продолжи работниот век на уредот. Затоа, UV LED технологијата за стврднување е идеален избор за печатење со високи пиксели. За повеќе информации, добредојдовте да влезете на официјалната веб-страница Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Извор на светлина со жица UVLED Извор на светлина и примена на линија UVLED линија
Извор на светлина со жица UVLED Извор на светлина и примена на линија UVLED линија
По ИТ електронската производствена индустрија, по изворите на светлина со точки UVLED, се појави линијата UVLED UVATONON во облик на линија. Изворот на светлина на линијата UVLED се разликува од светлината за расејување што ја емитуваат живините светилки. UVLED линија извори на светлина емитирани од ултравиолетова светлина на речиси паралелна светлина. Концентрацијата на енергија, високиот интензитет на зрачење и високата ефикасност на стврднување се избегнуваат со ултравиолетово оштетување надвор од работната површина; Исто така, може да формира крива извор на светлина; почна да се користи во областа на LCD панели, екрани на допир на мобилни телефони и печатење. Изворите на светлина со жици на UVLED ги имаат следните карактеристики и полето за примена А) УВЛЕД-линискиот извор на светлина и машините од точка до точка соработуваат со брзото запечатување и течење на чипот. Поради високата енергија на UVLED, стабилниот излез на светлина и еднообразната изложеност, производството е побрзо и поефикасно. б) Бидејќи UVLED е извор на ладна светлина, нема топлинско зрачење, а температурата е мала, ги исполнува условите за производство на LCD дисплеј. За време на процесот на производство на LCD дисплејот, LCD раб се изведува преку UVLED линијата извор на светлина. Силен, едноставен, брз и ефикасен. в) Употребата на UVLED линиски извори на светлина со UV мастило може да се примени на полето за печатење. Проверете го производот на игла. г) Направени во слушалки, микрофони. д) Сензорско пакување. За повеќе информации, добредојдовте да влезете на официјалната веб-страница Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED Извор на светлина за лице] Апликативен случај на големи размери UVLED извор на светлина за лице
[UVLED Извор на светлина за лице] Апликативен случај на големи размери UVLED извор на светлина за лице
Со цел да се справи со жестоката пазарна конкуренција, одреден производител на оптички пикап интензивно воведе автоматизација и интелигентна опрема. Клучното склопување на оптички леќи на производителот и адхезијата усвојуваат автоматизација и концентрирани операции. За да се обезбеди точност на адхезијата на оптичките леќи, методот на пренос треба да ја намали паузата на производот. Со цел да се исполнат барањата на производствениот процес, изворите на површинска светлина UVLED се опремени со следните индикатори за изведба: 1. Во облогата на леќата и леплива По лепилото, неопходно е да се зацврсти УВ за време на пренос со голема брзина (супстратите на производот што се стврднуваат брзо да се движат); 2. Може да постигне голема површина на зацврстување на УВ, силна радикална сила и стабилност, а униформноста на изворите на лицето е подобро да биде подобра. ; 3. Треба да работите непрекинато за да се осигурате дека методот на ладење на УВ LED изворите на светлина е ефективен и да се обезбеди стабилност на температурата на УВ LED изворот на светлина; 4. За да биде компатибилен со оригиналната опрема на производителот, потребни се различни методи на интеракција, вклучувајќи интерфејси за влез/излез, комуникациски порти, комуникациски порти Чекај. TIANHUI длабоко ја одгледува UVLED индустријата повеќе од десет години. Компанијата има постар Р & Тим Д и совршени софтверски и хардверски капацитети. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

  +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.   Тука сме.
Бр. 2207Б, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина.  
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет