ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

2835 Бела светлосна лепенка Мониста за LED светилка 7 ЛЕД мониста за светилки Кои се главните предности?

2835 лепенка со бела светлина Мониста на LED светилки со должина од 7 години, мала и средна моќност на LED светилки брзо растат со периодот. Светлата станаа оддел што на луѓето не им недостасува во вообичаениот живот. Поради брзиот раст на модерното осветлување, многу светлосни ленти или неонски светла се користени на различни видови небесни начини за користење на различни начини на сјајност, работа и разни модни уметности. Сега нивната употреба не е само осветлување, туку и изразување на мислите, но без разлика каква е употребата, нема многу живот и работа. 12835 Претпоставка: СПЕРУВАЊЕ НА ПРЕДОВИНУВАЊЕ НА ПОСЛЕДОВАТА ЈА ПОСЛЕДОВАТА НА ПОСЛОВОТ НА ПОСЛОВОТ НА ПОСЛОВОТИ 2. 2835 лепенки со бела светлина, монистра за LED светилки усвојуваат шема на целосно странично осветлување. Светлечката површина е правоаголна, ефектот што емитува светлина е висок, а површината што емитува светлина е 9,18 мм ²Тоа е 2 пати повеќе од 3528 ламби и 2,5 пати повеќе од 3014 ламби. 3. 2835 лепенки со бела светлина LED-светилките имаат висока осветленост, една може да достигне 22 lm, осветленоста е 2,8 пати поголема од осветленоста на 3528 мониста на светилката и 1,8 пати поголема од 3014 монистра. 4. 2835 лепенки со бела светлина, монистрата на LED светилки се потенки, а дебелината е само една половина од 3528 зрнца на светилките. Аголот на осветлување е 120 степени. Во однос на искористеноста на производот, светлосните точки се попросечни, а осветлувањето е пошироко. 5. 2835 е нов извор на светлина на ниво. Обично, грешките се генерално што го намалуваат аголот на светлината на страната 3014. Го користи феноменот на извор на светлина со средна точка за 3528 осветлување. 6. 2835 лепенки со бела светлина LED монистра за светилка додаваат 10% пренос на светлина, што може да прифати 85-95% пропустливост на светлина, што може да има посебни во споредба со LED флуоресцентни светилки. 7, 2835 лепенка со бела светлина, мониста за LED светилка, извонредни спецификации, кои може да се користат за замена на 5050 мониста на светилки.

2835 Бела светлосна лепенка Мониста за LED светилка 7 ЛЕД мониста за светилки Кои се главните предности? 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
[UV LED Lamp Beads 2] UV LED Lamp Beads of UV LED Cure Извори на светлина Заеднички методи на поврзување
[UV LED Lamp Beads 2] UV LED Lamp Beads of UV LED Cure Извори на светлина Заеднички методи на поврзување
Поради моќноста на светлината на едно зрно на UVLED светилка, или за да се задоволат потребите на пазарната диференцијација, неколку UVLED треба да се комбинираат на одреден начин (како што се извори на светлина за лице UVLED, извори на светлина од жици UVLED итн. Опрема), и дајте соодветно решение за возење. Оваа статија го воведува начинот на поврзување на UVLED. Начин на поврзување: Како што е прикажано на Слика 1, врската за поврзување е поврзана на крајот и крајот на секоја ламба UVLED. Според законот на KCL, струјата што тече низ преминот UVLED е сосема иста. Вреди да се напомене дека бројот на мониста на светилката поврзани во серија треба да се процени според капацитетот на напонот на изворот за напојување. Начин на поврзување: Како што е прикажано на слика 2, карактеристиките на поврзувањето се дека секој UVLED е поврзан паралелно според истиот поларитет. Според законот за KVL, има ист работен напон. исто. Мешаниот режим е прикажан на слика 3. Режимот на мешање е да се имплементираат сериските и паралелните режими во исто време. Прво поврзете неколку монисти на UVLED светилката, а потоа поврзете го првиот резервоар од ламбите паралелно. Овој метод на поврзување ги има карактеристиките на сериско и паралелно поврзување во исто време. Во практични апликации, обично постојат различни комбинации на поврзување. Начинот на напојување и исплатливоста на UV LED изворот на светлина треба да го оценат начинот на поврзување на UV LED. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Апликација] UVLED бендови од сите бендови
[Апликација] UVLED бендови од сите бендови
Во моментов, примената на UVLED извори на светлина не е особено јасна. Сега главните индустриски апликации се наведени за ваша референца: оптички сензор и инструмент (230-400nm), ултравиолетова проверка на идентитетот, баркод (230-280nm) и стерилизација на површинска вода (вода (230-280nm), стерилизација на површина вода (240-280nm), идентификација и откривање и анализа на телесни течности (250-405nm), анализа на протеини и изум на лекови (270-300nm), медицинска светлосна терапија (300-320nm), печатење со полимер и мастило (300-365nm), и лажни (375-395nm), површинска стерилизација/стерилизација за убавина (390-410nm). Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Греење UVLED Дисипација на топлина
