loading

Tianhui- еден од водечките производители и добавувачи на UV LED чипови обезбедува услуга ODM/OEM UV LED чип.

0603 Закрпи LED осветлување Избришете ја причината за распаѓањето на распаѓањето на светлината!

Во LED индустријата, кога купувате LED, ќе го тестирате проблемот со распаѓање на светлината. Денеска ќе ви објаснам кои се причините за распаѓањето при распаѓањето на мониста на ламбата 0603LED? 060 ЛЕД ламбите лесниот распаѓање е неповратен феномен на слабеење на осветленоста предизвикан од оштетувањето на материјалот од изворот на светлина. 0603 ЛЕД ламбите се однесуваат на зрната на LED светилките по одреден период на светлина. Тоа е светло распаѓање на 0603 patch LED светилка монистра. Во моментов, мојата земја сè уште нема развиено 0603 лепенка LED светилка монистра светлина распаѓање Huai Huai, и внатрешните правила на индустријата на 50.000 часа на флукс светлината стапка на одржување е повеќе од 70%. Слетувањето со светлосен флукс не е еднакво на неуспехот на светлината 0603 Закрпете ги монистрата на LED светилката по работата, нејзината светлина ќе падне бидејќи чипот има различна температура, а ефектот на светлината ќе се намали. Ова се вродените физички карактеристики на полупроводникот со температурни промени. Дел од компонентата на бисерното светло е оштетен без ограничување на температурата. Откако температурата ќе се опорави за одреден временски период, силната вредност на светлината ќе се врати на почетната вредност, што значи дека монистрата на 0603 patch LED светилка без разлика колку долго работат, почетната светлина е силна и непроменета. Не може да се идентификува како дефект на светлината. 0603 лепенка, монистрата на LED светилките се распаѓаат се однесува на феноменот на неуспех дека мониста на LED светилки не се обновени поради одредена материјална штета. Односот на светлината. 0603 Patch LED Lighting Ball Лош извор на светлина Светлина Лажно главно се должи на неорганскиот материјал како што е отпорноста на колоидна температура. Главната причина за падот на светлосните зрна е тоа што колоидната температурна отпорност е недоволна, а најдобрата температура на лепилото за пакување пред монистрата со LED светилки со висока моќност е само повеќе од 100 степени. Тестот докажува дека интегрираниот извор на светлина од 50 W често се наоѓа во доволно голем радијатор. До повеќе од 200 степени, без разлика дали се работи за наводнување или PPA на висока температура за долго време, тоа неизбежно ќе претставува пукање на колаген, карбонизација и чип одделно. Од системот на светилки, распаѓањето на светлината на зрната на LED светилките е поврзано со термичкиот отпор на системот, вклучувајќи канали за дисипација на топлина, материјали за дисипација на топлина, методи за дисипација на топлина и компоненти поврзани со температурата итн. Светлосното распаѓање на зрната на светилките 060LED е потпорна одлука од структурата на заградата, чипот, квалитетот на флуоресцентниот прав, отпорноста на колоидна температура, занаетчиската постројка за пакување и други услови. Централната технологија на зрната LED светилка треба да биде истражување и развој и технологија на производство на стентот за пакување. 0603 Patch LED осветлување Лошата причина за распаѓање на светлината денес е тука. Ако сè уште треба да знаете повеќе информации за LED диоди, ве молиме продолжете да ни обрнувате внимание.

0603 Закрпи LED осветлување Избришете ја причината за распаѓањето на распаѓањето на светлината! 1

Автор: Тианхуи - Дизинфекција на воздух

Автор: Тианхуи - УВ водачи

Автор: Тианхуи - УВ дизинфекција на вода

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД решенот

Автор: Тианхуи - УВ Led диод

Автор: Тианхуи - Изработувачи на УВ водниот диооди

Автор: Тианхуи - УV воден модулComment

Автор: Тианхуи - УВ LED печатење на система

Автор: Тианхуи - УВ ЛЕД замка на комарција

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти Информација БлогComment
Методите на примена на UVLED системите со извори на светлина се различни. За различни технологии, Tianhui ќе дава различни решенија. Тоа е сумирано. Постојат т
Неодамна, трошоците за работна сила стануваат се повисоки и повисоки, а големото производство не може да ги исполни барањата, па создаде автоматизиран производствен модел. Тоа е
Тианхуи отсекогаш размислувал и решавал проблеми од перспектива на клиентите. Со цел да создаде вредност и да ги зголеми придобивките за повеќе клиенти, Tianhui h
Дизајнирањето на комплетен сет на UVLED уреди за стврднување вклучува сè покомплексно знаење, вклучувајќи електроника, софтверско инженерство, механичка структура, оптика,
Бидејќи полето на примена на UVLED машините за лекување продолжи да се шири, некои пријатели кои претходно не биле изложени на UVLED, тие исто така почнаа да се консултираат со Tianh
Како да изберете LED извор на светлина? Од следните 5 аспекти, уредникот на производителот ќе го земе вистинскиот LED извор на светлина. 1. Погледнете го животниот век на ЛЕР. Според
Колку знаете за светлечките диоди? Денешната побарувачка на пазарот за диоди што емитуваат светлина е голема. Оние кои се користат во улични светла, медицински помагала, автомобилски светла, камери
Од гледна точка на индустријата, не е тешко да се купи појас за светилка со извор на светлина со LED модул. Само обрнете внимание на следниве прашања: 1. Пред купување,
Како да се заварат мониста на светилката? Денес, ќе ве одведам да дознаете повеќе за методот на LED заварување како што следува: 1. Најпрво, затегнете го фластерот со мазгата и затегнете
Закрпи LED светилка со висок сјај, проблемот со висока осветленост, како да ги решите монистрата со високо-светла лепенка LED светилка за поврзување на долг животен век и висока осветленост. Закрпи
нема податок
еден од најпрофесионалните UV LED добавувачи во Кина
Можеш да најдеш.  Тука сме.
2207F Yingxin International Building, бр.66 Shihua West Road, Jida, Xiangzhou District, Zhuhai City, Guangdong, China
Customer service
detect