ODM/OEM услуги на различни модули за дезинфекција на воздух и вода и севкупни UV LED (UVA.UVB.UVC.UVV) решенија.

[Принцип] Принцип за оптичко стврднување UVLED

Длабоко зацврстување на ултравиолетовото зрачење, главниот услов е молекулата да апсорбира светлосна квантност со доволна енергија и да стане стимулирачка молекула, да се распадне на слободни радикали или јони, така што незаситените органски материи може да се агрегираат, прокладираат и да се вкрстат постигне целта на зацврстување Суштина Меѓу нив, UVLED енергијата на светлината предизвикана од напојувачкиот агенс во УВ облогите ја надминува или помала од потребната енергија. 1. Ако UVLED-енергијата што ја бара светлината причина за светлината е да се осигура дека енергијата е целосно зацврстена, енергетската научна и разумна енергија е поголема од потребната енергија. 2. Ако UVLED енергијата што ја бара светлината предизвикана од светлината предизвикува, снабдувањето слепо е достапно. Овој пристап не само што троши енергија, туку предизвикува и прекумерни негативни ефекти на зацврстување, како што се реакции на агломерација и анти-солидификација. 3. Кога UVLED е недоволна, енергијата на UVLED мора да биде умерена, односно да не може да биде прекумерна или недоволна, што може целосно да се зацврсти.

[Принцип] Принцип за оптичко стврднување UVLED 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
7020 Beads Двоен кристал Ладно бело светло 7020 лепенка
7020 Beads Двоен кристал Ладно бело светло 7020 лепенка
7020 СПЕКСКИСКИСКИТЕЛИСКИТЕЛИЦАТАЛУЧУВАЊА 7.0 x 2.0 x 0.8 mm Ҫ Телевизијата и екранот се наоѓаат предноста на топлината и одвојување на електрична енергија: Главно замени 3014, заштедување на трошоците за соларни светла, високиот јазик на овој производ, добра исчезнување на топлината [Модела за продукција] Против статички вакуумски пакет [Positive current] IF: 100 MA [позитивен тековен пулс] IFP: 210ма [Да дозволува на вратот] IR: 25 ma [Поштенски потрошувач] ПД: 536MW [стрампература на температура] TSTG: -40 100 C [Типп температура] TJ: 110 C [Positive Voltage] VF: 3.0-3. 4 30-35LM (60mA), 40-50LM (150 mA) 4000-4500, 6000, 60006500 Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
Колкав е опсегот на напон на мониста за LED светилка со приклучок со тркалезна глава од 5 мм?
Колкав е опсегот на напон на мониста за LED светилка со приклучок со тркалезна глава од 5 мм?
Колкав е опсегот на напон на монистрата за LED светилка со приклучок со тркалезна глава од 5 мм? 1. Температурата на околината и работната температура на зрната на 5mm шарена LED светилка. При исти услови на дисипација на топлина, колку е поголема околината и работната температура, толку е пократок векот на зрната на светилката. 2. Колку е помала струјата за возење, толку е подолг векот на траење на монистрата на светилката. 3. Колку е подобар квалитетот на материјалот за пакување, толку е подолг векот на светилката. 4. Колку е поголема ефикасноста на структурата за дисипација на топлина на мониста од 5мм шарени LED светилки, толку е подолг векот на монистрата на светилките. Чип и пакување од 5, 5 мм шарени LED светилка, колку е повисоко нивото на електростатска заштита, толку е подолг векот на зрната на светилката. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Паметна нараквица] Примена на Уред за стврднување UVLED на паметни часовници
[Паметна нараквица] Примена на Уред за стврднување UVLED на паметни часовници
Со континуираното наведување и ажурирање на паметните уреди, паметните часовници сега брзо го окупираат нашиот секојдневен живот, особено детските часовници можат да ја сфатат положбата на децата во реално време и да комуницираат со децата во секое време. Чуварот е всушност најосновниот услов за детските паметни часовници. Во процесот на производство на овој производ, UVLED уредот за лекување игра многу важна улога. Како прво, камерата во детскиот часовник ќе нарача круг од УВ лепак за да има добра заштитна улога. Откако ќе се свари лепилото, ќе треба да се стврдне UVLED опремата за стврднување. Опремата за стврднување UVLED произведена од Tianhui е едноставна работа, заштеда на енергија и заштита на животната средина. Tianhui Technology Development Co., Ltd. специјализирана за развој, производство, продажба и технички услуги на UVLED опрема за стврднување. Тој е професионален производител на UVLED извори на светлина. Од основањето на компанијата, Tianhui Technology, која има одлични вработени, придава големо значење на инвестициите во истражување и развој на технологијата, висококвалитетни, ефикасни и штедливи извори на UVLED светлина за клиентите прилагодени. Клиентите обезбедуваат стабилни и ефикасни производи. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Паметна индустрија] Технологијата за стврднување UVLED ѝ помага на паметната индустрија да цвета
[Паметна индустрија] Технологијата за стврднување UVLED ѝ помага на паметната индустрија да цвета
Со доаѓањето на Industry 4.0 и брзиот раст на индустрискиот 5.0, се зголемуваат и електронската индустрија и паметните нови технолошки производи кои го поддржуваат нејзиниот брз развој. Лепилото што се користи исто така има строги барања. Овие производи обично се произведуваат во големи количини и треба да одржуваат висок степен на конзистентност во процесот на производство. UVLED-светилката за лекување на Tianhui е многу погодна за овие строги барања за производствените процеси. Клиентите можат да соберат различни конфигурации (должина, ширина и интензитет на зрачење) во согласност со нивните сопствени потреби за да постигнат контрола на примената доза во производниот процес за да го подобрат производството и перформансите на производот. Функционалните премази може да се користат за обложување со дрвени ролери, влакна и автомобилски компоненти. Примери за украсни премази се: дигитално печатење на дрво, боење на челична жица и влакна и декорација на автомобилот. Лекувањето на лепилата е широко користено во технологијата на електронско производство, медицинската опрема и автомобилската индустрија. Zhuhai TIANHUI Technology Development Co., Ltd. специјализирана за развој и производство на UVLED оптичка опрема за стврднување, мали UV машини за стврднување, UVLED-точки извори на светлина, UVLED жичени извори на светлина, UVLED површински извори на светлина, UVLED оптички зацврстувачи, машини за изложување УВ, кои се збирка на R & D, производство, продажба и продажба Сеопфатни високотехнолошки претпријатија кои служат еден во еден. Добијте ги најновите информации за UVLED индустријата, ве молиме одете на официјалната веб-страница на Tianhui http://// Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Намалете го ризикот] Производителите ви помагаат да најдете разумна функција за стврднување UVLED
[Намалете го ризикот] Производителите ви помагаат да најдете разумна функција за стврднување UVLED
Сè додека пријателите кои малку го знаат принципот на зацврстување на УВ ултравиолетовото зрачење, длабокото зацврстување на ултравиолетовото зрачење, главниот услов е молекулите да апсорбираат доволно енергија за да станат инспиративна молекула, да се разградат на слободни радикали или јони, така што незаситените органски материи се собираат и се поврзуваат. Хемиски реакции како што се гранки и вкрстено поврзување за да се постигне целта на зацврстување. Меѓу нив, UVLED енергијата на UV лепилото или UV мастилото во UV мастилото ја надминува или помалку од потребната енергија, ќе биде тешко да се има идеален ефект на зацврстување. 1. Енергијата UVLED што ја бара агентот Knowing Optical Discovering е да обезбеди темелно зацврстување, енергетската научна и разумна енергија обезбедена од снабдувањето е нормална од енергијата што му е потребна. 2. Не ја знам UVLED енергијата што ја бара светлината предизвикана од светлосната причина, а снабдувањето е снабдувањето слепо. Методите не само што трошат енергија, туку предизвикуваат и негативни ефекти од прекумерното зацврстување, како што се собирање експлозија, антиагресивни реакции итн. За некои лепак, може дури и да предизвика промена на жолта боја или проблеми со фисија. 3. Кога UVLED е недоволна, енергијата на UVLED мора да биде умерена, односно да не може да биде прекумерна или недоволна. TIANHUI може да постигне добро зацврстување за клиентите. Повеќе од десет години потроши многу пари за да создаде UVLED зацврстувач за клиенти во различни процеси во различни индустрии. Инвестициите ќе го минимизираат ризикот на клиентите! Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Оптички лепак] Tianhuiuvled се нанесува на лепак LOCA
[Оптички лепак] Tianhuiuvled се нанесува на лепак LOCA
Течен оптички проѕирен лепак, познат и како LOCA, англиско име: течен оптички проѕирен лепило. Тоа е специјално лепило кое главно се користи за проѕирни оптички компоненти. LOCA се карактеризира со: безбојна транспарентност, светлосна проѕирност, 98%, добра цврстина на адхезија и може да се зацврсти при нормална температура или средна температура. Во исто време, има карактеристики на мала стапка на стврднување и контракција, жолт отпор и други карактеристики. Лепакот LOCA ќе биде жолт на високи температури. Во овој поглед, UVLED е најсоодветен избор. Нормалната температура на UVLED е 60 степени без озон. Експерименталниот тест LOCA бара 7-8S целосно да се зацврсти под UVLED изворот на светлина на лицето. Во моментов, повеќето LOCA сè уште користат живи светилки како најважен уред за зацврстување, а некои лепила LOCA почнаа да користат UVLED. Многу чувствителен, но UVLED не ја менува внатрешната структура на LOCA, така што трендот на уредот за лекување LOCA подоцна е UVLED. Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[УВ оптичко масло] Изворите на УВ светлина ќе ги имаат овие карактеристики под UVLED зрачење
[УВ оптичко масло] Изворите на УВ светлина ќе ги имаат овие карактеристики под UVLED зрачење
UVLED оптичкото масло е проѕирна обвивка, која може да се нарече и UVLED лак. Неговата функција е да прска или да се тркала зад површината на подлогата и да помине низ УВ светлината за да се трансформира од течна во цврста состојба, со што се постигнува површинско стврднување. , Има добар ефект. УВ оптичкото масло со UVLED извор на светлина на Тианхуи има различни моќни карактеристики на другите УВ облоги: 1. Одлична адхезија. Користете ја US 3M лентата за да се повлечете три пати на истото место за време на тестот и нема да има ситуација со UV обложување. 2. Висок сјај, висока мазност висока, високо ниво на струја. Усвоен е за да се постигне речиси огледален ефект под УВ машината. Има карактеристики на деликатно формирање на филм и добро чувство. Сјајот е над 85 степени. 3. Брза брзина на зацврстување. Под изложување на најновата машина за извор на светлина UVLED развиена од компанијата Tianhui Technology, брзината може да достигне ефикасност од повеќе од 8.000 листови на час, што во голема мера заштедува време. 4. Најновата машина со извор на светлина UVLED развиена од компанијата Tianhui Technology, исто така, има ефект на заштеда на енергија и заштеда на енергија. Заштедата на потрошувачката на електрична енергија може да ги заштеди трошоците за машината со извор на светлина UVLED за 3-5 месеци. Преостанатото време е да се создаде профит за клиентите. За повеќе информации за LED UV, ве молиме консултирајте се на тел: Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV CICS] Насока на развој на адхезијата за стврднување со УВ
[UV CICS] Насока на развој на адхезијата за стврднување со УВ
1. Истражувањето и развојот на светлината предизвикува висока ефикасност, длабоко зацврстување, а остатоците не влијаат на перформансите на производот. Тоа е многу важно поле за истражување во технологијата за лекување со УВ. Вреди да се напомене дека некои традиционални светлосни причини, исто така, можат да ја постигнат целта на компатибилност со смола во системот за дисперзија на емулзификација и системот за суспендирана децентрализација, а цената е ниска, што е погодно за подобрување на конкурентноста на пазарот на пазарната конкурентност на производот. Во последниве години, резултатите од истражувањето на песната што привлекува песна се дека замената на малајското аминско соединение може да стане нов тип на светлосна причина со висока ефикасност. 2. Развојот на префабрикувана префабрикација треба да додаде голема количина на мономер за да се намали вискозноста. Решението е да се развие префабрикувана со низок вискозитет. Овој истражувачки потенцијал е огромен. Покрај тоа, префабрикуваниот полимер. 3. УВ лепилата растворливи во алкохол целосно се користат со етанол наместо растворувачи направени од вода. Ретко е пријавен во литературата, но се применува во вистинското индустриско производство, но се применува во вистинското индустриско производство. Во повеќето случаи, растворувачот на етанол е растворувач, што резултира со флексибилност на епоксидниот акрилен лепак филм за лекување со УВ, кој е значително подобрен, а влијанието врз другите перформанси е помало. Ова исто така ќе стане една од идните насоки за истражување на лепилото. Повеќе информации информации се добредојдени да се најавите Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[UV LED Ink] Опсег на густина на мастило со UV LED
[UV LED Ink] Опсег на густина на мастило со UV LED
Трите основни бои на UVLED мастилото се мешаат со различни пропорции за да се добие тонот на бојата на спектарот на бои од потребниот спектар на бои. Иако операторите за дизајн на печатење можат да ја мерат и постават густината на мастилото само во ограничен опсег, овој опсег на густина може да им помогне на дизајнерите за печатење да добијат голем опсег на бои за мастило за редење. Стапката на покривање на жолтите пигменти е слаба, а стапката на покривање на црвени и цијан пигменти е добра. Но, површината на мастилото со жолт пигмент може да биде висока. Опсегот на густина на UVLED густината на мастилото во дизајнот за печатење може да се користи по кој било редослед на редење мастило, имено YMC, YCM, CMY, CYM, MCY или MYC. Но, дали дизајнот на печатење произведува иста боја? Всушност, не, дури и ако густината на полето е контролирана од апсолутната вредност, секвенцата на секој куп печатење во дизајнот за печатење ќе произведе различни купови црвено, зелено и сино, бидејќи формулата за печатено UVLED мастило е испечатена на секој дизајнот на печатење, како што е Мастилото е непроѕирно за стапката на корицата. Затоа, површината на сува филм слој отпечатени прво може да прикачување карактеристики на влажно мастило отпечатени по влијание. Повеќе информации се добредојдени за да се најавите Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
[Детали за UVLED] Од перспектива на клиентот, разгледајте го секој детал
[Детали за UVLED] Од перспектива на клиентот, разгледајте го секој детал
Тианхуи се занимава со UVLED машини за стврднување повеќе од десет години, давајќи предлози за технологијата за стврднување со UV ултравиолетови во индустријата, обезбедувајќи многу технологии со различни машини и решенија за лекување UVLED. Во процесот на користење на UVLED печката, топлината што ја создава UVLED ќе ја зголеми температурата на телото на карболистот на рерната. Ако топлината не се распрсне навреме, температурата во шуплината може да достигне 80 C, а температурата е превисока и ќе биде во право. Производите влијаат, особено материјалите кои се почувствителни на температура, како што е пластичната фолија. Со цел да се намали температурата во јаглеродното тело на рерната, Тианхуи ја разгледува дисипацијата на топлина во шуплината во UVLED печката на почетокот на UVLED печката. Нормалната животна работа и температурата на шуплината се нормални. Има премногу хомогени производи, често деталите се клучот за длабочината на производот. Повеќе од десетгодишното искуство на TIANHUI и истражувањето за длабочината на производот е поудобно и посигурно за клиентите! Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух Автор: Тианхуи - УВ водачи Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот Автор: Тианхуи - УВ Led диод Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди Автор: Тианхуи - УV воден модулComment Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Контакт

+86-0756-6986060

My@thuvled.com.

 +86 13018495990

My@thuvled.com.

+86-0756-86743190


Можеш да најдеш.  Тука сме.
бр. 2207B, зграда Ванке Јингксин, бр.66 западен пат Шихуа, округ Ксијангжу, Жухаи, Гуангдонг, Кина 
Авторски права © 2022 Zhuhai Tianhui Electronic Co., Ltd. -Www.tianhui- led.com | www.tianhui- led.com. Тајп
разговор преку Интернет