Греење UVLED Дисипација на топлина
Во работата, UVLED машината за лекување ќе се претвори во светлосна енергија и топлинска енергија, а најголемиот дел од последната. Ако топлинската енергија не може да се дисперзира навреме, зрната на светилката ќе работат на висока температура. Колку е поголемо, толку подобро, така што добрата дисипација на топлина е исто така важна гаранција за нормално функционирање на UVLED функцијата на стврднување долго време. Го земаме производот на Тианхуи како пример за да воведеме два најчесто користени методи за дисипација на топлина. 1. Дисипацијата на топлината од вентилаторот е радијатор на бакарната плоча на зрната на светилката. Вентилаторот за тонење на топлина ја оддува топлината. Овој метод главно е насочен кон релативно редок извор на светлина на монистрата на светилката. Главниот недостаток е тоа што работата на вентилаторот ќе има бучава. 2. Метод на водено ладење, користете машина со водено ладење, циркулирајте низ вода и одземете ја топлинската енергија на изворот на светлина. Овој метод се користи за извори на светлина со густи светилки. Тешко е да се постигне ефект. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Lami] Tianhuiuvled го олеснува фиксирањето на оптичките леќи
[Lami] Tianhuiuvled го олеснува фиксирањето на оптичките леќи
Прицврстувањето на лепилото за леќи треба да се користи во оптичката индустрија со UVLED извори на светлина за лекување. Во моментов, леќата за лепило генерално се комбинира со две до три леќи. Фиксацијата на леќата се врзува со помош на УВ лепак, а потоа UVLED изворот на светлина за лекување се озрачува за да се заврши стврднувањето. Ива Тато роби Конвертира од течност во цврста состојба. Во тоа време, леќата може цврсто да се фиксира во положба што треба да се фиксира. Лепилото за леќи за леќи е направено од две леќи со еден лист низ лепилото. Перформансите на сликањето со сложена боја (бела светлина) се многу подобри од перформансите на еден објектив. Бојата на диференцијалната леќа за боење е комбинирана со две различни леќи на материјалите, што ја коригира бојата на стаклото. Лепилото што моментално се користи во лепилото за леќи е главно УВ лепак и треба да се озрачи преку UVLED изворот на светлина за лекување за да се заврши зацврстувањето. Уште подоверливиот производител на UVLED извори на светлина за лекување Tianhui Technology е професионален производител на UVLED извори на светлина за лекување. Ја користи најводечката технологија за LED осветлување и оптимизиран дизајн за дисипација на топлина. Таа е посветена да им обезбеди на клиентите стабилни и ефикасни производи. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Сува стока] Контрола на оптичко прилагодување на моќноста UVLED
[Сува стока] Контрола на оптичко прилагодување на моќноста UVLED
UVLED зацврстени извори на светлина (тука содржи UVLED извори на светлина на лицето, UVLED жичени извори на светлина, UVLED точки извори на светлина) Начинот на прилагодување на моќноста на осветлувањето е PWM методи и методи на симулација. Оваа статија дискутира за некои концепти на овие методи. Направете UVLED периодично пренасочување и отсечете. Овој метод се нарекува модулација на ширина на пулсот (PWM). За време на прометот, струјата е номиналната вредност. Процентот на времето на обрт се нарекува работен циклус (DC). Просечната струја на UVLED е еднаква на производот на струјата и односот на силата на струјата и односот на должност кога е вклучен UVLED. Во практична примена, според карактеристиките на UVLED ултравиолетова светлина, фреквенцијата на PWM е генерално поголема од 60Hz. Обично користете дигитални чипови за PWM модулација. Уредите за лекување со ултравиолетови зраци, како што се изворите на светлина UVLED произведени од Тианхуи, користат нова генерација чипови за дигитална модулација. Сигурна континуирана работа во сложена средина. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Индикатор за евалуација на опремата за извор на светлина со UV LED UV LED
Индикатор за евалуација на опремата за извор на светлина со UV LED UV LED
