ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

[Моќ на УВ светлина] Како да се избере моќноста на изворот на УВ светлина

Како да се контролира излезната моќност на изворот на УВ светлина, нашиот контролер Tianhui генерално користи напојување со постојана струја, што ја менува излезната моќност на изворот на УВ светлина со менување на излезната моќност на напојувањето со постојана струја. Големината на излезната моќност генерално се одредува според енергијата што ја бара производот (УВ лепак, мастило) за да се одреди излезната моќност на изворот на УВ светлина. Малата моќност ќе предизвика зацврстување на производот. Прекумерната излезна моќност ќе предизвика склероза на производот. Неопходно е да се избере соодветна моќност на изворот на УВ светлина. Изборот на вистинската излезна моќност во голема мера ќе го подобри ефектот на зацврстување, ќе ја подобри ефикасноста на производството, ќе ги намали непотребните трошоци што ќе ги намалат непотребните трошоци. Контролерот на Tianhui користи технологија за дигитално осветлување, која може да изведе неспоредливо осветлување од 10%-100%, со што ја подобрува точноста на прилагодувањето на оптичката моќност и е фаворизирана од клиентите. Како да ја прилагодите моќноста на светлината? Можеме да ги видиме спецификациите на лепилото, енергијата (MJ) потребна за стврднување на лепилото на него. Формула за енергија: Енергија = моќност x време, можеме да ја пресметаме големината на моќноста, моќноста/времето на двата параметри од формулата за енергија, го користиме мерачот на светлина за моќност за да извршиме прилагодување на моќноста. На пример: потребата за лепак За време на стврднување 3000mj потребни се 5S, така што: моќност = 3000/5 = 600mW/cm^2 Ова е споредба на нашата вистинска мерна вредност и теоретска вредност.

[Моќ на УВ светлина] Како да се избере моќноста на изворот на УВ светлина 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
[Нова технологија] Комуникација со опрема со извор на светлина UVLED во посебна средина
[Нова технологија] Комуникација со опрема со извор на светлина UVLED во посебна средина
Неодамна, некои клиенти сакаат да користат UVLED облоги за нанесување на производот и да го стават процесот на реакција во посебна средина. Имајќи предвид дека работниците не можат да ракуваат со опремата директно пред UVLED уредите, нашата компанија разви UVLED уред со мрежна комуникација со мрежна комуникација. Мрежната комуникација го прифаќа протоколот за пренос на TCP/IP, познат и како протокол за мрежна комуникација. Тој е најосновниот протокол за комуникација во користењето на мрежата. Протоколот за пренос на TCP/IP ги специфицира стандардите и методите на комуникација во секој дел од Интернетот. Покрај тоа, протоколот за пренос на TCP/IP е два важни протоколи кои обезбедуваат навремен и целосен пренос на информации за мрежните податоци. Протоколот за пренос на TCP/IP е строго четирислојна архитектура. Слојот на апликацијата, транспортниот слој, мрежниот слој и слојот за податочна врска вклучуваат сите. Методот за контрола на производот UVLED на нашата компанија има контрола на екран на допир и компјутерска контрола. Програмата започнува да добива приспособена мрежна IP адреса за поврзување со компјутерот. Исто така, може да контролира повеќе операции на UVLED уреди во исто време. Ако барате и UVLED уред што го користите во посебна средина или сакате да користите компјутер за работа, тогаш ова е цврстиот UVLED уред што го заслужувате. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
UV LED Filial Line UV LED машина за лекување
UV LED Filial Line UV LED машина за лекување
Широко се користи UVLED опремата за стврднување. Соодветно на различни барања, UVLED машината за лекување има различни форми. Опремата за лекување во форма на склопна линија е најчестиот тип. Нашата слика подолу се производите на Tianhui како пример за воведување на UVLED опремата за стврднување на монтажната линија. Уредот е главно преку ротација на склопната линија за пренос на производот до изворот на светлина UVLED. Следното е дел од уредот. 1. Основни компоненти на изворите на светлина, опрема за лекување. 2. Линијата за склопување ќе ги испрати предметите што треба да се осветлат под изворот на светлина. 3. Контролор, контролирајте го прекинувачот за извор на светлина и излезната моќност 4. Прекинувач за итно стопирање. Кога ќе се појави абнормална ситуација, притиснете го прекинувачот за да престанете да работи. 5. Брзината ја контролира брзината на склопната линија. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Power] Вовед во двигателот на клучната компонента на UVLED опремата за стврднување
[Power] Вовед во двигателот на клучната компонента на UVLED опремата за стврднување
Перформансите на уредот за стврднување UVLED во голема мера се поставени на перформансите на напојувањето. Затоа, дизајнот на напојувањето е многу важен. Оваа статија го комбинира развојното искуство на компанијата на Тианхуи за да разговара за неколку најчесто користени тополошки структури на напојувањето со UVLED погон. 1. Тополошкото коло BUCK со приспособувач од типот BUCK е коло за сечење од типот на запишување. Неговиот излезен напон е секогаш помал од влезниот напон (т.е. VO Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[УВ печатење] Разликата помеѓу лепењето со УВ и традиционалното лекување
[УВ печатење] Разликата помеѓу лепењето со УВ и традиционалното лекување
Основниот принцип на зацврстувањето на УВ е да се користи зрачење со УВ ултравиолетова светлина за да се направат молекулите на материјалите чувствителни на светлина да се распаднат за да формираат високо активен атом или високоактивна атомска група. Конечно да се постигне целта на молекуларната полимеризација со вкрстено поврзување. Сувоста на УВ мастилото е процес на оптичка хемија. Брзината на светлината е 3 10km/s, што предизвикува време на хемиско поврзување за неколку секунди, а брзината на печатење е 5.000 парчиња на час. Различни оптички реакции и термички реакции се различни. Енергијата на активирање на топлинските реакции доаѓа од молекуларни судири, што е подолго, а енергијата на активирање на оптичките реакции доаѓа од оптичката енергија. Затоа, оптичкото лекување со ултравиолетово зрачење заштедува многу повеќе време отколку традиционалното лекување со термичка реакција, а готовиот производ може директно да акумулира пратки, што е многу погодно. Покрај тоа, UV оптичко зацврстување УВ мастило и традиционалното мастило суво и повеќе заштеда на енергија и заштита на животната средина. Лекување со ултравиолетова светлина, особено ЛЕД-тип УВ оптичко лекување, освен за производство на валидни УВ ултравиолетови зраци, инфрацрвените и озонот во основа не се произведуваат. Исто така е особено пријателски настроен кон производствената работилница. Не произведува инфрацрвени зраци. Тоа значи дека нема да произведува посебни калории. Најновата опрема за лекување мастило со УВ на Tianhui ќе стане главна сила за лекување мастило со УВ во иднина! Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV Wood Paint] Производителот ви кажува да изберете UVLED извори на светлина Повеќе заштеда на енергија и заштита на животната средина
[UV Wood Paint] Производителот ви кажува да изберете UVLED извори на светлина Повеќе заштеда на енергија и заштита на животната средина
Тој е многу различен од оној на компонентите на високо ниво како што е дрвениот под. УВ сликањето е многу различно. Поради различните форми и големината на бојата за дрвени мебел, бојата за дрвени мебел често содржи тридимензионална комплицирана тродимензионална структура како што е врежаното вдлабнување. Само премази со прскање може да се користат за решенија за изградба на универзална технологија, но можете да користите извори на светлина за лекување со УВ за обработка во локални регулаторни компоненти. Во моментов, во облогите за мебел може да се изберат само UV премази на база на вода. Изворите на LEDUV светлина на лицето се зацврстуваат со UV премази на база на вода. Во суштина, сè уште е технологија за зацврстување Photo-Curing. Затоа лесно може да ја постигне цврстината на бојата од 2H-3H или повеќе, како и високиот сјај и високиот степен на густина, што создава дрвена заштита и естетски ефект со одлични перформанси. LEDUV оптичкото лекување е пред сè, ниска цена, а второ, заштедата на енергија и заштитата на животната средина го постигнаа екстремното. Тоа е поддршка на бојадисувањето на дрвениот мебел за заштита на животната средина. Оваа технологија ги надминува недостатоците на недостатокот на традиционална изведба на облогата за термичко стврднување со вода. Во исто време Степенот на слобода и ефект, кој исто така ги има предностите на ниската цена, зачувувањето на енергијата и намалувањето на емисиите и зелената заштита на животната средина. Големата демонстративна промоција на оваа иновативна технологија навистина ќе го реши проблемот со загадувањето на традиционалната индустрија за мебел од изворот. Што е уште поважно, додека се намалува заштедата на енергија и намалувањето на емисиите, тоа ќе ја подобри ефикасноста на производството и економските придобивки од индустријата за мебел во мојата земја. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Машина за лекување со ултравиолетови зраци] Овој начин да изберете машина за лекување со УВ е подобар
[Машина за лекување со ултравиолетови зраци] Овој начин да изберете машина за лекување со УВ е подобар
Неодамна, некои клиенти се јавија да се консултираат со машини за стврднување на UV лепак. Некои клиенти исто така споменуваат дека брзината на стврднување е доволно брза. Со континуираниот развој на автоматизираното производство и конкуренцијата во индустријата, колку е поголема брзината на лепилото, толку подобро. Се разбира, ако сакате УВ лепилото да се стврдне побрзо, мора да го изберете УВ лепилото и потпорната машина за стврднување на УВ лепак. Сè додека ја изберете вистинската машина за лекување, брзината на стврднување исто така може да се задоволи. 1. При изборот на машина за лекување со УВ, прво мора да ја разберете машината за лекување на УВ лепилото што го користевте. 2. Изберете сигурен производител на UV лепак за да го намалите квалитетот и загубата на време предизвикани од дефект, одржување и замена. Ефективното време на зацврстување на формалната машина за стврднување на UV лепак е околу 20.000 часа. Трето, истакнување на UV лепак машина за лекување, побрзо побрзо. Машината за лекување на UV лепак на Tianhui има три типа на ленти: 365, 395 и 405 UVLED машини за лекување, а моќта на зрачење е различна. Клиентите можат да не контактираат ако сакате да направите свој тест за ефектот на стврднување на лепак. Можете директно да дојдете во нашата компанија за тест на лепак. Машината за лекување на лепак со УВ зраци на Тианхуи има различни модели од кои клиентите можат да изберат. Верувам дека секогаш постои некој што може да ги исполни вашите барања. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV LED жица извор на светлина] Карактеристиките на светлосните точки на UV LED линија извори на светлина
[UV LED жица извор на светлина] Карактеристиките на светлосните точки на UV LED линија извори на светлина
Дефиницијата на секој производител на извори на светлина од линијата UVLED е различна, генерално се однесува на извор на светлина со ширина на светлина помала од 10 mm или 15 mm и неограничена должина. Изворите на светлината на UVLED линијата генерално го распоредуваат UVLED во еден ред и додаваат тркалезна кварцна леќа слична или полукружна кварцна леќа во насока што емитува светлина UVLED, така што тркалезните светлосни точки емитувани од секој UVLED се протегаат во овални точки низ леќата. . Јачината на светлината во центарот на светлосните точки е посилна од двете крила на елипсата, но се додека двете соседни LED диоди се испразнети правилно, двете крила на соседните овални светлосни точки се преклопуваат едно со друго, така што силата на светлината на двете крила ќе се зајакне, а силата на двете крила ќе се зајакне. Насока) Формира релативно рамномерен интензитет на светлина. Како што е прикажано на сликата подолу: Во кратката оска (правец на ширина на светлосни точки), бидејќи нема ефективен ефект на суперпозиција, таа ќе ги прикаже високите страни на високата страна на средната и кривата на нискиот параболичен интензитет на светлина. Се разбира, можеме да го промениме обликот на параболичната линија преку светлиот агол на зрната на светилката или дијаметарот на леќата. Сликата подолу ја покажува кривата на интензитетот на светлината на долгата оска и кратката насока на вратилото во одредена линија (сината и црвената боја претставуваат различни светлосни зрна со различни светлечки агли): долгото вратило) Интензитетот на светлината на интензитетот на светлината во насока на насока Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV LED Life] Како да се подобри животниот век на UV LED машината за лекување
[UV LED Life] Како да се подобри животниот век на UV LED машината за лекување
Животниот век на мониста на UVLED светилки е генерално 20.000 часа. Може ли UV LED да работи 20.000 часа нормално? За време на употребата, поради феноменот на дефект на светлината, животот на UV LED машината за лекување ќе биде сериозно засегнат. Светлосното распаѓање е главно за одредување на двата фактори. Температурата на UVLED чипот и работната средина на монистрата. Затоа, за да се подобри работниот век на UVLED, треба да се направат следните три работи: 1. Користете висококвалитетни UVLED чипови. 2. Направете го системот за ладење на UVLED машината за стврднување и оставете ја зрната на светилката да работи на вистинската температура. 3. Контролен интерфејс на интеракција човек-компјутер. Кога силното светло светло се намалува, излезната моќност на напојувањето соодветно се зголемува за да се подобри целта за подобрување на светлината. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UVLED дисипација на топлина] Ова лето, треба да посветите повеќе внимание на ладењето на UVLED машините за лекување
[UVLED дисипација на топлина] Ова лето, треба да посветите повеќе внимание на ладењето на UVLED машините за лекување
Во последно време високите температури, повеќето делови од земјата се обвиени со температура над 35 степени. Топлината може да направи луѓето да се чувствуваат непријатно, како и UVLED машината за лекување. Тианхуи се надева дека новите и старите клиенти ќе завршат добро со топлотниот удар и ладењето, и не заборавајте за ладењето на UVLED машините за лекување! УВЛЕД машината за стврднување се трансформира од зрнца на UVLED светилки за да генерира ултравиолетова светлина откако ќе се трансформира фотоелектричната конверзија. Кога зрната на UVLED светилките се трансформираат во фотоелектрична конверзија, поголемиот дел од конверзијата на електричната енергија станува топлинска енергија. Откако температурата на зрната на UV LED светилката ќе се подигне до одреден степен, ќе има многу негативни ефекти, вклучително и повлекување на брановата должина, мртва ламба, намалена радикална јачина итн. Затоа, производителите на UVLED се обидуваат да најдат подобри решенија за дисипација на топлина. Во моментов, на пазарот постојат два вообичаени начини за разладување. Основата на методот на ладење на UVLED машината за лекување е нејзиниот структурен дизајн и избор на материјал. Тианхуи има искусни конструктивни инженери и топлински инженери. Она што треба да се забележи во ова е дека разумниот метод на дисипација на топлина не значи дека порастот на температурата на UVLED машината за лекување е многу низок, туку дека порастот на температурата на машината за лекување UVLED се контролира во разумен опсег. Животот. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[УВ ЛЕД дисипација на топлина] УВ ЛЕД машина за лекување Вода Дисипација на ладна топлина Предности и недостатоци
[УВ ЛЕД дисипација на топлина] УВ ЛЕД машина за лекување Вода Дисипација на ладна топлина Предности и недостатоци
Во работата на UVLED машината за стврднување, околу 30% од електричната енергија ќе се претвори во светлосна енергија, а 70% од другата електрична енергија ќе се претвори во топлинска енергија. Ако оваа топлинска енергија не може да се дистрибуира навреме, тоа ќе предизвика температурата да расте долго време, што ќе влијае на животниот век на монистрата и животниот век на зрната на светилката. Стабилноста на емитување светлина, па како да се испуштат овие калории навреме е исклучително важна за UVLED машините за лекување. Постојат два вида на дисипација на топлина, ладно и водено ладење. Овде накратко воведуваме водено ладење. Типот со водено ладење е дизајниран во изворот на светлина. Преку протокот на вода се одзема топлината што ја создава UVLED машината за лекување. Главно ги има следните предности: 1. Капацитетот за оптоварување на топлина е силен и може брзо да одземе многу калории. 2. Мал шум. Секако, ги има и следните недостатоци: 1. Цената е релативно висока и треба да се додаде машина за ладење на вода. 2. Треба да се зголеми соодветниот простор, а незгодно е да се движите. Затоа, во големите UVLED извори на светлина на лицето, ни се претпочитаат водено ладење и дисипација на топлина. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

 +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.  Тука сме.
бр. 2207B, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина 
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет