Shërbimet ODM/OEM të moduleve të ndryshme të dezinfektimit të ajrit dhe ujit dhe ofruesit të zgjidhjeve të përgjithshme UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV).

[Parametrat e Rëndësishëm] Ju mund të dini çmimin e disa parametrave siç është makina e kurimit UVLED

Kohët e fundit, shumë klientë të rinj konsultohen me procesin e aplikimit të Tianhuiuvled CICS dhe janë të gatshëm të zëvendësojnë linjën tradicionale të prodhimit të llambave të merkurit në linjën e prodhimit të kurimit UVLED. Megjithatë, shumë prej tyre nuk janë ekspozuar më parë ndaj pajisjeve të kurimit UVLED, thjesht njihni llambën e merkurit. Këtu, për të lehtësuar të gjithë, Tianhui rendit qëllimisht disa parametra kryesorë të pajisjes UVLED. Parametrat, dhe më pas tregojini prodhuesit të makinës kuruese UVLED (si p.sh. Tianhui), ata mund të vlerësojnë skemën bazuar në këto parametra që keni dhënë dhe llogaritjen e kostos! Katër parametrat kryesorë të parametrit kryesor të ngurtësimit UVLED të pajisjes kuruese UVLED janë: 1. Spektri me një gjatësi vale të brezit 365 nm të UVLED është i përshtatshëm për bojën e zakonshme të forcimit optik (jo i përshtatshëm për lule akulli, rrudha dhe kërkesa të tjera të veçanta të spektrit). Rekomandohet që klientët të kryejnë teste të ngurta me dritë UVLED kur zgjedhin pajisje fikse me rreze UV-optike për të testuar nëse gjatësia e valës së pajisjes së ngurtësimit UV plotëson kërkesat e ngurta optike. 2. Fuqia e tepruar e pajisjes shëruese UVLED të forcës së rrezatimit do të shkaktojë bojë të brishtë, energji shumë të ulët dhe nuk do të arrijë efektin e ngurtë të lehtë. Prandaj, fuqia e fortë e pajisjes duhet të testohet. 3. Rap zonën 4. Shpejtësia e CICF, ndërsa pajisja e kurimit UV lëshon rreze ultravjollcë, ajo gjithashtu do të gjenerojë shumë nxehtësi, e cila do të rrisë temperaturën në trup. Lloji i llojit, ftohja e përgjithshme e ajrit është e përshtatshme për shërimin e ngjitësit UV, ftohja me ujë është e përshtatshme për shërimin e bojës UV.

[Parametrat e Rëndësishëm] Ju mund të dini çmimin e disa parametrave siç është makina e kurimit UVLED 1

Autori: Tianhui- Disinfektimi i ajrit

Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led

Autori: Tianhui- Dezinfektimi i ujit UV

Autori: Tianhui- Zgjidhje UV LED

Autori: Tianhui- UV Led diode

Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led diodes

Autori: Tianhui- UV Led moduli

Autori: Tianhui- UV LED Printim Sistemi

Autori: Tianhui- Gjatë mushkonja UV LED LE

Merrni kontakt me ne
Artikujt e rekomanduar
Projekte Qendra Info Blog
A është 100% efektiv sterilizimi UV i ujit?
A është 100% efektiv sterilizimi UV i ujit?
Sterilizimi UV është një metodë e pastrimit të ujit duke përdorur dritën ultravjollcë (UV) për të vrarë ose çaktivizuar mikroorganizmat si viruset, bakteret dhe protozoarët. Ky proces përdoret zakonisht në impiantet e trajtimit të ujit, pishinat dhe mjedise të tjera ku cilësia e ujit është shqetësuese. Efektiviteti i sterilizimit UV në pastrimin e ujit është një temë e debatit dhe kërkimit të vazhdueshëm. Ndërsa shumë studime kanë treguar se sterilizimi UV mund të jetë shumë efektiv në reduktimin e niveleve të mikroorganizmave të dëmshëm në ujë, ka gjithashtu disa kufizime për këtë metodë pastrimi. Ky artikull do të eksplorojë shkencën pas sterilizimit UV dhe do të shqyrtojë provat pro dhe kundër efektivitetit të tij në pastrimin e ujit. Ju lutemi lexoni! Si funksionon sterilizimi UV Dezinfektimi i ujit UV përdor dritën ultravjollcë (UV) për të vrarë ose çaktivizuar mikroorganizmat si bakteret, viruset dhe protozoarët. Kjo bëhet duke ekspozuar ujin në një gjatësi vale specifike të dritës UV, zakonisht 260-280 nanometra (nm). Në këtë gjatësi vale, drita UV prish materialin gjenetik të mikroorganizmave (ADN ose ARN), duke e bërë të pamundur riprodhimin dhe mbijetesën e tyre. Burimi i dritës UV i përdorur në sistemet e sterilizimit mund të jetë ose llambat e avullit të merkurit me presion të ulët ose me presion të mesëm, të cilat lëshojnë dritë UV-C në intervalin e gjatësisë valore 260-280 nm. Uji kalon nëpër një dhomë që përmban llambën UV dhe mikroorganizmat ekspozohen ndaj dritës UV ndërsa rrjedhin. Kohëzgjatja e ekspozimit të ujit ndaj dritës UV, si dhe intensiteti i dritës, janë faktorë të rëndësishëm në përcaktimin e efektivitetit të procesit të sterilizimit. Është e rëndësishme të theksohet se sterilizimi UV nuk heq asnjë papastërti fizike ose kimike nga uji. Ajo eliminon vetëm mikroorganizmat. Prandaj, dezinfektimi i ujit UV shpesh përdoret me metoda të tjera pastrimi, si filtrimi ose trajtimi kimik. Sterilizimi UV është një proces fizik që përdor dritën UV për të vrarë ose çaktivizuar mikroorganizmat në ujë. Ai eliminon në mënyrë efektive mikroorganizmat e dëmshëm, por nuk largon llojet e tjera të papastërtive nga uji. Efektiviteti i sterilizimit UV në ujë Efektiviteti i sterilizimit UV në ujë është një temë e hulumtimit dhe debatit të vazhdueshëm. Shumë studime kanë treguar se sterilizimi UV mund të zvogëlojë në mënyrë efektive mikroorganizmat e dëmshëm në ujë. Për shembull, një studim i botuar dhe shtypur në Journal of Water and Health zbuloi se sterilizimi UV uli nivelet e koliformeve totale dhe E. coli në ujë me 99,99%. Një tjetër studim i botuar në Journal of Applied Microbiology zbuloi se dezinfektimi i ujit UV çaktivizon 99,99% të oocisteve të Cryptosporidium, një patogjen i zakonshëm i ujit. Megjithatë, efektiviteti i sterilizimit UV mund të ndryshojë në varësi të disa faktorëve. Një faktor i rëndësishëm është intensiteti i dritës UV. Sa më i lartë të jetë intensiteti, aq më efektiv do të jetë procesi i sterilizimit. Megjithatë, intensiteti më i lartë gjithashtu rrit koston e sistemit. Një faktor tjetër i rëndësishëm është lloji i mikroorganizmave në ujë. Disa mikroorganizma, të tilla si oocistet Cryptosporidium, janë më rezistente ndaj sterilizimit UV se të tjerët. Për më tepër, efektiviteti i sterilizimit UV mund të ndikohet nga ekzistenca e substancave të tjera në ujë, të tilla si lëndët e ngurta të pezulluara ose mineralet e tretura. Këto substanca mund të thithin ose shpërndajnë dritën UV, duke ulur efektivitetin e saj. Është gjithashtu e rëndësishme të përmendet se sterilizimi UV nuk është një metodë që mund të përdoret për të pastruar ujin nga të gjithë ndotësit. Sterilizimi UV vret në mënyrë efektive mikroorganizmat, por nuk heq papastërtitë e tjera nga uji, si metalet e rënda, kimikatet ose mineralet e tretura. Prandaj, sterilizimi UV përdoret shpesh me metoda të tjera pastrimi, të tilla si filtrimi ose trajtimi kimik. Ndërsa shumë studime kanë treguar se sterilizimi UV mund të jetë shumë efektiv në reduktimin e niveleve të mikroorganizmave të dëmshëm në ujë, efektiviteti mund të ndryshojë në varësi të disa faktorëve, si p.sh.: · Intensiteti UV · Lloji i mikroorganizmit · Prania e substancave të tjera në ujë · Koha e ekspozimit Kufizimet e Sterilizimit UV Sterilizimi UV është një metodë e përdorur gjerësisht për pastrimin e ujit, por ka disa kufizime që duhen marrë parasysh. Disa nga kufizimet kryesore të sterilizimit UV përfshijnë sa vijon: Intensiteti UV Efektiviteti i sterilizimit UV lidhet drejtpërdrejt me intensitetin e dritës UV. Sa më i lartë të jetë intensiteti, aq më efektiv do të jetë procesi i sterilizimit. Megjithatë, sistemet UV me intensitet të lartë mund të jenë të shtrenjta për t'u blerë dhe funksionuar. Intensiteti UV është një faktor kyç që ndikon në efektivitetin e sterilizimit UV. Intensiteti i dritës UV matet në mikrovat për centimetër katror (μW/cm²) dhe lidhet drejtpërdrejt me aftësinë e dritës UV për të çaktivizuar mikroorganizmat. Moduli UV me intensitet të lartë zakonisht kërkohet për aplikime ku nivelet e larta të mikroorganizmave ose ujit kanë turbullirë të lartë. Këto sisteme mund të jenë të kushtueshme për t'u blerë dhe funksionuar, duke kërkuar një llambë më të madhe UV dhe çakëll më të fuqishëm për të prodhuar intensitetin e nevojshëm UV. Nga ana tjetër, sistemet UV me intensitet të ulët mund të përdoren për aplikime ku uji ka nivele të ulëta të mikroorganizmave ose është relativisht i pastër. Këto sisteme janë më pak të kushtueshme dhe kërkojnë një më të vogël UV dhe çakëll më pak të fuqishëm. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se vetëm moduli i udhëhequr nga UV nuk është faktori i vetëm që ndikon në efektivitetin e sterilizimit UV. Faktorë të tjerë, si lloji i mikroorganizmave të pranishëm në ujë, temperatura e ujit dhe prania e substancave të tjera, mund të ndikojnë gjithashtu në efektivitetin e procesit të sterilizimit. Rezistenca ndaj mikroorganizmave Disa mikroorganizma, të tilla si oocistet Cryptosporidium, janë më rezistente ndaj sterilizimit UV se të tjerët. Kjo do të thotë që dezinfektimi i ujit UV mund të mos eliminojë në mënyrë efektive disa lloje të mikroorganizmave nga uji. Rezistenca e mikroorganizmave është një nga kufizimet e sterilizimit UV. Disa mikroorganizma, të tilla si oocistet Cryptosporidium, janë më rezistente ndaj sterilizimit UV se të tjerët. Kjo do të thotë se sterilizimi UV mund të mos eliminojë në mënyrë efektive disa lloje të mikroorganizmave nga uji. Një nga arsyet pse disa mikroorganizma janë më rezistent ndaj sterilizimit UV është shtresa e tyre e jashtme mbrojtëse. Për shembull, oocistet Cryptosporidium kanë një mur të trashë që mbron materialin gjenetik të mikroorganizmit nga modulet e drejtuara nga UV, duke i bërë më të vështirë për t'u çaktivizuar. Një arsye tjetër është se disa mikroorganizma mund të riparojnë materialin e tyre gjenetik pasi të jetë dëmtuar nga rrezet UV, duke i lejuar ata të mbijetojnë procesin e sterilizimit. Për më tepër, rezistenca e mikroorganizmave ndaj sterilizimit UV mund të rritet edhe nga prania e substancave të tjera në ujë, të tilla si mineralet e tretura ose lëndët organike. Këto substanca mund të thithin ose shpërndajnë dritën UV, duke ulur efektivitetin e saj dhe duke siguruar një efekt mbrojtës për mikroorganizmat. Është e rëndësishme të përdoret Prodhuesit kryesorë të UV me intensitet më të lartë, kohë më të gjatë ekspozimi ose një kombinim i UV dhe metodave të tjera të pastrimit. Për më tepër, është e rëndësishme të monitoroni rregullisht cilësinë e ujit, të testoni ujin për praninë e mikroorganizmave specifikë dhe të rregulloni trajtimin në përputhje me rrethanat. Cilësia e ujit Efektiviteti i sterilizimit UV mund të ndikohet nga cilësia e ujit që trajtohet. Lëndët e ngurta të pezulluara, mineralet e tretura dhe substancat e tjera në ujë mund të thithin ose shpërndajnë dritën UV, duke ulur efektivitetin e saj. Prandaj, uji duhet të trajtohet paraprakisht përpara sterilizimit UV për të hequr papastërtitë e tilla. Cilësia e ujit është një nga faktorët kryesorë që ndikon në efektivitetin e sterilizimit UV. Cilësia e ujit të trajtuar mund të ndikojë ndjeshëm në modulet e udhëhequr nga UV për të çaktivizuar mikroorganizmat. Një nga mënyrat kryesore se si cilësia e ujit mund të ndikojë në dezinfektimin e ujit UV është përmes pranisë së lëndëve të ngurta të pezulluara ose mineraleve të tretura në ujë. Këto substanca mund të thithin ose shpërndajnë dritën UV, duke ulur efektivitetin e saj. Lëndët e ngurta të pezulluara gjithashtu mund të mbrojnë fizikisht mikroorganizmat nga rrezet UV, duke zvogëluar efektivitetin e procesit të sterilizimit. Së fundi, lënda organike në ujë, të tilla si algat, acidet humike dhe fulvic, dhe organet e tretura, mund të thithin gjithashtu dritën UV, duke ulur efektivitetin e procesit të sterilizimit. Mirëmbajtje Sistemet e sterilizimit UV kërkojnë mirëmbajtje të rregullt për të siguruar që ato të funksionojnë në mënyrë optimale. Kjo përfshin pastrimin e llambave UV, zëvendësimin e tyre kur të mbërrijnë në fund të jetëgjatësisë së tyre dhe monitorimin e rrjedhës së ujit dhe temperaturës. Mirëmbajtja është një aspekt i rëndësishëm i sterilizimit UV. Sistemet e sterilizimit UV kërkojnë mirëmbajtje të rregullt për të siguruar që ato të funksionojnë në mënyrë optimale. Neglizhimi i mirëmbajtjes mund të zvogëlojë efektivitetin e procesit të sterilizimit dhe gjithashtu mund të shkaktojë dëmtim të sistemit me kalimin e kohës. Disa nga detyrat kryesore të mirëmbajtjes që duhet të kryhen në sistemet e sterilizimit UV përfshijnë: Pastrimi i llambave UV Llambat UV duhet të pastrohen rregullisht për të hequr çdo grumbullim të papastërtive ose ndotësve të tjerë. Kjo mund të bëhet duke fshirë llambat me një leckë të pastër dhe të thatë. Zëvendësimi i llambave UV Moduli UV led ka një jetëgjatësi të kufizuar dhe duhet të zëvendësohet periodikisht. Jetëgjatësia e llambave do të varet nga lloji i llambës dhe intensiteti i përdorimit. Monitorimi i rrjedhës së ujit dhe temperaturës Rrjedha e ujit dhe temperatura duhet të monitorohen rregullisht për të siguruar që sistemi të funksionojë brenda parametrave të rekomanduar. Kjo mund të bëhet duke përdorur matës të rrjedhës dhe sensorë të temperaturës. Testimi i ujit Uji duhet të testohet rregullisht për të siguruar që sistemi të çaktivizojë në mënyrë efektive mikroorganizmat. Kjo mund të bëhet duke përdorur komplete testimi të cilësisë së ujit ose duke dërguar mostra në një laborator për analiza. Inspektimi i sistemit Sistemi duhet të inspektohet rregullisht për çdo dëmtim ose konsumim. Kjo mund të përfshijë kontrollin për rrjedhje, çarje ose çështje të tjera që mund të ndikojnë në efikasitetin e sistemit. Është e rëndësishme të ndiqni rekomandimet e prodhuesit për orarin e mirëmbajtjes. Neglizhimi i mirëmbajtjes mund të zvogëlojë efektivitetin e procesit të sterilizimit dhe gjithashtu mund të shkaktojë dëmtim të sistemit me kalimin e kohës. Dozimi Sterilizimi UV kërkon një dozë specifike të dritës UV për të çaktivizuar mikroorganizmat; nëse doza nuk është adekuate ose mikroorganizmat janë rezistent, sistemi mund të mos jetë efektiv. Kostim Sistemet e sterilizimit UV mund të jenë të shtrenjta për t'u blerë dhe instaluar, veçanërisht nëse kërkohen sisteme me intensitet të lartë. Kjo mund ta bëjë sterilizimin UV më pak të aksesueshëm për disa organizata ose komunitete. Vendodhja Sistemet e sterilizimit UV kërkojnë energji elektrike dhe mund të mos jenë praktike ose të realizueshme për t'u instaluar në vende të largëta ose jashtë rrjetit. Kjo mund të kufizojë aksesin e sterilizimit UV për komunitete ose organizata të caktuara. Papastërtitë që thithin UV-në Disa papastërti si algat, acidet humike dhe fulvic, organet e tretura dhe disa minerale mund të thithin dritën UV, duke reduktuar efektivitetin e procesit të sterilizimit. Rrjedhje e vazhdueshme Sistemet e sterilizimit UV zakonisht mbështeten në një rrjedhje të vazhdueshme të ujit për të qenë efektive. Kjo do të thotë se nëse rrjedha e ujit ndërpritet, sistemi nuk do të jetë në gjendje të sterilizojë ujin. Nënproduktet Prodhuesit UV mund të krijojnë produkte si dioksidi i klorit dhe radikalet hidroksil që mund të dëmtojnë mjedisin nëse nuk trajtohen siç duhet. UV-A dhe UV-B Sistemet e sterilizimit UV zakonisht përdorin dritën UV-C, e cila është më efektive në vrasjen e mikroorganizmave. Drita UV-A dhe UV-B, të cilat janë më pak efektive në vrasjen e mikroorganizmave, mund të emetohen gjithashtu nga disa module të drejtuara nga UV. Kjo mund të zvogëlojë efektivitetin e përgjithshëm të procesit të sterilizimit. Për më tepër, sterilizimi UV është një metodë efektive për pastrimin e ujit, por ka disa kufizime. Këto përfshijnë nevojën për sisteme UV me intensitet të lartë, potencialin për rezistencë ndaj mikroorganizmave, ndikimin e cilësisë së ujit, nevojën për mirëmbajtje të rregullt, dozën e kërkuar dhe koston e sistemit. Këto kufizime duhet të merren parasysh kur vendoset nëse do të përdoret sterilizimi UV si metodë e pastrimit të ujit. Konkluzioni dhe konsideratat e ardhshme Sterilizimi UV është një metodë e përdorur gjerësisht për pastrimin e ujit dhe është efektive në reduktimin e niveleve të mikroorganizmave të dëmshëm në ujë. Megjithatë, ai gjithashtu ka disa kufizime që duhet të merren parasysh. Këto kufizime përfshijnë nevojën për prodhues me intensitet të lartë UV, potencialin për rezistencë ndaj mikroorganizmave, ndikimin e cilësisë së ujit, nevojën për mirëmbajtje të rregullt, dozën e kërkuar dhe koston e sistemit. Është jetike të përdoret sterilizimi UV në kombinim me metoda të tjera pastrimi, të tilla si filtrimi ose trajtimi kimik. Kjo mund të ndihmojë në heqjen e llojeve të tjera të papastërtive nga uji dhe të rrisë efektivitetin e përgjithshëm të procesit të sterilizimit. Për më tepër, kërkimi dhe zhvillimi në teknologjinë e dezinfektimit të ujit UV janë në vazhdim, dhe rezultatet e reja, si sistemet UV-C LED dhe metodat e avancuara të para-trajtimit të ujit, pritet të përmirësojnë efikasitetin dhe të ulin koston e sistemeve në të ardhmen. Së fundi, dezinfektimi i ujit UV është një metodë efektive për pastrimin e ujit, por ka disa kufizime. Kërkimi dhe zhvillimi i ardhshëm në terren pritet të përmirësojnë efikasitetin dhe të ulin koston e sistemeve, duke i bërë ato më të aksesueshme për komunitetet dhe organizatat.
Trajtimi UVC për të mbrojtur ushqimin, ujin dhe cilësinë e jetës sonë
Trajtimi UVC për të mbrojtur ushqimin, ujin dhe cilësinë e jetës sonë
Cilësia e ujit dhe e ushqimit është jetike për të mbrojtur shëndetin, mirëqenien dhe cilësinë e jetës sonë. Të gjithë e dimë se kur uji kontaminohet me viruse, baktere ose parazitë të dëmshëm, mund të shkaktojë sëmundje të mëdha dhe madje edhe vdekje. Por ajo që dihet më pak është se kur ushqimi kontaminohet, mund të çojë në kequshqyerje ose sëmundje të tjera kronike si mbipesha. Ky blog do të flasë për procesin e trajtimit UVC, një nga metodat më efektive për mbrojtjen e ujit dhe ushqimit tonë nga ndotësit e dëmshëm. Trajtimi me UVC është një proces që përdor dritën ultravjollcë për të vrarë viruset, bakteret dhe parazitët. Është një metodë shumë efektive për dezinfektimin e ujit dhe ushqimit dhe është përdorur prej shumë vitesh për të mbrojtur shëndetin publik. Procesi është i thjeshtë: uji ose ushqimi i ekspozuar ndaj UV ndihmon në vrasjen e ndotësve të dëmshëm. Trajtimi me UVC është një pjesë e rëndësishme për të garantuar sigurinë e furnizimit tonë me ujë dhe ushqim. Është një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për të vrarë ndotësit e dëmshëm dhe për t'i mbajtur familjet tona të shëndetshme. Çfarë janë UVCS dhe pse janë të rëndësishme? UVC-të janë rreze ultravjollcë dhe janë të rëndësishme sepse mund të ndihmojnë në pastrimin e ujit dhe ajrit dhe sterilizimin e sipërfaqeve. Ato përdoren gjithashtu në prodhimin e ushqimit për të vrarë bakteret dhe viruset. Në kujdesin shëndetësor, UVC-të përdoren për të dezinfektuar pajisjet mjekësore. Cilat janë rreziqet e rrezatimit UVC? Rrezatimi UVC mund të jetë i dëmshëm për sytë dhe lëkurën. Mund të shkaktojë edhe dëmtim të ADN-së. Si funksionon një UVC për të mbrojtur ushqimin, ujin dhe cilësinë e jetës sonë? UVC vret bakteret, viruset dhe mikroorganizmat e tjerë që mund të kontaminojnë ushqimin, ujin dhe cilësinë e jetës. Këtë e bën duke emetuar dritë ultravjollcë në një gjatësi vale prej 254 nanometra, e cila përthithet nga ADN-ja ose ARN-ja e këtyre mikroorganizmave. Kjo dëmton ADN-në ose ARN-në e tyre, kështu që ata nuk mund të riprodhohen më, duke i vrarë në mënyrë efektive. UVC përdoret në mjedise të ndryshme për të mbrojtur ushqimin, ujin dhe cilësinë e jetës, duke përfshirë spitalet, impiantet e përpunimit të ushqimit dhe objektet e trajtimit të ujit. Përdoret gjithashtu në akuariume dhe pellgje shtëpiake për të mbajtur ujin të pastër dhe pa mikroorganizma të dëmshëm. Pse është kjo e rëndësishme? Nuk është sekret që cilësia e ushqimit, ujit dhe ajrit tonë ka ardhur në rënie vitet e fundit. Pesticidet, herbicidet, kimikatet dhe ndotësit e tjerë po ndotin mjedisin tonë dhe po shkaktojnë probleme serioze shëndetësore. Trajtimi UVC është një mënyrë e sigurt dhe efektive për të pastruar këto ndotës nga ushqimi, uji dhe ajri ynë. Drita UVC mund të shkatërrojë bakteret, viruset dhe mikroorganizmat e tjerë pa dëmtuar mjedisin ose shëndetin e njeriut. Kjo e bën atë ideal për të pastruar ushqimin, ujin dhe ajrin tonë. Trajtimi UVC është gjithashtu efektiv në zbërthimin e kimikateve të dëmshme dhe ndotësve. Kjo do të thotë se mund të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së ushqimit, ujit dhe ajrit tonë. Kur është koha e duhur për të përdorur një UVC? Drita UVC është përdorur për dekada për të dezinfektuar sipërfaqet dhe për të mbrojtur kundër mikrobeve të dëmshme. Vitet e fundit, përdorimi i dritës UVC për dezinfektimin e ushqimit dhe ujit është bërë më i përhapur për të garantuar sigurinë dhe cilësinë. Ka disa faktorë kyç për t'u marrë parasysh kur të përcaktohet nëse do të përdoret trajtimi UVC në ushqim ose ujë. E para është lloji i ushqimit ose ujit që trajtohet. UVC është më efektive kundër baktereve, prandaj është ideale për trajtimin e mishit, produkteve të qumështit dhe produkteve të prirura ndaj ndotjes bakteriale. Është më pak efektiv kundër viruseve, kështu që nuk është aq i dobishëm për trajtimin e ujit që mund të jetë i kontaminuar me viruse. Faktori i dytë që duhet marrë parasysh është niveli i ndotjes. Nëse ka një nivel të lartë të ndotjes nga bakteret ose viruset, mund të jetë e nevojshme të trajtohet ushqimi ose uji me UVC për të garantuar sigurinë. Megjithatë, nëse niveli i ndotjes është i ulët, trajtimi me UVC mund të mos jetë i nevojshëm. Faktori i tretë që duhet marrë parasysh është afati kohor në të cilin do të konsumohet ushqimi ose uji. Sterilizimi i Siperfaqes Llambat mikrovrasëse janë të dobishme për çdo procedurë sterilizimi të sipërfaqes, sepse drita UVC, e cila arrin çdo sipërfaqe, është treguar të jetë e suksesshme në largimin e një sërë bakteresh, virusesh dhe sëmundjesh të rrezikshme. Kur zona është e pastër dhe pa mbeturina, të cilat mund të parandalojnë që rrezet ultraviolet të arrijnë plotësisht bakteret e rrezikshme, sterilizimi i sipërfaqes UV është më efektiv. Sterilizimi i sipërfaqes është mjaft efikas në rritjen e sigurisë së punonjësve dhe klientëve në restorante dhe kuzhina. Marrëveshjet e dezinfektimit të restorantit Restoranti për pastrimin e ushqimit me dritë UV Dritat mikrovrasëse UVC i japin kafesë shumë përparësiés me ndriçimin e ushqimit, një teknikë e miratuar nga FDA për dezinfektimin e ushqimit dhe për të ndihmuar në parandalimin e sëmundjeve që vijnë nga ushqimi. Dezinfektim i ujit me kapuç kuzhine UV Ushqimi me dritë UV Dezinfektimi i ujit UV Dritat e kapuçit të kuzhinës në zbrazjen e aspiratorit të kuzhinës japin një avantazh shtesë në ndarjen e vajit dhe parandalimin e zhvillimit të vajit. Disinfektimi i ajrit Ka shumë lloje të kornizave të sanitizimit të ajrit që mund të futen në çdo strukturë private, biznesi ose moderne. Pastrimi i ajrit UV është thellësisht i suksesshëm në fshirjen e infeksioneve të pasigurta të ajrit dhe kornizat e ajrit të kondicionuar me rreze UV ​​ndihmojnë në pastrimin dhe dekontaminimin e ajrit në mënyrë natyrale. Sterilizimi i ujit Dritat UV për pastrimin e ushqimit dhe dritat e pijeve në dezinfektimin e ujit janë thellësisht të fuqishme dhe largojnë disa mikroorganizma shkatërrues që nuk i bën klori. Drita ultraviolet pastron lëngjet në industrinë e ushqimit dhe pijeve, të tilla si shurupet e ëmbël dhe sheqernat e lëngëta, të cilat mund të jenë një vend i favorshëm për mikroorganizmat e pasigurt. Nga mund të blini trajtim UVC? Tianhui Electric për t'ju dhënë produkte të cilësisë më të lartë me çmime të arsyeshme me dorëzim të shpejtë. Çertifikatat EMC, RoHS, CE, FCC dhe UL u janë dhënë produkteve tona. Ne jemi gjithmonë të interesuar të zbulojmë më shumë rreth kërkesave tuaja dhe do të jemi të kënaqur t'ju ofrojmë çdo ndihmë. Nëse ka ndonjë gjë tjetër që mund të bëjmë për ju, mos hezitoni të na kontaktoni! Me një prodhim të plotë, cilësi të qëndrueshme, besueshmëri dhe kosto të përballueshme, Tianhui Electric ka qenë i përfshirë në paketimin UV LED, veçanërisht për UV L prodhuesit ed . Ne kemi më shumë se 20 vjet përvojë në ofrimin e shërbimeve OEM/ODM. Ne mund të prodhojmë mallra me logon e klientit dhe me çdo lloj ambalazhi që dëshiron klienti.
Kuptimi i kufizimeve të dezinfektimit UVC
Kuptimi i kufizimeve të dezinfektimit UVC
Rrezatimi germicidal ultraviolet (UV) është një teknikë në të cilën drita ultravjollcë vret mikroorganizmat. Është përdorur në trajtimin e ujërave të zeza, përpunimin e ushqimit dhe procese të tjera industriale për shkak të efektivitetit të tij dhe sigurisë mjedisore. Ka disa kufizime për dezinfektimin UV që duhen kuptuar. Së pari, dezinfektimi UV është efektiv vetëm kundër mikroorganizmave që janë të ekspozuar ndaj dritës UV. Ai nuk depërton shumë larg në ujë ose materiale të tjera, kështu që nuk mund të arrijë bakteret që janë thellë në kolonën e ujit ose të fshehura në sediment. Së dyti, dezinfektimi i ajrit UV nuk funksionon menjëherë. Duhet kohë që drita UV të vrasë bakteret, kështu që ekziston një potencial që bakteret të shumohen gjatë kësaj kohe. Së treti, dezinfektimi UV është efektiv vetëm kundër disa llojeve të mikroorganizmave. Është më efektiv kundër baktereve dhe viruseve, por nuk është efektiv kundër sporeve apo protozoarëve. Së fundi, dezinfektimi UV ndikohet nga turbullira, e cila mund të zvogëlojë efektivitetin e saj. Pavarësisht kufizimeve të tij, dezinfektimi UV është ende një mjet i fuqishëm për të përmirësuar cilësinë e ujit dhe për të mbrojtur shëndetin publik. Çfarë është UVC? UVC do të thotë ultravjollcë C. Është një lloj rrezatimi elektromagnetik me një gjatësi vale në intervalin nga 10 deri në 400 nanometra. UVC gjenerohet nga llambat speciale që lëshojnë dritë UV në këtë gjatësi vale. Kjo gjatësi vale e dritës UV është shumë efektive në vrasjen e baktereve, viruseve dhe mikroorganizmave të tjerë. Dezinfektimi UVC është një proces ku objektet ekspozohen ndaj dritës UVC për të vrarë mikroorganizmat e dëmshëm. Ky proces mund të përdoret për të dezinfektuar sipërfaqet, ujin dhe ajrin. Dezinfektimi UVC përdoret shpesh në mjediset e kujdesit shëndetësor për të parandaluar përhapjen e infeksionit. Dezinfektimi UVC nuk është pa kufizimet e tij. Një kufizim i madh është se drita UVC nuk mund të depërtojë nëpër materiale të tilla si veshje ose letra. Kjo do të thotë se dezinfektimi UVC mund të përdoret vetëm në sipërfaqet që janë të ekspozuara ndaj dritës. Një kufizim tjetër i dezinfektimit UVC është se ai nuk funksionon menjëherë; duhet kohë që drita UV të vrasë të gjithë mikroorganizmat. Si funksionon dezinfektimi UVC? Dezinfektimi UVC funksionon duke prodhuar dritë ultravjollcë në një gjatësi vale prej 254 nanometra. Kjo gjatësi vale absorbohet nga ADN-ja dhe ARN-ja e baktereve, viruseve dhe mikroorganizmave të tjerë, duke bërë që ato të prishen dhe të vdesin. Dezinfektimi UVC është efektiv kundër një game të gjerë mikroorganizmash, duke përfshirë bakteret, viruset, protozoarët dhe kërpudhat. Megjithatë, është i paefektshëm kundër sporeve ose llojeve të caktuara të baktereve me mure të trasha qelizore. Përveç kësaj, dezinfektimi UVC nuk i vret të gjithë mikroorganizmat në çast; disa mund të marrin më shumë kohë për të vdekur se të tjerët. Për të qenë efektiv, dezinfektimi UVC duhet të përdoret siç duhet. Drita ultravjollcë duhet të jetë mjaft intensive për të depërtuar në qelizat e mikroorganizmit dhe duhet të jetë në kontakt me mikroorganizmin për një kohë të mjaftueshme për ta vrarë atë. Nëse këto kushte nuk plotësohen, dezinfektimi UVC nuk do të funksionojë. Cilat janë kufizimet e UVC? -Dezinfektimi UVC nuk është efektiv kundër të gjithë mikroorganizmave -UVC nuk mund të depërtojë përmes papastërtive, pluhurit ose lëndëve organike për të arritur në të gjitha sipërfaqet -Drita UVC mund të shkaktojë acarim të lëkurës dhe syve A është kufizimi në UVC i shkaktuar nga jeta e llambës dhe filtrit? Kufizimi i dezinfektimit UV-C është kryesisht për shkak të jetëgjatësisë efektive të llambës dhe filtrit UV-C. Ndërsa llamba plaket, ajo prodhon më pak dritë UV-C dhe filtri bëhet më pak efektiv në bllokimin e dritës së dukshme. Kombinimi i këtyre dy faktorëve redukton sasinë e përgjithshme të UV-C që arrin sipërfaqen e synuar. Cili është ndryshimi midis UVC dhe UVV? UVC është një gjatësi vale e dritës ultravjollcë midis 200 dhe 400 nanometra (nm). Ky varg i gjatësive të valëve klasifikohet si "germicid" sepse është efektiv në vrasjen e baktereve, viruseve dhe mikroorganizmave të tjerë. UVV, nga ana tjetër, është një lloj drite ultravjollcë me një gjatësi vale midis 400 dhe 100 nm. Kjo gamë e gjatësive të valëve klasifikohet si "vakum ultravjollcë", sepse është efektive në zbërthimin e molekulave në ajër, por nuk është mikrobike. Cilat janë disa sfida të dezinfektimit UVC që janë hasur në spitale? Një nga sfidat kryesore të dezinfektimit UVC që është hasur në spitale është mungesa e njohurive për teknologjinë. Shumë anëtarë të stafit të spitalit nuk janë të njohur me mënyrën se si funksionon dezinfektimi me UVC dhe si mund të pastrojë në mënyrë efektive dhomat dhe pajisjet e spitalit. Si rezultat, ka pasur disa raste kur personeli i spitalit ka shkaktuar pa dashje dëmtime në dhoma ose pajisje gjatë përpjekjes për t'i dezinfektuar ato me dritë UVC. Një sfidë tjetër e dezinfektimit UVC është efekti i tij në lëkurën dhe sytë e njeriut. Ekspozimi i zgjatur ndaj dritës UVC mund të shkaktojë djegie, verbëri dhe probleme të tjera serioze shëndetësore. Për këtë arsye, personeli i spitalit që përdor pajisje dezinfektimi UVC duhet të marrë masa paraprake për t'u mbrojtur nga ekspozimi ndaj dritës. Së fundi, pajisjet e dezinfektimit UVC mund të jenë të shtrenjta, duke i bërë ato të kushtueshme për disa spitale. Përveç kësaj, pajisjet kërkojnë mirëmbajtje të rregullt dhe zëvendësim të llambave, gjë që mund të rrisë koston e përgjithshme të përdorimit të dezinfektimit UVC në një mjedis spitalor. Ku të blini dezinfektim UVC? Ne kemi punuar në paketat UV LED me UV L prodhuesit ed funksione, cilësi të qëndrueshme dhe besueshmëri, dhe kosto të përballueshme. Marka e klientëve mund t'i shtohet produkteve dhe paketimi mund të ndryshohet. e Kinës Tianhui Electric është prodhues i paketave UV LED. Artikujt tanë janë në kërkesë të lartë dhe çmimi dhe paketimi ynë janë konkurrues. Për të garantuar stabilitetin e tij, ne prodhojmë në seri. Ne jemi një linjë prodhimi plotësisht e automatizuar, me saktësi të lartë. Nën 2002 , Fabrika Tianhui Elektrike u krijua në një nga qytetet më piktoreske të Kinës, Zhuhai . Fusha jonë kryesore e ekspertizës është paketimi qeramik UV LED, i cili përfshin mbështjelljen UV LED. Konklusioni Bakteret dhe viruset mund të reduktohen me Dezinfektimi i ujit UV . Megjithatë, është e rëndësishme të kuptoni kufizimet e dezinfektimit UVC për t'u siguruar që po e përdorni atë në mënyrë korrekte. Dezinfektimi UVC nuk depërton thellë në sipërfaqe, kështu që është e rëndësishme të synoni zonat ku dihet se bakteret dhe viruset grumbullohen.
Dezinfektimi ultraviolet i ujit të pijshëm
Dezinfektimi ultraviolet i ujit të pijshëm
Publiku dhe organizatat rregullatore kanë filluar të përqafojnë aplikimin e dritës ultravjollcë (UV) si një alternativë. Dezinfektimi i ujit UV pastrimin e ujit. Furnizuesit e ujit tani e hulumtojnë shpesh këtë teknologji për të parë nëse ajo mund të zbatohet në procedurat e tyre të trajtimit kur ndërtojnë objekte të reja të trajtimit të ujit ose kur ndryshojnë ato të vjetra. Pse është i nevojshëm dezinfektimi i ujit? Për të mbrojtur shëndetin e publikut, uji i pijshëm duhet të dezinfektohet. Për të eliminuar ose bërë bakteret joaktive (patogjenë) që vërtet mund të shkaktojnë sëmundje te njerëzit dhe kafshët, të gjitha sistemet e ujit dhe të kanalizimit duhet të përdorin disa Dezinfektimi i ujit UV metodë. Fermat e gjedhëve, derrave dhe shpendëve varen nga trajtimi dhe kanalizimi i duhur i ujit. Uji i pastër është thelbësor për të gjithë jetën siç e njohim ne. Thjesht mendoni se si publiku nuk do të kishte kurrë mundësinë të shihte shumëllojshmërinë e bukurisë natyrore ujore që gjendet në akuariumet anembanë botës, nëse nuk do të ishin për sistemet e specializuara të mbështetjes së jetës ujore me jashtëzakonisht të sofistikuara Dezinfektimi i ujit UV proceset. Përndryshe, parqet ujore, dyqanet ushqimore dhe stacionet hapësinore do të ishin të pamundura. Merrni parasysh të gjitha përdorimet e ndryshme të ujit që keni hasur këtë mëngjes, thjesht duke shkuar në punë: një banjë, kafe në mëngjes, rrugë të pastra, etj. Pa dezinfektim përgjatë rrugës, të gjitha këto gjëra do të ishin të realizueshme. Dekontaminimi i ujit të pijshëm me dritë ultravjollcë Shëndeti i ju dhe i familjes suaj mund të jetë në rrezik nëse përdorni ujë nga burime natyrore, duke përfshirë digat, përrenjtë, gropat dhe rezervuarët e ujit të shiut. Sipas Departamentit të Shëndetësisë, i gjithë uji i prodhuar në mënyrë natyrale duhet të testohet dhe pastrohet me kujdes përpara se të përdoret për pije, not, mbushje pishinash dhe pishinash, përgatitje ushqimi ose gatim. Heqja e ndotësve mikrobiologjikë që mund të çojnë në sëmundje mund të arrihet duke përdorur teknologji të ndryshme të trajtimit të ujit. Një metodë e trajtimit të ujit që mund të përdoret për të eliminuar shumicën e ndotjes mikrobiologjike në ujë është drita UV. Dezinfektimi i ujit UV Megjithëse drita UV është përdorur me sukses për dezinfektimin e ujërave të zeza, përdorimi i saj në ujin e pijshëm është rritur në mënyrë dramatike gjatë dhjetë viteve të fundit për shkak të realizimit se është efikas në doza të ulëta për çaktivizimin e Giardia ose Cryptosporidium. Parimi i Parë i Fotokimisë, i cili thotë se vetëm drita (fotonet) e marra nga një organizëm mund të prodhojë në mënyrë efektive ndryshime fotokimike në trup, është e lidhur me efikasitetin e Dezinfektimi i ujit UV Një reaksion fotokimik nuk mund të shkaktohet dhe asgjë nuk mund të ndodhë nëse fotonet nuk kapen ndërsa lëvizin nëpër një material. Për të neutralizuar mikrobet, rrezatimi UV duhet të absorbohet. Rezulton se rrezatimi UVC ka efikasitetin më të madh të çaktivizimit për ADN-në dhe ARN-në qelizore, me efikasitetin më të lartë të çaktivizimit ndërmjet 245 – 275 mm. Duke dimerizuar nukleotidet e timinës, drita UV e absorbuar dëmton këto nukleotide dhe ndalon rritjen e qelizave duke parandaluar riprodhimin. Kur flasim për dozën e çaktivizimit UV, teknikët dhe rregullatorët e UV shpesh përdorin të njëjtën terminologji si ata që përdorin një vlerë Ct për oksidimin e biocideve si kloruri ose ozoni për të luftuar mikroorganizmat. Në terma më të saktë, doza UV përcaktohet duke shumëzuar periudhën e ekspozimit të organizmit me intensitetin UV. Amerikanët veriorë matën dozën më parë në njësi msec/cm2. Dozat e synuara të inaktivizimit të patogjenit janë hetuar dhe miratuar tërësisht nga organizatat ndërkombëtare të shëndetit publik. Për të siguruar që objektivat e trajtimit janë arritur, Administrata e Zbatimit të Drogës dhe shumica e kompanive këshillojnë ose praktikojnë përdorimin e disa teknologjive. Një metodë me shumë pengesa të Dezinfektimi i ujit UV përdoret në shumë impiante të trajtimit sipërfaqësor ku peroksidimi i ozonit përdoret për të përmirësuar procesin e bashkëprecipitimit dhe sedimentimit për reduktimin më të mirë të turbulltësisë dhe organizmit parazitar përpara reaktorëve ultravjollcë për Dezinfektimi i ujit UV dhe 48 - 72 orë për shpërndarje. Një emërtim i ndryshëm për të njëjtën gjë Dezinfektimi i ujit UV Proceset prodhuese industriale objektive, me pastërti të lartë, të tilla si ato të përdorura në prodhimin elektronik dhe farmaceutik, përdorin një qasje "shumë ndërhyrje" në operacione. Në varësi të kërkesave për cilësinë e ujit, sektorë të ndryshëm përdorin teknika membranore pas filtrimeve tradicionale, si osmoza e kundërt, ultrafiltrimi ose filtrimi i membranës me lustrim UV. Cilat janë përfitimet dhe disavantazhet e UV-së? Dezinfektimi duke përdorur rrezet UV ka përfitime të ndryshme. Ndryshe nga klori, ai nuk shton asnjë shije apo aromë në ujë. Kur krahasohet me klorin dhe dezinfektuesit e tjerë konvencionalë, ai nuk prodhon ndonjë toksik Dezinfektimi i ujit UV nënproduktet. Nuk rrit potencialin për përhapjen e baktereve në rrjetet e shpërndarjes. Giardia dhe Cryptosporidium janë dy patogjenë biologjikë që mund t'i çaktivizojë në mënyrë efikase. Është e rëndësishme të mbani parasysh disa kufizime. Për shembull, nëse nevojitet ose nevojitet një dezinfektues i mbetur, drita UV nuk e lë një të tillë në ujin e dezinfektuar siç do të bënte një dezinfektues i klorur. Ku mund të blej dezinfektimin e ujit? Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd., një nga profesionale UV Led Prodhuesit , e specializuar në dekontaminimin e ajrit UV LED, sterilizimin e ujit UV LED, printimin dhe shërimin me UV LED, UV led diodë, moduli UV led, dhe mallra të tjera. Ka një R të aftë&D dhe ekipi i marketingut për t'u ofruar konsumatorëve zgjidhje UV LED, dhe mallrat e tij kanë fituar gjithashtu lavdërimet e shumë klientëve. Me një të plotë Uv kryesuan prodhuesit Ecuria e prodhimit, cilësia dhe besueshmëria e qëndrueshme, si dhe kostot e përballueshme, Tianhui Electronics tashmë ka punuar në tregun e paketave UV LED. Nga gjatësitë e valëve të shkurtra në të gjata, mallrat përfshijnë UVA, UVB dhe UVC, me specifika të plota UV LED që variojnë nga fuqia e ulët në të lartë. FAQ A mbahet i dezinfektuar i gjithë sistemi i furnizimit me ujë? Jo, Dezinfektimi i ujit UV sistemet vetëm me ujë të pastër kur bie në kontakt me to. Rikontaminimi nga këputja e rrjedhës së prapme dhe sporet bakteriale (zhulja) mund të ndodhë sapo uji të dalë nga sistemi i dezinfektimit me rreze UV ​​sepse nuk ka mbetur antibakterial në ujë. Dezinfektimi i ujit UV sistemet vendosen gjithmonë sa më afër pikës së përdorimit në sisteme të mirë-projektuara të trajtimit të ujit. A duhet të pastroj gypat e sistemit të trajtimit të ujit pas njësisë UV? Po, një mikrobiom (ose zhul) mund të zhvillohet me kalimin e kohës në një sistem furnizimi me ujë të trajtuar me UV. Heqja e çdo biofilmi brenda tubave mund të kërkojë trajtim periodik me klor. Hapni të gjitha rubinetat për të mundësuar që uji i pishinës të kullojë plotësisht përpara se të shpëlani të gjithë tubat me një përzierje 1 mg/L ujë të klorur për të hequr biofilmat.
Përveç aplikimeve të dezinfektimit, LED-të UV janë gjithashtu të njohura në industrinë e sistemit të printimit LED UV
Përveç aplikimeve të dezinfektimit, LED-të UV janë gjithashtu të njohura në industrinë e sistemit të printimit LED UV
Përhapja e koronavirusit ka prishur ndjeshëm aftësinë e shoqërisë për të funksionuar normalisht dhe jetën e përditshme të njerëzve, duke i bërë ata të kenë frikë se mos preken nga mikroorganizmat. Teknologjia e dezinfektimit me diodë me llambë ultravjollcë të thellë u krijua në përgjigje të ndotjes gjithnjë e më të rëndë mjedisore. Ka arritur përparime të rëndësishme në dezinfektim dhe ka një gamë të gjerë aplikimesh të mundshme. Për shkak të përfitimeve të madhësisë kompakte, konsumit të energjisë dhe natyrës së ulët, miqësore me mjedisin dhe ndriçimit të shpejtë, pajisjet ultravjollcë UVC LED janë shfaqur si artikujt më të shitur për dezinfektim dhe sterilizim gjatë gjithë epidemisë. Biznesi i dritës UV, së bashku me UV LED Printim Sistemi industria, ka parë të gjitha mundësi për ndryshim dhe përmirësim si rezultat i zgjerimit të tregut UVC LED. Prezantimi i teknologjisë kurative të dritës LED UV në 2008 në Ekspozitën Gjermane të Pajisjeve dhe Teknologjisë së Printimit Drupa ishte e jashtëzakonshme dhe mori shumë vëmendje nga furnizuesit e UV LED Printim Sistemi pajisjet dhe shërbimet. E ardhmja e të provuarit të kurave në UV LED Printim Sistemi Industria do të dominohet nga teknologjia e dritës LED UV, sipas ekspertëve të industrisë që i kanë dhënë kësaj teknologjie nota të shkëlqyera. Çfarë lidhje ka teknologjia UV LED me sektorin e Sistemit të Printimit UV LED? Kur u pyet për UV LED Printim Sistemi teknologjia, shumica e njerëzve do të përmendin printera shtëpiake ose dyqane dublikate. Këto lloje printerësh, megjithatë, përfaqësojnë vetëm një pjesë të vogël të UV LED Printim Sistemi teknologjitë e disponueshme sot dhe aplikacionet për të cilat mund të përdoren. Të gjitha materialet e printuara —nga gazetat tek paketimi i letër-muri te etiketat e shisheve —kërkojnë të veçanta UV LED Printim Sistemi procedurat. Çfarë veçorie ndajnë të gjitha këto teknika? Tharja UV është procesi i shërimit të rrezatimit ultravjollcë (UV). Me këtë teknikë, UV LED Printim Sistemi mund të vazhdojë ndërkohë që boja po thahet. Ju lutemi kini parasysh se UV nuk përdoret shpesh për shtëpi UV LED Printim Sistemi meqenëse bojërat thahen duke përdorur nxehtësi të qetë. Në vend të kësaj, aplikimet kryesore për tharjen UV janë në shtypjen komerciale dhe industriale. Përfshirja e dritës UV në UV LED Printim Sistemi mund të bëhet në disa mënyra. Diodat që lëshojnë dritë, ose thjesht LED, kanë parë rritjen më të shpejtë teknologjike gjatë viteve të fundit. Nëse Sistemi i printimit UV Led Procedura kryhet në një sërë hapash, LED-të UV mund të vendosen ose pasi boja të jetë aplikuar në sipërfaqe ose në vende të ndërmjetme. Ndryshe nga llambat e zakonshme UV, luminescenca LED UV prodhohet kur elektronet kalojnë përmes një gjysmëpërçuesi (diodë) që lëshon energji në formën e protoneve. Lloji i materialeve të përdorura në gjysmëpërçues përcakton emetimin e dritës dhe, rrjedhimisht, gjatësinë e saktë të valës. Mekanizmi kimik i përfshirë në shërimin e bojërave me rrezatim ultravjollcë është i ndërlikuar. Përdorimi i një fotoiniciatori bazohet në lidhjen e kryqëzuar, e cila forcon bojën duke formuar lidhje të reja brenda oligomerëve. Një material i njohur si fotoiniciator reagon ndaj gjatësive të valëve dhe shkakton një proces kimik në të cilin disa lidhje shkatërrohen dhe të tjera krijohen. Pastaj, një rrjet i ngurtë tre-dimensional krijohet nga këto lidhje të reja. Bojëra ultraviolet LED për paketimin e ushqimit me pakicë: Përfitimet Një nga segmentet me rritje më të shpejtë të industrisë së printimit është përdorimi i bojrave UV-LED për një sërë aplikimesh të përgjithshme, si postera, katalogë dhe broshura. Edhe pse ende shumë e re, Sistemi UV LED ngjyrat për ushqimet e paketuara po bëhen gjithnjë e më të pëlqyera. 1) Pajtueshmëria e plotë e sigurisë ushqimore Siguria e klientit duhet të sigurohet në të gjitha proceset e prodhimit dhe përpunimit të ushqimit. Bojërat standarde UV duhet t'u përmbahen standardeve të sigurisë dhe migrimit për paketimin e drejtpërdrejtë. Bojërat LED-UV me migrim minimal janë të përshtatshme për t'u përdorur në shumë aplikacione të paketimit të ushqimeve të nivelit të lartë, pasi ato janë krijuar për të minimizuar hyrjen e përbërësve të bojës në ushqime. 2) Shkathtësi e jashtëzakonshme Kur përdorni bojëra LED-UV, një nivel më i lartë i tharjes është thelbësor, veçanërisht kur krijoni një shumëllojshmëri paketimesh të sigurta për ushqim pa etiketa shtesë. Duke qenë se printimi mund të aplikohet drejtpërdrejt në materialet e kontejnerëve si vaskat e ushqimit, filxhanët cilindrikë ose cilindrikë dhe shishet PET, çmimet e bojës LED-UV janë më të përballueshme. 3) Një mënyrë praktike për të ulur kostot Në përgjithësi, bojërat LED-UV vendosen shpejt dhe kanë një shkallë të ulët të mbetjeve. Të kombinuara me printueshmërinë fleksografike ose dixhitale, ato bëjnë të mundur përcaktimin e një gjatësie specifike printimi, duke ulur mbetjet dhe duke ofruar një ndjenjë më të saktë të kostos. Presat që përdorin teknologjinë LED-UV janë më pak të kushtueshme për t'u përdorur dhe mirëmbajtur pasi ato kanë më pak komponentë lëvizës që kërkojnë mirëmbajtje rutinë dhe jetëgjatësi më të madhe të llambës. Si rezultat, në krahasim me të tjerët UV LED Printim Sistemi metodat, kthimi nga investimi (ROI) është më i madh dhe ndodh më shpejt. 4) Besueshmëria Për shkak të reputacionit të tyre për besueshmërinë dhe shpejtësinë, aplikacionet flexo dhe inkjet zgjidhen shpesh. Paketimi i ushqimit UV LED Printim Sistemi me bojëra LED-UV mbështet këtë ide pasi prodhon volumin më të besueshëm me volum të ulët dhe të lartë UV LED Printim Sistemi teknikë, edhe kur bëhet shpejt. Makinat fleksografike janë veçanërisht të përshtatshme për bojërat LED-UV në situata të printimit ku shpejtësia është thelbësore, sepse ato prodhojnë një prodhim me cilësi të lartë për ushqimet e paketuara që nxjerrin luks dhe përsosmëri. 5) Një qasje ekologjikisht e shëndoshë Me një kërkesë më të ulët të energjisë gjatë tharjes, pa emetim smog dhe një reduktim 20% të përdorimit të bojës, procesi i tharjes me UV-LED është dukshëm më miqësor ndaj mjedisit sesa teknikat alternative të tharjes. Ndikimi i karbonit të kompanisë suaj do të jetë gjithashtu më i vogël, gjë që do t'ju ndihmojë të tregtoni markën tuaj si miqësore me mjedisin duke ulur kostot e energjisë. Nga ta blini sistemin tuaj të printimit UV LED UV LED? Ju duhet të mbështeteni te besueshmëria Prodhuesit e UV Led për një startim të lehtë dhe të besueshëm të paketimit. Nëse jeni në kërkim të një të tillë, me siguri jeni në platformën e duhur. Rruazat e dritës UVLED, panelet UVLED dhe zgjidhjet e personalizuara UVLED (gama e plotë UVC, UVB dhe UVA e mallrave UVLED) ofrohen të gjitha nga Tianhui, një furnizues i zgjidhjeve UV LED. https://www.tianhui-led.com/uv-led-system.html Aplikacioni përfshin përdorimet e mëposhtme të biznesit: Bakteriostaza e thellë oqeanike e Dezinfektimi i ujit UV ; sterilizimi i ujit të rrjedhshëm i Dezinfektimi i ujit UV ; Dezinfektim ajri ; Disinfektimi i ajrit sterilizimi i kondicionuar; Sterilizimi UVC LED. UVB LED: Kujdesi për lëkurën, suplementet e kalciumit për fizioterapi dhe zhvillimin e bimëve. UVA LED: Kartëmonedha që do të numërohet dhe verifikohet, hetime kriminale kundër falsifikimit, zbulim mjekësor, kurthe mushkonjash dhe insektesh, zbulim i lodhit dhe bizhuterive, makina ekspozimi, shërim i ngjitësit industrial, shërim i printimeve, shërim i bojës me spërkatje, shërim i bojës, kurimi i fibrave optike, printimi 3D, litografia etj.
Kërkimi i Zbatimit të UV LED në Sterilizimin dhe Dezinfektimin-Pastrimin e Ujit
Kërkimi i Zbatimit të UV LED në Sterilizimin dhe Dezinfektimin-Pastrimin e Ujit
UV-LED, ose diodat që lëshojnë dritë ultravjollcë, janë bërë një teknikë praktike për dezinfektimin e ujit gjatë dhjetë viteve të fundit. Përparësitë e llambave tradicionale UV të merkurit ndaj kimikateve Dezinfektimi i ujit UV Teknikat janë ende atje me UV-LED, por ato gjithashtu heqin disa të meta. Teknologjia e Sterilizimit Aplikime të shumta të Sterilizimi UV LED teknologjia mund të gjendet në jetën e përditshme. Për shembull, përdoret në ushqim, mjekësi, ujë dhe sistemet e ujërave të zeza. Kimikatet, nxehtësia, rrezatimi UV dhe ozoni përdoren shpesh Sterilizimi UV LED teknikat. Për shkak të thjeshtësisë së tyre, kimikatet (të tilla si klori, peroksidaza, etj.) përdoren shpesh për Sterilizimi UV LED ; megjithatë, ato mund të kenë efekte të pafavorshme, si ndryshimi i cilësisë së objektivit. Disavantazhi i përdorimit të klorit për Sterilizimi UV LED është prodhimi i kimikateve me erë të keqe dhe bio të rrezikshme. Uji nuk mund të mbajë rrezet ultravjollcë dhe ka pak ndikim në ekosistem. Për më tepër, nuk rezulton në rezistencë ndaj antibiotikëve bakterial. Kështu, Sterilizimi UV LED , e cila kohët e fundit është shfaqur në qendër të vëmendjes si një alternativë klorinimi, pastron në mënyrë efektive pa përbërje kimike. Llambat UV, të tilla si llambat relativisht të ulëta dhe mesatare me avull merkur, përdoren në teknikat tradicionale të sterilizimit UV. Këto përdoren në laboratorët biologjikë dhe objektet mjekësore për të dezinfektuar mjediset dhe pajisjet e punës. Për sa i përket efikasitetit të përthithjes së UV-së nga ADN-ja, dritat UV lëshojnë UV në një gjatësi vale specifike, e cila përputhet shumë ngushtë me majat e kurbës së efikasitetit anti-mikrobik. Rrezatimi UV me një frekuencë prej 365 nm kategorizohet si UV-A (320-400 nm), dhe UV-A ka më pak potencial dëmtimi sesa UV-C (100-280 nm). Një UV-LED prodhon dritë me një gjatësi vale prej 365 nanometra, e cila është më pak e dëmshme për sytë dhe lëkurën e njeriut sesa një llambë me një gjatësi vale 254 nanometër. Për më tepër, për shkak se UV-LED është pa merkur, nuk ka efekte negative në mjedis ose në njerëz. Një sterilizues i vetëdijshëm për mjedisin është një UV-LED. Mërkuri, i cili është i dëmshëm për mjedisin dhe shëndetin e njeriut, është i pranishëm në llambat me avull merkuri. Sterilizuesit UV duhet të bëhen që të përshtaten me formën e llambave, të cilat shpesh janë të mëdha dhe zënë shumë hapësirë. Kështu, pa përdorur materiale të rrezikshme, të reja Sterilizimi UV LED pajisjet me konsum të ulët të energjisë mund të krijohen në forma dhe madhësi të ndryshme. Krahasimi i LED UV me LED konvencionale; S UV-LED janë më elastike, më të vogla dhe pa merkur sesa homologët e tyre konvencionalë. Ato gjithashtu zgjasin më shumë dhe arrijnë fuqinë e plotë më shpejt. Këto përfitime, me kohë nisjeje pothuajse të menjëhershme dhe gjatësi vale të personalizueshme, ofrojnë dizajne të reaktorëve UV-LED me fleksibilitet të madh dizajni. Pavarësisht këtyre përfitimeve, aplikimet konvencionale të reaktorëve UV-LED janë përqendruar në rrjete më të vogla, të cilat janë joefektive për trajtimin e ujit komunal. Për shkak të madhësisë së tyre modeste, e cila varion nga 1 deri në 4 mm, UV-LED-të mund të pozicionohen për të lëshuar rrezatim në drejtime të ndryshme. Krahasuar me llambat konvencionale UV, këto modele rrezatimi shumë të përqendruara lejojnë më shumë opsione orientimi dhe për rrjedhojë, reaktorë unikë të ndarjes. Përsëri Dezinfektimi i ujit UV , UV-LED-të kanë treguar të jenë të paktën po aq efektive sa llambat UV të reduktuara (LPUV) në një spektër të gjerë frekuencash anti-mikrobike (p.sh. 250 –285 nm). Këto variabla po përmirësohen vit pas viti. Përdorimi i gjerë i teknologjisë së duhur të kanalizimeve UV-LED është kufizuar nga kostot e larta fillestare, fuqia e dobët e prodhimit dhe efikasiteti i ulët i fasadës. Si rezultat, përdorimi i teknologjisë ka qenë kryesisht i kufizuar në aplikimet e grupeve në shkallë të vogël në pikën e përdorimit, ku mangësitë e teknologjisë kapërcehen me periudha të zgjatura ekspozimi për të arritur dozën e nevojshme UV. Megjithatë, krijimi i reaktorëve të parë në shkallë të plotë UV-LED që mund të përdoren në punët e ujit komunal (WTW) është bërë i mundur nga përparimet e shpejta në teknologjinë UV-LED dhe optimizimi i dizajnit dhe performancës së reaktorëve. Reaktorë të tillë janë bërë nga një tub qelqi kristali me UV-LED të vendosura në një seri përgjatë skajit të cilindrit, i cili lejon që drita UV të hyjë në ujin që rrjedh nëpër reaktor. Kontrolli termik realizohet duke shpërndarë nxehtësinë e prodhuar nga LED-të që funksionojnë duke përdorur një sistem qarkullimi të lëngjeve që rrethon enën e reaktorit. Biodosimetria Për të përcaktuar nëse UV-LED mund të përdoren për shkallë të gjerë Dezinfektimi i ujit UV, një vlerësim i saktë i Dezinfektimi i ujit UV kërkohet efikasiteti i reaktorëve në shkallë të plotë. Biodosimetria është metoda aktuale e vërtetimit për reaktorët konvencionalë UV (duke përdorur llambat e merkurit) Në këtë kontekst, vlerësimi i ndjeshmërisë së një mikroorganizmi testues zëvendësues ndaj ekspozimit ndaj UV-së mbi doza të ndryshme me kinetikë aktivizimi të kalibruar quhet biodosimetri. Kurba e dozës-përgjigje për reaktorët UV përcaktohet në mënyrë tipike nëpërmjet testimit të rrezeve të kolimuara duke përdorur mikroorganizmin e ujit të testuar. Një dozë relative e reduktuar (RED) (mJ/cm2) llogaritet duke përdorur lakoren e kalibruar dhe çaktivizimin e matur të biodosimetrit. Kurba e dozës-përgjigje UV për reaktorët Organizmi i sfiduar duhet të rritet në mënyrë të ngjashme nga i njëjti stok mikroorganizmash. Një kurbë e reagimit ndaj dozës UV për reaktorët krijohet si rezultat i operacionit dhe tregon dozën e reduktimit për çdo inaktivim log të arritur në shkallë të plotë. Për më tepër, qasja përfshin transmetimin UV (UVT) në llogaritjen e dozës UV, duke standardizuar kurbat e reagimit ndaj dozës UV të reaktorit në nivele të ndryshme treguese të cilësisë së ujit të bazuara thjesht në UVT. Prandaj, qëllimi kryesor i kësaj pune ishte të përcaktonte performancën e sistemit UV-LED duke përdorur mikroorganizma testues zëvendësues dhe duke e krahasuar atë me atë të llambave tradicionale UV. Cryptosporidium spp zgjodhi Cryptosporidium spp. si organizmi ynë i synuar pasi që UV aplikohet shpesh në situata me një probabilitet më të madh të incidencës së Cryptosporidium. Faktorët e rrezikut për Cryptosporidium përfshijnë praninë e tyre në ujërat burimore, rezistencën ndaj klorit (kohëzgjatjet e raportuara të kontaktit të klorit të 1000 –10,000 mg min/L), dhe prirje për të shmangur pirjen e ujit të filtruar për shkak të madhësisë së tyre të vogël (4 –6 m). Trajtimi i inaktivizimit UV për Cryptosporidium parvum është 0,16 cm2/MJ, që është dukshëm më pak se konstantja përkatëse për klorin e lirë. Nga mund ta blini sterilizimin tuaj UV LED UV LED? Ne me siguri ju kemi të mbuluar nëse kërkoni të besueshme UV L prodhuesit ed . Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd., një nga prodhuesit kryesorë UV LED, i specializuar në dekontaminimin e ajrit UV LED, ujin UV LED Sterilizimi UV LED , Sistemet e printimit dhe shërimit me UV LED, diodë UV LED, modul UV LED dhe mallra të tjera. https://www.tianhui-led.com/sterilization-module.html Ka një R të aftë &D dhe ekipi i shitjeve për t'u ofruar konsumatorëve UV LED Solutions, dhe mallrat e tij kanë fituar gjithashtu lavdërimin e shumë klientëve. Me një prodhim të plotë, cilësi dhe besueshmëri të qëndrueshme dhe kosto të përballueshme, Tianhui Electronics ka punuar në tregun e paketave UV LED.
Ndriçimi me rruaza me llambë LED me fuqi të lartë nuk është po aq i thjeshtë sa shkëlqen
Ndriçimi me rruaza me llambë LED me fuqi të lartë nuk është po aq i thjeshtë sa shkëlqen
Nga këndvështrimi i dizajnit, flisni për dizajnin e llambave LED me fuqi të lartë, dhe nga këndvështrimi i arkitekturës, ndriçimi i llambave LED me fuqi të lartë, i cili mund të jetë këndi i zgjedhur nga shumë inxhinierë. Po sikur të duhet të flasim më thellë? A ka ndonjë kënd që na bën të derdhim? “Në mënyrë të rreptë, ajo që ne projektojmë nuk janë rruaza të llambave LED me fuqi të lartë, por shkëlqimi i rruazave të llambave LED me fuqi të lartë në fasada të ndryshme në çdo hapësirë. “Kur diskutojmë për planin e ndriçimit, ne kemi shumë seksualitet për shkallën e natyrës së vëzhgimit, por kjo është vetëm sipërfaqja që e njeh atë, dhe ju duhet ta dini pse. zonjushe. Shumë mistere të fshehura, ndoshta do t'ju bëjë të gëzuar papritmas dhe papritmas ta kuptoni. Herën e fundit folëm për formulimin e vlerës standarde të rruazave të llambave LED me fuqi të lartë bazuar në vlefshmërinë perceptuese vizuale, kështu që këtë herë do të hedhim një vështrim, çfarë lloj marrëdhënieje midis këtyre rruazave të ndryshme të llambave LED me fuqi të lartë, për sa i përket Dizajni i ndriçimit të rruazës së llambës LED me fuqi të lartë, pse ekziston një ekzistencë "etike"? Le të hedhim një vështrim në marrëdhëniet midis Errësirës dhe Mingming: Kur kjo duhet të jetë dhe errësirë, kur njerëzit papritmas hyjnë në errësirë ​​në një mjedis të ndritshëm për një kohë të gjatë, nuk shihet asgjë në fillim. Pas një periudhe kohe, ndjeshmëria vizuale Vetëm atëherë u rrit gradualisht dhe gradualisht mund të shohë objekte në errësirë. Ky fenomen quhet i errët. Autori: Tianhui- Disinfektimi i ajrit Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led Autori: Tianhui- Dezinfektimi i ujit UV Autori: Tianhui- Zgjidhje UV LED Autori: Tianhui- UV Led diode Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led diodes Autori: Tianhui- UV Led moduli Autori: Tianhui- UV LED Printim Sistemi Autori: Tianhui- Gjatë mushkonja UV LED LE
[Burimi i dritës me pikë UVLED] TIANHUIUIUVLED Burimi i pikës së dritës Karakteristikat e kokës së nxjerrjes dhe parametrat e performancës
[Burimi i dritës me pikë UVLED] TIANHUIUIUVLED Burimi i pikës së dritës Karakteristikat e kokës së nxjerrjes dhe parametrat e performancës
1. Karakteristikat e produktit të burimit të dritës me pikë UVLED Tianhui: 1. Përdorimi i rruazave të llambave aziatike japoneze origjinale të importuara japoneze, energji të lartë, besueshmëri të lartë dhe jetë të gjatë; Dizajni i shkëlqyeshëm i shpërndarjes së nxehtësisë siguron që rruazat e llambës të punojnë në mënyrë të qëndrueshme brenda një diapazoni të caktuar të temperaturës; 4. Përvetësoni kabllo të buta të larta, jetë të gjatë dhe anti-ndërhyrje, të cilat mund të jenë të përshtatshme për aplikacione të automatizuara që duhet të lëvizin. Së dyti, forma e kokës së rrezatimit: Tianhui vetë-pikë e ftohtë, burim drite koka drite Tianhui me ajër të ftohur me pikë burimi drite koka tre, gjatësi vale 365 nm pika e dritës dhe parametri i fuqisë së dritës: madhësia e pikës së dritës (mm) 4 8 10 15 20 maja fuqia e dritës (mw/cm2) 8000250015001000700450 Lartësia e rekomanduar e radios (MM MM MM ) 12-1515-2015-2035-4045-5050-55 4. Parametra të tjerë: gjatësia e linjës së lidhjes 1,5 m ose pararendësi i jetës së personalizuar Pume një temperaturë dhe lagështi rreth 20000h 0-50 C 20%-85%RH konsumi i vetëm i energjisë prej rreth 4W Metoda e drejtimit Metoda e shpërndarjes së nxehtësisë PWM është e ftohtë ose e ftohtë Autori: Tianhui- Disinfektimi i ajrit Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led Autori: Tianhui- Dezinfektimi i ujit UV Autori: Tianhui- Zgjidhje UV LED Autori: Tianhui- UV Led diode Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led diodes Autori: Tianhui- UV Led moduli Autori: Tianhui- UV LED Printim Sistemi Autori: Tianhui- Gjatë mushkonja UV LED LE
[Aplikimi] Aplikimi i pajisjes shëruese UVLED në orët inteligjente
[Aplikimi] Aplikimi i pajisjes shëruese UVLED në orët inteligjente
Me listimin dhe përditësimin e vazhdueshëm të pajisjeve inteligjente, orët inteligjente tani po pushtojnë shpejt jetën tonë të përditshme, veçanërisht orët e fëmijëve mund të kuptojnë pozicionin e fëmijëve në kohë reale dhe të komunikojnë me fëmijët në çdo kohë. Kujdestari është në fakt kërkesa më themelore për orët inteligjente të fëmijëve. Në procesin e prodhimit të këtij produkti, pajisja e kurimit UVLED luan një rol shumë të rëndësishëm. Kamera në orën e fëmijëve do të klikojë një xhiro me ngjitës UV për të luajtur një rol të mirë mbrojtës. Pas ngjitjes, pajisja e kurimit UVLED do të ngurtësohet. Pajisja e kurimit UVLED e prodhuar nga kompania jonë është e thjeshtë, kursen energji dhe mbron mjedisin. Tianhui Technology Development Co., Ltd. e specializuar në zhvillimin, prodhimin, shitjen dhe shërbimet teknike të pajisjeve të kurimit UVLED dhe është një prodhues profesionist i burimeve të dritës UVLED. Që nga themelimi i kompanisë, Tianhui Technology, e cila ka punonjës të shkëlqyeshëm, i kushton rëndësi të madhe investimit në kërkimin dhe zhvillimin e teknologjisë, burime drite UVLED të krijuara sipas porosisë, me cilësi të lartë, efikase dhe që kursen energji për klientët. Konsumatorët ofrojnë produkte të qëndrueshme dhe efikase. Autori: Tianhui- Disinfektimi i ajrit Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led Autori: Tianhui- Dezinfektimi i ujit UV Autori: Tianhui- Zgjidhje UV LED Autori: Tianhui- UV Led diode Autori: Tianhui- Prodhuesit e UV Led diodes Autori: Tianhui- UV Led moduli Autori: Tianhui- UV LED Printim Sistemi Autori: Tianhui- Gjatë mushkonja UV LED LE
nuk ka të dhëna
një nga furnizuesit më profesionistë UV LED në Kinë
Na kontaktoni

+86-0756-6986060

@Thuvled.com.

 +86 13018495990

@Thuvled.com.

+86-0756-86743190


Mund të gjesh.  Ne këtu.
Nr 2207B, Ndërtesa Vanke Yingxin, Rruga Shihua West Nr. 66, rrethi Xiangzhou, Zhuhai, Guangdong, Kinë 
E drejta e autorit © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -www.tianhui-led.com | Harta e faqes
bisedë në internet