Денес, UVLED зрачењето и апликациите стануваат сè пообемни. Различни компании имаат различни концепти за дизајн и методи на дизајнирање. Како да се оцени квалитетот на уредот за зрачење UVLED, мислиме дека главно се следните индикатори: 1 > Ефикасноста на конверзија на електрична енергија и светлина е ефикасност на конверзија на електрична енергија и светлина. Погледнете го односот помеѓу нашата потрошена опрема и ефективната моќност на излезниот извор на светлина, ЛЕР е извор на светлина за заштеда на енергија, колку е поголем соодносот, толку е поголема ефикасноста на конверзијата на електрична енергија. Електрична голема, ниска ефикасност на конверзија на електрична енергија. 2 > Еднообразноста на распределбата на светлосните точки, униформноста се однесува на разликата во јачината на секоја точка во опсегот на важечките светлосни точки. Колку е помала разликата, толку е подобра униформноста. 3 > Животниот век на изворот на светлина, животниот век на ЛЕР е релативно долг, но во практични апликации, различни фактори на дизајн и животна средина може да го уништат изворот на светлина, колку е подолг животниот век, толку е поразумен дизајнот на дизајнот на уредот. 4 > Ефикасноста на дисипација на топлина и униформноста на дисипација на топлина, бидејќи многу зрнца на светилки се собраа заедно, што ќе испуштаат многу топлина. Ако топлината не може да се дистрибуира навреме, тоа ќе има фатален ефект врз опремата и производите. 3 методи: ладилник и водено ладење. 5 > Стабилноста и сигурноста на системот за контрола на колото. Ако овој дел не е добро направен, оние со светлина често може да откажат, да влијаат на ефикасноста и да го уништат изворот на светлина, па дури и да предизвикаат страшни последици од пожарот. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
TFT-LCD UV_LED машината за лекување е многу погодна
TFT-LCD UV_LED машината за лекување е многу погодна
TFT-LCD е најчестата поставка за електронска употреба на пазарот. Сите електрични производи се речиси неразделни. Во последниве години, зголемен е и бројот што се користи во последните години. Технологијата UV_LED која моментално се користи во производството на ЛЦД главно ги има следните категории: повеќето од тековните користат живи светилки на пазарот за зацврстување, а недостатоците на живините светилки се излечени. Паметната машина за стврднување УВ развиена од Тианхуи може многу да ја подобри технологијата на производот и ефикасноста на производството. Во моментов, областа на осветлување на изворот на светлина најмногу се менува според големината на екранот и е постигнат најдобриот ефект на зрачење. Доверливите оптички елементи користат симулација и долгогодишно искуство во истражување и развој со стабилен оптички систем. Изворот на UV_ светлина на лицето користи увезени мониста на светилки со висока моќност, а дивергентниот агол е 120 ригорозни зрна за да се постигне најдобра униформност. Брановата должина може да биде 365nm, 385nm, 395nm, 405nm, итн. Може да се користи со полуавтоматски и автоматски производствени линии. Број на глави за зрачење: 2 температура и влажност на околината: -20 C-60 C релативна влажност на околината: 20%-80%надворешна контрола: педали, надворешни копчиња, PLC, итн.: Поставување температура на алармот, поставка, поставка за температура на алармот, напојување поставки, тековен аларм, внатрешно и надворешно префрлување на работата, поставки на сензорот (опционално) барање за температура во реално време, опрема за автоматско запирање на температурата, тековен абнормален одговор, обработка на итни прекини. Овој производ е едноставен за ракување без никакви трошоци за одржување. Непрекината работа. TIANHUI има добиено двојна сертификација на националните високотехнолошки претпријатија и на Zhuhai високотехнолошките претпријатија. Патентен UVLED систем за лекување со извор на светлина. Усвојувањето на напредна интелигентна технологија на допир и решенија за возење може да го направи UVLED системот за извор на светлина поедноставен и лесен за употреба. Професионалната технологија за дисипација на топлина гарантира стабилна и сигурна опрема на опремата. Изворите на светлина со точки UVLED, изворите на светлина на линијата UVLED, изворите на светлина за лице UVLED, UVLED печката, UVLED тунелните печки се широко користени во областите на стврднување на лепилото, сушење мастило, лесно масло и други полиња. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[LCD индустрија] Tianhuiuvled машина за зацврстување помага во развојот на индустријата за LCD
[LCD индустрија] Tianhuiuvled машина за зацврстување помага во развојот на индустријата за LCD
Солидна машина TIANHUIUVLED, исто така, има многу сценарија за примена во индустријата за LCD. Меѓу нив, главно се наоѓаат следните четири точки за примена. Сега нека Тианхуи ве води еден по еден за да разберете: 1. За време на процесот на производство на ЛЦД, целта на светлосните резби е според барањата за дизајн на производот. , Нанесете лесен лепак на ITO-проводното стакло и извршите изложување на ултравиолетова светлина, односно селективно зрачење, кое хемиски реагира на фоторезистот во оптичкиот дел од светлината, со што се менува растворливоста на овој дел од филмот во развиениот раствор. Потоа користете го заштитниот ефект на фоторезалниот лепак за селективно хемиски кородирање на проводниот слој на ITO, за да добиете графика која целосно одговара на маската на проводното стакло ITO. Второ, UV LED модификацијата (промена на квалитетот на површината) моментално се користи во процесот на производство на LCD дисплеј STN, кој главно се користи во технологијата за третман на мембрана. Многу е ефикасен за подобрување на затегнатоста помеѓу мембраната. Пластичен мембрански слој, ТОП слој и PI премаз, итн. Трето, зацврстување на УВ ЛЕР на LCD запечатување и блокирање лепак. Празната кутија со течни кристали што не го наводнува течниот кристал мора да се фиксира. Кога се користи гума за заптивање, условите за процесот на зацврстување треба да се направат разумно во согласност со перформансите на УВ лепилото што се користи за да се избегне зацврстување со прекумерна ултравиолетова светлина за да се спречат негативните ефекти на LCD-екранот. Бидејќи распаѓањето на УВ светлината на LCD материјалите ќе ја зголеми струјата на потрошувачката на енергија на уредот. УВ машината за лекување се додава во смолата во посебна формула. Откако УВ облогите зрачат преку ултравиолетовото зрачење, хемиската реакција се генерира по привлекување на ултравиолетова светлина со висок интензитет во опремата за оптичко лекување со УВ. Испраќајќи слободен јонски или јон, овие слободни групи или јони со двојни врски во предвремениот или незаситен мономер од јонската група имаат одговор на вкрстено поврзување за да формираат една група, што предизвикува агрегација, вкрстено поврзување и разгранување. За неколку секунди (не), од течна состојба во цврста состојба. Овој процес на промена се нарекува УВ стврднување, но овој процес не е завршен, и постои процес по стврднување. Затоа, квалитетот на производот по тестот мора да се изврши. Четврто, UV LED чистење Технологијата за чистење со UVLED светлина е да се користи ефектот на оптичка оксидација на органските соединенија за да се отстранат органските супстанции кои се прикачени на површината на материјалот. UVLED емитува ултравиолетова светлина во посебна лента, која реагира со оптичкиот агенс во органското соединение. Затоа, ако сакате да го користите овој процес, мора да ја изберете точната енергија на спектарот на UVLED и соодветниот материјал за оптички агент. TIANHUI може да обезбеди примероци на машини за бесплатно тестирање со клиентите, осигурувајќи дека клиентите имаат нула инвестиции во раната фаза. TIANHUI има добиено двојна сертификација на националните високотехнолошки претпријатија и на Zhuhai високотехнолошките претпријатија. Патентен UVLED систем за лекување со извор на светлина. Усвојувањето на напредна интелигентна технологија на допир и решенија за возење може да го направи UVLED системот за извор на светлина поедноставен и лесен за употреба. Професионалната технологија за дисипација на топлина гарантира стабилна и сигурна опрема на опремата. Изворите на светлина со точки UVLED, изворите на светлина на линијата UVLED, изворите на светлина за лице UVLED, UVLED печката, UVLED тунелните печки се широко користени во областите на стврднување на лепилото, сушење мастило, лесно масло и други полиња. Ако имате потреби или прашања за зацврстување на UVLED, добредојдени сте да стапите во контакт со нашиот Tianhui, ние воопшто ќе бидеме добри! Тианхуи со нетрпение очекува да ве запознае! Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Кои се двата дела од модулот за LED извор на светлина
Кои се двата дела од модулот за LED извор на светлина
LED модулот за извор на светлина е поделен на два дела, едниот е разновидни LED екрани специјално за отворено, главно се користат за приказ и позадинско осветлување; другиот специјално се користи за класи на LED осветлување. Овде главно зборуваме за LED модули за извор на светлина. Модулите за извор на светлина што се користат за LED осветлување се поделени на два дела: DC модул и AC модул. DC модул е ​​директна струја англиски кратенка, AC модул е ​​за размена на алтернативна тековна англиски кратенка. Различни модули се разликуваат од светилките. DC модулите се поделени на модули со постојана струја и модули со постојан напон. Тие треба да се нанесат на светилките заедно со возачот. Модулот за наизменична струја е различен. Општинска електрична апликација на фенер. Модулот за постојан поток, односно струјата на плочата на модулот е константна, напонот може да се прилагоди соодветно. Модулот за постојан напон е фиксниот напон на плочата на модулот, а струјата може да се прилагоди по желба. Во моментов, 12V, 24V и 48V се почести. AC модулот веќе има сопствен систем за напојување, кој може да се поврзе директно на општинската електрична енергија. Различни модули се применуваат на различни светилки. Модулот за постојан тек најчесто се користи на фиксни и посебно користени светилки; модулите со постојан притисок најчесто се користат за комбинации, бесконечни светилки за шиење; Модулите за наизменична струја можат да користат различни светилки, фокусирајќи се на разгледување на трошоците. AC модулот е директно поврзан со пазарот. Многу корисници се загрижени за безбедноста и не се осмелуваат да го користат. Всушност, се додека структурата се обработува, многу е безбедно да се користи леќата или колоидот за да се заштити високонапонскиот дел и да не се дозволи луѓето да контактираат Со подобрувањето на технологијата, овој аспект може добро да се избегне; и бидејќи DC модулот е управуван, тоа е нисконапонска електрична енергија, така што безбедносните перформанси се релативно силни. Меѓутоа, откако ќе се додаде возачот, трошокот ќе го зголеми трошокот. , Телото на светилката ќе се промени. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Карактеристики и развој на УВ LED извори на светлина
Карактеристики и развој на УВ LED извори на светлина
УВ LED извор на светлина, што е кратенка од диода што емитува ултравиолетова светлина. Од гледна точка на човековото здравје и влијанието врз животната средина, можеме да ја поделиме пурпурната светлина според брановата должина на брановата должина: УВ (виолетова светлина): видлива светлина виолетова светлина (400-420 nm) ) УВА (315 400 nm), позната и како долга бран виолетова светлина или "црна светлина". .. УВ LED извори на светлина, односно кратенка од диода што емитува ултравиолетова светлина. Од перспектива на човековото здравје и влијанието врз животната средина, можеме да ја поделиме пурпурната светлина според брановата должина. 400-420nm) UVA (315 400nm), исто така познат како виолетова долг бран или „црна светлина“. UVB (280 315nm), исто така познат како средни бранови виолетова светлина. UVC (200 280nm), исто така познат како виолетова светлина со краток бран или виолетова светлина за стерилизација. УВД: Вакуум УВ (100-200 nm) Сончевата светлина содржи УВА, УВБ и УВЦ ултравиолетова светлина во три појаси, но поради апсорпцијата на озонските слоеви во воздухот, 99% од УВ светлината на земјата е во УВА појасот во UVA бендот. УВ LED диоди генерално се однесува на LED диоди под 400nm во центарот на светлината, но понекогаш се нарекуваат близу ултравиолетови LED кога светлечкиот бран е поголем од 380nm и кога е пократок од 300nm. УВ ЛЕР (УВ ЛЕР) главно се користи во областите на биомедицинско, идентификација против фалсификување, прочистување (вода, воздух, итн.), складирање на компјутерски податоци и војска. И со развојот на технологијата, ќе продолжат да се појавуваат нови апликации кои ќе ја заменат оригиналната технологија и производи. УВ LED диодите имаат широка перспектива за примена на пазарот. На пример, УВ ЛЕД инструментите за фототерапија се многу популарни медицински помагала во иднина, но сегашната технологија сè уште е актуелна во иднината. Период на раст. УВ ЛЕД добива широко внимание од производителите на опрема за осветлување и од производителите на LCD дисплеи. Бидејќи со користење на ултравиолетова светлина и претворање на ултравиолетова светлина во црвени, зелени и сини флуоресцентни материјали, можно е да се постигне бела LED со силна репродукција на бои. Во моментов, повеќето од комерцијално достапните бели LED диоди користат сини LED диоди и флуоресцентни материјали материјали кои ја претвораат сината светлина во жолта светлина. Компонентите на црвено светло се слаби. Кога ја осветлува белата светлина на црвениот материјал, ќе покаже слаба портокалова боја. Ако сакате да го користите за позадинско осветлување, мора да најдете начин на филтерот за боја. Но, ако е ултравиолетова LED, можете да ги решите овие проблеми. Меѓутоа, бидејќи ефикасноста на ултравиолетовите ЛЕД кои емитуваат светлина е околу половина помала од онаа на сините LED производи, осветленоста стана главна тема на ултравиолетовите LED. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

 +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.  Тука сме.
бр. 2207B, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина 
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет